IRC-Galleria

MerkkipäiväKeskiviikko 25.01.2006 17:14

Hän, puoli vuotta, eilen. Olin varma, että "meidän päivä" on vasta 26. eli huomenna, mutta se olikin sitten 24. eli eilen ;>. Tämän hoksasin pähkätessäni päivämääriä kielistudion käyttäjälistan kanssa. Lyhyt aika se tämä, mutta positiivinen mieli on avain pitkään ja terveeseen elämään, joten iloitkaamme pienistäkin asioista tehden niistä meille itsellemme suuria ja merkityksellisiä :)

EDIT: Uusia kuvia lisätty.

Eh.Tiistai 24.01.2006 19:41

Valitusvirsi jatkuu sarjassamme elämätöntä kyräilyä abiturienttien keskuudessa.
"-Toi poika on kyl älyllisesti vähän vajaa.
-Ai, mä en tiennykää et sä tunnet tota.
-No en tunnekaan mut kattokaa ny millaset kengät sillä on..."
Geegee.

Sano ei kopiosuojaukselle!Perjantai 20.01.2006 00:26

http://sanoeikopiosuojaukselle.no-ip.org/

"Uuden tekijänoikeuslain tultua voimaan 1.1.2006 kuluttajan heikentyneestä asemasta on keskusteltu paljon. Vuoden vaihteen jälkeen musiikin kotikopiointi on edelleen sallittua mutta kopiosuojauksien purkaminen ei ole. Kaupassa suuri, ellei suurin osa CD-levyistä on jo kopiosuojattuja eli "rikkinäisiä". Ongelma tässä ei ole se, ettei laillisesti saisi kopioida levyjä, vaan että levyt eivät välttämättä enää toimi normaaleissakaan CD-soittimissa, puhumattakaan tietokoneista. Kuluttajan oikeuksia siis poljetaan.

--

Kopiosuojaukset eivät palvele kenenkään etua. Piraatit tietävät, että jos levy on kuunneltavissa, se on myös kopioitavissa. Heitä eivät suojaukset siis paljon hetkauta. Ainoat, ketkä kopiosuojauksesta kärsivät, ovat rehelliset, levyjä ostavat kuluttajat. Kopiosuojauksen tarkoituksena on kenties se, että kuluttajat ostaisivat levyt moneen kertaan, esimerkiksi autoon, kotiin, mökille jne..

--

Pyydämme nyt lisäämään nimenne listaan kopiosuojattujen CD-levyjen boikotoimiseksi. Kannanottonne on tärkeätä jotta asialle saadaan näkyvyyttä. Anna tässä ja nyt julkinen tukesi tärkeälle asialle! Lista viedään mm. suomen suurimpiin levy-yhtiöihin."

Saavat minun nimeni.

Vituttamaan pistävä huomioKeskiviikko 11.01.2006 22:47

Ihmiset juoruavat armottomasti toisistaan, pahansuopaisesti. "Kato ny millanen takki tolla on." "Se on kyl ihan sen näkönen ihminen et se varmaan..." "Kuulitsä mitä se teki sillon siellä..." "Mitä toiki kuvittelee olevansa..." "Kato, tuolla menee SE." "Kato miten toi kävelee..." "Se varmaan tekee sitä ja sitä sillon ja sillon!" "Se on uskis/rikas/köyhä/rikas/gootti/metro, vähän se on siis sitä ja sitä..."

Eipä tämä jossain yläastetasolla yllättäisi, mutta kun vielä lukion abivuonnakin ihmiset jaksavat. Ja noh, kaipa tuota aikuisetkin, ikävä kyllä, harrastavat. Mikä minut yllättää on se, että muutoin älykkäät ja tasapainoiset, omille ystävilleen lojaalit ja lämpimät ihmiset osaavatkin olla niin ilkeitä ja itseensäpäin kääntyneitä toisille. Olen mm. ollut läsnä tilanteessa, jossa kaverini X halveksuu kaveriani Y, jota ei itse X:nä tunne millään muotoa. Vasta viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten turhalta tuntuu kuunnella noita arvioita toisista ihmisistä, vaikkei kyseessä olisi edes kaveri.

Miksi pitää katsoa toisia nenänvarttaan pitkin? Miksi pitää suu kuolassa juoruta (ja sitten myöhemmin valittaa siitä, miten on perseestä kun juorut kulkevat ja kaikki on selvillä kaikesta) ja useimmiten vielä ilkeään sävyyn toisista ihmisistä? Mitä hiton väliä sillä on, esimerkiksi minkä näköinen toinen ihminen on (onhan sillä toki väliä, mutta ei nyt kyse ole mistään naimisiin menosta itseä miellyttämättömän kanssa) varsinkin, jos ei tämän henkilön kanssa missään tekemisissä olla? Kyllähän sitä saa mielipiteitä olla ja omassa päässään ajatella vaikka mitä, mutta onko se toisen takki tai kävelytyyli tai harrastus niin erityinen, että siitä pitää suu vaahdoten supista ja halveksuen tuhahdella tämän kävellessä ohi?

