IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä
Ihmiset (=asiakkaat) ovat outoja tai hauskoja, riippuen millä päällä sitä itse sattuu olemaan.

Eilen sellanen siististi pukeutuva keski-ikäinen nainen tuli kysymään multa että tiedänkö kuka Suomessa valvoo elintarvikkeiden hintoja. Mä mietin hetken.. ei sitä vastausta vaan sitä voiko joku oikeasti kysyä tota. Olin ihan varma et ymmärsin väärin, mut päätin huvikseni vastata suoraan: Ei kukaan, Suomi on markkinatalousmaa ja hinnat määräytyvät markkinoilla.

Olin ymmärtänyt kysymyksen täysin oikein. Oli kuulemma järjetöntä että vielä ennen Eu:ta appelsiinit maksoivat kaks markkaa kilo, eikä kukaan ois maksanut kahtatoista niinkuin nyt. Eikö kuluttjalla ole mitään oikeuksia, esim. valittaa tälläisestä? No minä selitin että kuluttajalla on oikeus olla ostamatta jos hinta ei mielytä, ja että appelsiinit ei nyt sellainen välttämätön hyödyke ole jotta valtion tulisi sitä tukea/säädellä hintaa. Tää on nyt sitä kapitalismia.

Seuraavan repliikin jälkeen mun piti tosissaan pidellä naurua: "Mut eihän Suomi ole kapitalistinen maa. Siis pelkästään". No on se, pelkästään. Vaihtoehtona sitten olisi Kuuban, Zimbabwen ja Neuvostoliiton malli jossa elintarvikkeiden hinta on annettu ja elintarvikkeet jaetaan sen perusteella kuka jaksaa jonottaa parhaiten, selitin hänelle. Nainen mumisi jotain siitä et EU:n piti tehdä ruoka halvemmaksi, nyt kaikki raha menee siihen, et kiitti letuist.. ja lähti pois.

Koko keskustelun ajan nainen vaikutti vilpittömästi hämmästyneeltä ja tuohtuneelta. Opiskelkaa ihmiset nyt sitä taloustietoa ku on mahis.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.