IRC-Galleria

TuRRiKKa

TuRRiKKa

a.k.a. Paha Setä
Hilirimpsis, kaivaukset läsähti tänään alkuun, vaikka eilen kävinkin jo tsekkailemassa kaivauspaikkaa Crustumeriumissa. Esivalmisteluihin meni aikalailla tämä päivä, samalla sitten tehtiin pintapoimintoja alueella ylimääräisen datan keräämiseksi. Monttua ei saada varmaan auki ennen loppuviikkoa, sen verran on taas italialainen byrokratia näyttänyt kyntensä. Luvat on kohallaan, mutta ilmeisesti on jotain rutkutusta turvajärjestelyistä, ja koska nyt ollaan Italiassa, pitää paikalle saada asiasta vastaava viranomainen näyttämään peukkua, ennenkuin kuoppaleikit voivat alkaa. Ihime hommaa, mutta kun nyt täällä ollaan, niin kai sitten vaan mennään maassa maan tavalla.

Liekö sitten alkavien kaivausten jännäfiilikset sun muut tullut uniin, mutta viime yönä näin taas suhteellisen häkellyttävän unen. Asustelen tällä hetkellä suhteellisen prameassa tutkijahuoneessa Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa, joka on sisustettu silleen vanhaan tyyliin, ja viime yönä vedellessäni unta palloon, muka heräsin siihen, että mun huoneen ovi avautui. Ja kukapa sieltä asteli sisään muu kuin itse Hitler. Olin aika helvetin WTF, ja tiedustelin führerilta jotta "Aatu, mitä helevettiä sä mun huoneessa teet!?". Noh, Aatuhan ei digannut tästä vaan kävi päälle, jolloin luonnollisesti latasin jannua tauluun. Munhan silmille ei jotku diktaattorit hypi, kuolleita tai ei. Tähän sitten heräsin, ja todettuani tilanteen uneksi, repesin aika huolella. Onkohan kukaan tehnyt tutkimusta arkeologisten kaivausten vaikutuksista ihmisten mielenterveyteen? Tosin mun kohalla on tainnut olla jo aikoja sitten liian myöhäistä...

Tänään olisi vielä jotain klassillisen musiikin konserttia Espanjan instituutissa, mutta oon kyllä sen verran kuitti, että taidan jättää väliin, vaikkei kyllä olisi mullekaan pahitteeksi hieman sivistää itseäni nauttimalla Bachista ja Chopinista. Kuitenni huomenna pitää taas herätä ennen aamuviittä töihin, joten taidan lueskella hieman Lanten kirjastosta löytämääni Neil Gaimanin opusta "Anansi Boys" ja ruveta sitten paapimaan. Ei sitä aina jaksa tutkimuskirjallisuuttakaan selata 24/7.

Että semmosta täältä Roomasta, palaillaan astialle

--RoomaTurri

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.