Toisaalta juttu toimii myös toiseen suuntaan. Otetaan yksi kaunis tyttö, joka on toiselle tytölle U vittumainen. U on tietysti sitä mieltä, että tämä kaunis tyttö on perseestä ja oikeasti sairaan rumakin, miten kukaan voi pitää tuota kaunista kauniina. Jos henkilö henkilönä ärsyttää, ei suostuta näkemään tästä mitään muuta. Koko mielipiteemme ja käsityksemme hänestä määräytyy sen perusteella, mitä satumme ajattelemaan yhdestä henkilön ominaisuudesta. Pistääkö miettimään, mikä ominaisuus juuri sinusta on jäänyt toisten mieliin määräämään, mitä he sinusta ajattelevat?

Herää kysymys, onko tuhahtelijoilla mitään parempaa aktiviteettia (vanhan fraasin mukaan MUUTA ELÄMÄÄ), kuin arvioida toisia. Kenties huono itsetunto vaivaa ja sitä pitää pönkittää yrittämällä arvioida toinen kaikinpuolin itseä vähempiarvoiseksi joka suhteessa? Tavisälykkölikka toivoisi itse olevansa kauniimpi ja niinpä hän halveksuu kauniita ihmisiä - eiväthän he mitenkään voi olla älykkäitä, toisin kuin hän itse.

Pinnallisuutta, suvaitsemattomuutta, ennakkoluuloisuutta. Kyseessä on ongelma, josta aina kuulee puhuttavan, mutta koskaan ennen se ei ole oikeasti tuntunut merkitsevän itselle mitään. Nyt on alkanut pinna kiristymään, ja tänään lopulta alkoi tosissaan vituttamaan jälleen tällaista arviointia toisten suusta kuullessa. Noh, onhan se rikkautta sekin, erilaisuus ihmisissä myös negatiiviseen suuntaan ja yhtä lailla itseä miellyttämättömien ajatusten perusteella tulisi yrittää tulla toimeen ja löytää jopa yhteinen sävel edes sen verran, ettei tarvitse haukkua toisia näiden selkien takana (Nii-in, mitähän tässä itse teen... Noh, puhun sentään vain yleisellä tasolla..). Eihän se oikeasti vaadi paljoakaan sellainen toimeen tuleminen, pitää vain suunsa kiinni turhista nälvinnöistä.

Saa olla mielipiteitä, saa ajatella toisesta ihan mitä huvittaa ja jopa ilmaista tämän tarpeen vaatiessa, mutta minusta ei ole hyvä kuola valuen juoruta ja tuhista jostain ihan liittymättömästä asiasta. Miten paljon parempi paikka maailma olisikaan ihan oikeasti, jos ihmiset suhtautuisivat toisiinsa hieman avoimemmin ja yrittäisivät antaa toisilleen mahdollisuuden. Klisee se tämäkin, mutta se on oikeasti painavaa asiaa. Suljemme turhaan itseltämme mahdollisuuksia vaikkapa uuteen kaverisuhteeseen valitsemalla seuramme sen perusteella, minkä väristä paitaa toinen pitää päällään (voi kyllä, tästäkin jaksetaan arvostella toista). Välillä tekee myös hyvää katsoa peiliin ja miettiä, mikä ihme saa ajattelemaan toisesta niin kuin ajattelee, onko sille mitään oikeaa syytä.

UpdatingTiistai 10.01.2006 22:13

Kuvagalleriaan lisätty uutukaisia. Galleria tiukentaa kuvanvalvontaa kysymällä jokaisen lisätyn kuvan kohdalla "olen lukenut säännöt" sekä tarkentamalla kuvaoikeuksia -.- Hyvä juttu, joskin ei luultavastikaan takaa mitään mihinkään suuntaan.

