IRC-Galleria

TuRRiKKa

TuRRiKKa

a.k.a. Paha Setä

Blogimerkintä

« Uudempi -
Nojoo, reissu lähestyy loppuaan. Raportointi on ollut vähän köpöistä, johtuen kaivausten jälkityöviikosta: aivan vitusti töitä. No, näin lauantaiaamuna, helevetin rankan työviikon jälkeen voin onneksi todeta, että eiköhän nuo löydöt saatu dokumentoitua edes välttävästi. Kiroillaan sitten talvella Suomessa niiden kanssa.

Summa summarum; viikko tosiaan on mennyt töiden merkeissä, mutta pari ehkä mainitsemisen arvoista hetkeä voisin listata tässä seuraavana.

1) Keskiviikkona bongasin Trasteverestä Joonas Hytösen, joka oli viehättävän neidin seurassa istumassa katukuppilassa. En tietenkään viittinyt miestä mennä häiritsemään, mutta pirullisena jarttuna piti sitten vähän pilailla; kävellessäni heidän takaansa ohi totesin syvällä äänellä juuri Joonaksen selän takana että "PARANOIA ISKEE SYVÄÄN" suomeksi ja jatkoin tietty sen jälkeen jutustelemista ihan normaalilla äänensävyllä, italiaksi. En tiedä, kuuliko Hytönen lausetta, mutta oli se kuulemma hieman pysähtyneen oloisena katsellut mun suuntaan jälkeen päin. Aina se on hyvä vähän ravistella ihmisiä ulkomailla.

Sori, Joonas.

2) Kun tuossa aikaisemmin vähän hehkuttelin semmoista monteverdeläistä ravintolaa kuin Il Vascello, niin pitänee nyt tarkempaa tuttavuutta tehtyäni perua kehut. Ruoka on kyllä varsin hyvää, ja hinnat menulla opiskelijankin kukkarolle sopivia, mutta: palvelu ruuhka-aikoina (eli lähes aina tunti aukeamisen jälkeen -> sulkemisaikaan) on vitun hidasta ja kärsimätöntä, ei malteta ottaa tilausta loppuun asti. Onhan se totta, että kyseessä on pieni perheyritys, ja tarjoilijoita ei ole kuin pari-kolme, mutta muistetaan silti palvella asiakkaita loppuun asti, perhana.

Lisäksi lasku pitää aina tarkistaa; en tiedä johtuuko paikan omistajan lukihäiriöstä, tyhmyydestä, vai suoranaisesta kusettamisesta, mutta tähän mennessä olen käynyt ko. paikassa syömässä kahdesti, ja molemmilla kerroilla alkupalana toimineesta bruschettasta on koetettu veloittaa kymmenkertainen hinta ihan pokkana. Pilkunsiirtämisellä se on sitten kuitattu aina kun olen huomauttanut, mutta on se kumma, että se pilkku osuu oikeeseen kohtaan muiden ruokien kohdalla. Veikkaan että kyseessä on erittäin typerä rahastamisyritys.

Eli suosittelen paikkaa edelleen, olettaen että seuraavat ehdot täyttyvät kohdallanne:

a) ette ole turhan tarkkoja rahan kanssa, muutama euro sinne tai tänne,

b) teillä on hyvä seurue, jotta voitte tappaa aikaa jutustelulla laskua odotellessanne (45 minuuttia laskun tilaamisesta sen saapumiseen ei ole erikoista), ja

c) osaatte tarpeeksi hyvin italiaa, että voitte sättiä omistajan pataluhaksi koko ravintolan kuullen, kun saatte sen kiinni huijausyrityksestä. Huomaa KUN.

Muutapa ei tällä hetkellä tule mieleen, seuraavana taidan lähteä lauantaikävelylle Trastevereen, jos sieltä vaikka jotain vielä tarttuisi mukaan. Ci vediamo subito, huomenna Suomeen.

--RoomaTurri

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.