IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä

HautajaisetSunnuntai 28.01.2007 22:24

Hautajaiset on kovin väsynyt tapahtuma. Vähän kun viettäis synttäreitä ilman että päivänsankari olisi paikalla. Venäläiset hautajaiset on hiukan erillaiset: koko suku juo vodkaa... Se on kaunis perinne, ellei satu olemaan kuski niin kuin minä olin. Mutta kuitenkin, pari sanaa vaaristani:

Viktor Nikolenko syntyi jossain Leningradin lähellä. Sit puhalettiin isoon pilliin ja vaari joutui saksalaisten vangiksi. Kulunut juttu, noinhan kävi about jokaiselle mun sukulaisista. No joskus sodan jälkeen vaari palas kotiseuduille Leningradin ympäryyskylille, wannabe-suomalaisia keskellä maailaman suurinta perhettä, Neuvostoliitttoa. No siell vaari kavereineen järjesteli tanssiaisia, jonne koko lähikylien nuoriso osallistui mitä nyt kolhoosiurakoiltaan ja viisivuotissuunitelmiltaan ehtivät.
Siellä vaari tapasi mummoni. Täti kertoi että vaarilla olivat tanssiliikkeet hallussa (kai sekin on yhtä hyvä syy avioliittoon kuin seksi, ystävyys, raha ja valtakuntien yhdistäminen). Alitajuntani yritti väkisin visualisoida ko. tapahtumaa, mutta sai aikaiseksi vain heikon kopion Jurassic Parkista. No minusta huolimatta, vaari vietti muutaman vuoden intissä (lue lisää vuodelta 2006), tuli pois ja meni naimisiin mummin kanssa (naiset eivät olleet kovin nirsoja siihen aikaan, yli kymmenen miljoona miestä oli kuollut muutaman vuoden sisään, vaarikin oli pari vuotta mummoa nuorempi). Ja heille syntyi poika. Kyllä, en tosiaankaan tiedä paljon heidän elämästä vuosilta 1945-1989. 89 oli se vuosi josta minulta on ensimmäiset muistikuvat joten kuittaan niitä edeltäneet vuodet sivulauseella jolla toteaan että vaari oli hieno mies, koska jäi huolehtimaan vaimostaan ja lapsestaan, vaikka mummosta oli tullut invalidi. Amen.
No kuitenkin, vuosi 89, setä oli sammnu rööki suussa äidin suvun mökille ja kärventyi mökin mukana. Ratsuväen lailla isän suku tuli apuun ja yhteisvoimiin alettiin pystyttää uutta taloa. Astun ovesta sisään ja näen vaarin tervaamassa lattiaa, isä ottaa minut kiinni ja nostaa ylös etten sotkeudu tervaan tai putoa rakenteillaolevan lattian reistä läpi. Vanhempani väittävät etten voinut muistaa mitään niin nuorena, mutta valemuistot ovat valemuistoja vain jos yleisö osaa epäillä niitä.
Suurin osa muistoista vaarista liittyy juurikin tuohon mökkiin.. isä ja Vaari kaivoivat minulle 3m x 3m lammen johon istutittimme yhdessä kaloja ja sammokoita. Niitä sitten kalastelin yhä uudestaan ja uudestaan joka viikonloppu. Keräsin päivän saaliin ämpärin ja päästin ne vasta myöhään illalla. Ei ollut mitenkään tavatonta että sain ongittua kalan jossa tunnistin monen aikaisemman onkimiskerran arvet.
Niin mä sitten vietin viikonloppuja mökillä kunnes vaari ja mummo muuttivat Suomeen 91. Mökkiviikonloput jatkuivat vielä 2 vuotta, mutta Suomesta alkoi saapua ns. humanitäärista apua. Päivä kotiin saapui suklaata ja sen sellaista pientä kivaa Suomesta jonka avulla lapset jaksoivat läpi elintarvikepulan. Minulle saapui lisäksi ekstra-apua isovanhimmiltani: leluja (turtles-action figure joka osas uida vedessä, mä olin niin kuul päiväkodiss viikon verran), banaaneja (niitä sai syödä vain yhden päivässä, ettei loppuis liian nopeasti kesken) ja tietenkin margariiniä (siitä ei saanut koskaan tarpeeksi, söimme sitä siskon kanssa sellaisenaan haarukoilla).

Nyt täytyy lähtee inttiin, mut mä jatkan tätä kunhan kerkiän...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.