Nyt on jännää - Jobs tarinoi San Fransiscossa MacWorld -tapahtumassa Applen uusista päivityksistä, uutukaisista tuotteista ja ohjelmistoista. Hyppäisivät jo tuon tylsän osuuden yli LAITTEISIIN! Tahtoo nähdä mitä uutta! (tapahtumia voi seurata mm. http://www.unessa.net/omenatarha/blog/2006/01/10/mwsf-06/)

EDIT (11.1.05): Ihan tylsä tapahtuma, ei mitään uusia kivoja laitteita (paitsi se ihmeen kumma Pb-kopio Macbook pro). Laimeaa.
Yhteisöstä ateismi (ajatusvirheet sekä typot editoitu oikein)

05.01.06 07:33 <Idhren> Imho mielenkiintoinen ajatusleikki. Oletetaan, että jokainen lapsi uskoo Jumalaan luonnostaan, mutta useimmat turmeltuvat vieraan kulttuurin tai pakanavanhempien tai muun vääräoppisuuden johdosta. Jos lapsi nyt kuolisi eikä uskoisi, hän joutuisi tiet
05.01.06 07:36 <Idhren> ysti suoraa päätä helvettiin. Mikäli hän myöhemmin elämässään ei vääränlaisen kasvatuksen tai ympäristön myötä tajua "tehdä oikeaa valintaa" ja "valita" kristinuskoa, hän palaa myös helvetissä.
05.01.06 07:37 <Idhren> Eikö tästä seuraa luonnollinen ja ehdottoman oikea ratkaisu - kirkko ottakoon kaikki lapset huostaansa ja kasvattakoon kristillisessä ympäristössä niin, että lapsella on myös myöhemmin elämässään vapaus valita kristinusko eikä tulla turmelluksi
05.01.06 07:38 <Idhren> pakanavaikutteista. Kirkko tietysti opettaisi lapselle avoimin mielin myös muista vaihtoehdoista, jotta lapsen valinta varmasti olisi oma eikä suinkaan aivopesua. (*köhheh*) Näin henkilö pelastuisi suuremmalla varmuudella kuin nykysysteemissä.
05.01.06 07:39 <Idhren> Miksi eivät kristityt ole vaatimassa tällaista muutosta? Eihän suinkaan pakanavanhempien helvettiin johtava paheellinen vaikutus voi olla jo entuudestaan uskovalle lapselle hyväksi, sehän viettelee Saatanan tavoin lapsen pois puhtaasta uskostaan! (kirj. lisäys: Pakanavanhemmathan ovat suoraan Saatanan kätyreitä!)
05.01.06 07:40 <Idhren> PELASTUS KUULUU KAIKILLE! POIS LAPSET PAKANAVANHEMMILTA JA TASA-ARVON VUOKSI MYÖS KRISTITTYVANHEMMILTA! Eläköön vapaus valita kristinusko ja pelastus!

ÄläälläSunnuntai 01.01.2006 05:37

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2006!1111
[12:54] Idhren: huomenta :>
[12:54] Idhren: oon nukkunu melkein vuorokauden putkeen :P
[12:55] Idhren: menin eilen iltapäiväl joskus kahelta nukkuun ku valvoin koko yön sitä ennen ja sit nukuin 11h, heräsin siis yöllä joskus yheltä. Söin ja demitin pari tuntia ja menin sit uudestaan nukkuun et sais rytmiä normalisoitua ja nyt heräsin sit niiltä unilta :P

EDIT: Tarkennus - heräsin jo joskus yhdentoista tienoilla, mutta välillä unen puolelle lipsuen aikaa kului parisen tuntia, ennenkuin nousin syömään -.- Tuli siinä myös tekstailtua :P

KäännekohtaPerjantai 23.12.2005 07:30

Tässä suora lainaus blogistani, laiskuuden iskiessä kun ei jaksa uudestaan kirjoittaa.

"Tein päätöksen. Haen keväällä Tampereen yliopistoon tiedotusopin lisäksi sosiologiaan, se olkoon plan B:ni, joskin epäilen myös sinne pääsemistä. Noh, tiedotusopin pääsykoekirjat ovat jo minulla ja odottavat vain lukemistaan, onhan tässä "muutama" kuukausi aikaa. Silti hermoilen ja pelkään, etten saa mitään aikaiseksi, kuten en saanut reaalikokeeseenkaan lukiessani. Tiesin tulevasta kokeesta monia kuukausia etukäteen ja tiesin milloin olisi aikaa, tiesin täsmälleen kuinka paljon ja mitä olisi tehtävä, mutta silti suurin osa jäi tekemättä. Noh, sivuseikka, että kirjoitin reaalista E:n (odotin paljon huonompaa), mutta perustelen sitä hyvillä pohjatiedoilla. Tiedotusopin kanssa eivät taida pohjatiedot pahemmin auttaa. Sosiologiaan sentään taitaa jotain hyvitystä saada hyvistä yo-arvosanoista. Noh, tuli mitä tuli, Tampereelle lähden joka tapauksessa, kävi niin tai näin. Jos ei opiskelupaikkaa heru, niin sitten etsin töitä. Saarijärvelle en jää. Haluan Hänen luokseen."

