IRC-Galleria

Idhren

Idhren

www.heijastuspinta.fi

Lordi jatkoon viisuissa!Perjantai 19.05.2006 06:06

WHOHOO! Suomi pääsi Lordin avulla Euroviisujen finaaliin lurituksillaan. Hyvä Suomi, hyvä Lordi! Vihdoinkin jotain erottuvaa ja asenteellista meininkiä.

Ihmiset, jotka näkevät Lordin viisubiisineen jonain saatanallisena ryhmänä suorastaan väkivaltaisia paholaisia, eivät vaan tajua. Raamatullisten vertauskuvien ja ilmaisujen käyttäminen eivät ole konkreettisia ilmauksia, ne ulottuvat korkeammalle tasolle. Ne ovat kritiikkiä kaikkea lammasmaista laumasielumeininkiä ja tehdastuotantoa vastaan (jossain myös spekuloitu, josko kritiikkiä Euroviisujen muovimaista poppimeininkiä vastaan), edustusbiisi kehoittaa hylkäämään sieluttoman liukuhihnatuotannon ja kääntymään takaisin "oikean meiningin" pariin, ennen kuin on liian myöhäistä. Tämänhän voi rinnastaa peräti kristilliseen lähetystyöhön, "sinua odottaa pelastus keskivertopopilta, liity meihin!" ;> (Toisin kuin monet lähetystyöntekijät, Lordi ei yritä tunkea postiluukustasi sisään, se laittaa jalat hytkymään ja sormet vipattamaan ottamatta juttua kuitenkaan turhan vakavasti -.- Missionistit, ottakaa opiksi?)

Sitä paitsi, kysehän on lopulta äänestyksestä - viisuehdokasta sai äänestää ja jos ei ole ääntään käyttänyt, niin voi voi, olisi kannattanut. Enemmistön suosikki oli tarkoitus valita (ja näemmä ihan oikea valinta tehty, loppufinaaliin asti kun ollaan päästy) ja se on tapahtunut, ainahan sitä saa valittaa, mutta huonon häviäjän elkeet siinä lähinnä itsestään esittää. Niin tai näin, on surkeaa tiimipeliä olla mölisemässä siitä, miten surkea edustaja Suomella on olevinaan. Vähän sitä kuuluisaa yhteishenkeä nyt peliin.

Pointtinahan on loppujen lopuksi kuitenkin vain pitää hauskaa. Siinähän Lordi onnistuu - tykkääjät kiljuu ja tanssii innosta ja inhoajat saavat hupinsa naureskelemalla halveksuvasti - jopa isä Mitrolla lienee hauskaa saadessaan tuntea vähintään moraalista ylemmyyttä moisten monstereiden rinnalla. Win-win-win. HYVÄ LORDI!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.