IRC-Galleria

TuRRiKKa

TuRRiKKa

a.k.a. Paha Setä
No voe vidula. Kaivaukset alkoi tiistaina, ja oltiin keretty tosiaan vasta valmistella oman montun avaamista, ni eiköhän viime yönä ollut tombarolit eli haudanryöstäjät murtautuneet Crustumeriumin alueelle ja repineet auki vissiin pari hautaa Monte Del Bufalon hauta-alueelta. Saatanan runkut, ei ole tietoa mitä ne saivat nyysittyä, kun ko. haudat oli vasta löydetty, eikä niitä oltu keretty avata ja dokumentoida. Parhaassa tapauksessa paskiaset joutuivat karkaamaan tyhjin käsin, huonoimmassa tapauksessa parin viikon sisään on Porta Portesen kirpparilla ja eBayssa myynnissä Keski-Italian orientalisoivan ja arkaaisen kauden keramiikkaa, mahdollisesti myös etruskikippoja. Saattaapa olla muutama kaula- tai rannekorukin, tai sitten 2500-2600 vuotta vanhoja miekkoja ja keihäänkärkiä. Kun ei voi tietää enää.

Onneksi oli oma monttu vasta alkutekijöissä, ettei mulkuilla ollut mitään pöllittävää sieltä. Mikäli ei nyt mitään suuria yllätyksiä tule, mun tuskin tarvitsee huolehtia sinänsä noista haudanryöstäjistä, sillä tarkoitus olisi kaivaa Crustumeriumin muinaisen kaupungin aluetta esiin. Hautoja ei ruveta avaamaan tänä kesänä, ellei sitten osuta pahimmoilleen sellaisen kohdalle. Toisaalta sääli, jotenkin olisin ollut jokseenkin innokas yöpymään taas Crustumeriumissa ja tervehtimään tombaroleja hakun kanssa. Yhden olisin sitten voinut päästää pakoon levittämään sanaa ilikiästä suomalaisarkeologista.

Muutenkin olisi vähemmän mairittelevaa sanottavaa italialaisesta byrokratiasta, mutta jätetään nyt sanomatta. Pääasia, että kaivaukset pääsevät alkamaan kunnolla huomenna.

Eipä tässä taaskaan tämän kummempia kerrottavia, työ vie 24 tuntia vuorokaudesta. Tai no ei ihan, kyllä mä oon semmosia reilun viiden tunnin yöunia kerennyt nukkua. Viikonloppuna voi sitte nollata.

Ci vediamo,

--RoomaTurri

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.