Saapa tosiaan nähdä. Nyt nukkumaan ^^

EDIT: Ai niin, olen myös alkanut käyttää hammaslankaa, ostanut uuden ihanan takin sekä alkanut haaveilla (huomatkaa, rektiot kohdallaan!) huulilävistyksestä... -.-
TÄMÄNHETKINEN:
1. Sijainti?
-Oma koti, oma huone, Keski-Suomi.
2. Opiskelu/työpaikka?
-Lukion viimeinen vuosikurssi.
3. Vaatetus?
-Collegehousut , -paita ja villasukat.
4. Olotila?
-Väsyneen ja pirteän rajamailla.
5. Musiikki?
-Hiljaista on.
6. Ärsytys?
-Tuleva koeviikko.
7. Ilon aihe?
-Onnellinen elämäntilanne.
8. Ihastus?
-Poikkis ja Fazerin sininen.
9. Ajatus?
-Mitähän tähän kohtaan vastaisi...
10. Mieliteko?
-Vesi.

VIIMEISIN:
1. Humala?
-Pienimuotoinen oli katsellessa Star Wreckkiä poikkiksen kanssa joskus kuukausi sitten.
2. Automatka?
-Tänään koulusta kotiin.
3. Kalenterimerkintä?
-E-pillereiden taukoviikko, 7pvä ->
4. Elokuva?
-Kissojen valtakunta.
5. Tekstiviesti?
-Kyselin kuviskurssin töiden viimeistä palautuspäivää kaverilta.
6. Lääkäri/sairaalakäynti?
-Nyt ei muista kyllä.
7. Vaateostostos?
-H&m:stä tilattu alusvaatesetti.
8. Matka?
-Tampereelle ja takaisin viime viikonloppuna.
9. Pettymys?
-Sairastuminen flunssaan juuri ennen aiottua Treen matkaa, josta johtuen matka siirtyi viikolla.
10. Unohdus?
-Unohdin herätä ajoissa päivätorkuilta.

SEURAAVA/TULE VA:
1. Keikka/konsertti?
-Who knows.
2. Yöpaikka?
-Oma sänky omassa kodissa omassa huoneessa.
3. Ostos?
-Luultavasti paita tahi takki.
4. Rahanlähde?
-Porukat.
5 . Tavattu ystävä?
-Kaverit saksan kurssilla huomenaamulla.
6. Soitettu puhelu?
-G, emt.
7. Teko tämän kyselyn jälkeen?
-Veden hakeminen.
8. Juhlan aihe?
-Hänen synttärinsä.
9. Lupaus?
-Alan käymään kuntosalilla.
10. Syöty ruoka?
-Aamupalaksi makkarakurkkusämpylää.

LEMPI:
1. Jogurtti?
-Enmä tykkää jogurteista.
2. Tupakkamerkki?
-Enmä polta.
3. Piirretty elokuva?
-Henkien kätkemä, Finding Neo, Leijonakuningas.
4. Itsetehty ruoka?
-Makean mausteinen kanakastike med riisi.
5. Rakkauslaulu?
-Savage Gardenin Truly madly deeply.
6. Baari/Ravintola?
-Aikoinaan ravintola Lyhty oli paras paikka saada lehtipihvejä, paikallisista baareista pub Green door lienee asiallisin. Ole tullut pahemmin kierreltyä niin paha sanoa.
7. Auto?
-Turvallinen ja staili, vähänkuluttava menopeli.
8. Sunnuntain viettotapa?
-Täydellinen rentoutuminen, myöhään nukkuminen, mieluiten poikkiksen kainalossa.
9. Ruokakauppa?
-Stockmannin Herkusta Tampereella tuntuu löytyvän vähän kaikkea sopivasti, muttei liikaa.
10. Levyn kansi?
-Savage Gardenin Savage Garden -levyssä oli siisti mustavalkokansi.

EPÄMIELUISIN:
1. Virvoitusjuoma?
-Pepsi Max.
2. Asia kotipaikkakunnallasi?
-Juoruilu pienen koon vuoksi.
3. Herätys?
-Jossain ulvoo porakone täysillä lauantaiaamuna kahdeksan aikaan, kerrostalossa siis.
4. Karkki?
-Ne sellaiset ruotsalaiset punavalkoiset sydeemit.
5. Puoli itsessä?
-Itsepäisyys.
6. Sairastettu tauti?
-Vesirokko.
7. TV-ohjelma?
-Ostoskanavat sun muut.
8. Alkoholijuoma?
-Leijonasta enkä Pink catista pitänyt. Myös Kossu Peach oli ällöä.
9. Kieli?
-Ruotsi, koska asennevamma.
10. Biisi?
-Las Ketchupin Ketchup song.