IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

[jenkit, niinku noi pankitkin voi kirosin sanoin]

(nyt taisi tulla vähän virheilmotuksia tästä editorista kun tein ton edellisen sulkulausekkeen jälkeen tallennuksen että tulee toi "timestamppi" siihe missä sen pitää olla ja aloin muokkamaan että saan sanottavani...pienessä rekursiossa se yritti tarjota mulle jotain löydettyä ja keskenjäänyttä merkintää, jonka editointi oli jäänyt kesken. tietokantaaanne ja mekanismejanne tuntematta arvelisin että olisi kysymys siitä että kun on tämmönen reaaliaiksanen editori niin ei ollut ehtinyt vielä "fushia" tätä merkinnän alkua tietokantaan vaan tämä kellui jossain välimuistissa niin meni hämmillen hommeli... mutta ja niin)

pentagoni ja ja joe falco, olen visiin joskus tästä tuuminut jossain tääläkin jos en niin nytpä tuumin, uudestaan ja tulen asiaan myös palaamaan, niin minua viututtaa toi decin (digital equipment corporation) hajottaminen, ja liseenssit jollekin saatanan intelille ja compaqille... vittu että siinä pysähtyi kuluttajamarkkinoille tulevien suorittimien kehitys niin että jos miä olisin korkeakouluja käyny ja suunittelisin 64k kernelin ja suorittimen, jossa on sisäänrakennettu ceemäinen-ohjelmointikieli ja debuggeria hieman kehittyneempi vempele, niin miä olisin töissä vaisalalla ja tekisin sen.

mutta niin ei ole, eikä tule koskaan olemaan. minun on vaan puhuttava siitä millaista kaiken tulisi olla ja millaiseksi kuvittelen kaiken, jos jotain asioita ei olisi tapahtunut ja jos jotkut asiat olisivat tapahtuneet toisin.

pentagoniin. joe falco vetää myyntipuhetta 111mar93 jossain vitun domessa miä en muista mikä se teekkarikyulän messuhalli on, mihin tilaisuus alpha-prosessorin esittelystä ohjelmistotuottajille siirrettiin, kun ilmotatuttuneita oli niin pljo että johonkin suomenniemeen eli sielä missä dec lie oli ei ollut tilaa sille määrälle (noin 80 henkilöä, mikä minusta on vähän kun vuosi on 93, mutta tanska oli vienyt jo c64 aikana suomelta maineen ja kunnian, purebyte ei oikein koskaan jaksanut tehä mitään, ainakaan sillä nimellä ja miä enimmäkseen pelailin)

(kylläpäs taas ajatus harhailee, kohta on 16k täynnä ja tätä ei pysty edes itse lukemaan.)

no, julkastaanpas nyt se aplhpa-prosessori ja miä olin ennen kutsua saanu kirjan, jota olen kovasti ettinyt! missä on kellojaksot ja komennot listattuna. exceptioneilla voi emuloida mitä vaan prosessoria ja suoritin on risci, rekistereita riittää ja ilman muistin osotusta suoritetaan kahta käskyä rinnakkain, kyseessä ei ole multi-core, kellotaajutta riitää ja mipsit voi heittää hevon kuuseen.

pentakkooni rahotti, sano joe falco, ja sitte se oli new engalndissa eli jossain bostonissa missä on mit, eikä silokooni-valley, missä on kauhiasti teollisuusvakoilua nin sai rauhasssa rassailla. varmuuen vuoksi oli joe vielä suunitellu suorittimen asuen irlannissa eli se oli, ,kuten sanoi oikeastaan eurooppalainen prosessori. no noi jutut jokainen tietää. parempaa on se että silloin piti vielä pentagonilta pyytää lupa että sai tuoda suomeen sellasen koneen missä oli nt kuva heijastettuna seinälle ja suorittimena alpah ja toinen oli sitte ihan tavan pc... tollasia vertailuja on kiv katella ja puheet on vielä parempia. ehkä miä en ymmärtänyt tarpeeksi engantia? en tiedä.

pentagoni päättää että dec teki liian kovan vempaimen, malikoiden käsiin kun digitali kaavaili että se on 20v edelä muita suoritinvalmistajia. väite on vitun kova kun pena on just tullu harvojen ja valittujen käyttöön ja ibari on yhessa motorolan kanssa luvannu aika kovan suorittimen. huhut liikku vielä siitä että saksalaiset olis ostaneet oikat commodoreen ja siitä oli jotain tietoakin että millanen dsp (digital signal processor) siishe tulisi: se suortitaisii vielä max 5 käskyä jumpin jälkeen jos kakussa ei ole muistiosotuksia tai jumppeja.

tommosta vehettä, missä on tollanen alpha ja dsp, olis aika saatanan kiva ohjlmeioida konekielellä eli asmillal eli assemblyllä eik ämillään vitun assemblerila. vitun penskat kun tuli kuvioihin niin cooderit oli c-kieltä ja assembler, mikä on kääntä muuttu kieleksi, vittu. no kiukkulla ja kuitenkin mieti, mikä editori!

vieressä näkyy rivinumeroien (sijaan) kellojaksot. hoidat ite cpun, mmu (memory management unit) ja dspn, aika vitun hieno kone.

miä olen aina katunut sitä että miä ääliö menin hukkamaan sen amiga500 missä oli jenkki-entteri, mutta jos jostain sais amiga 1000 niin eiköhän se ole sen aika että miä siirryn takasin amigalle.

wicco the boss, on joikkari, peli on menace ja ilman autofiree on horkka-fire. taon ympäri sitä kun tapsa flipperiä.

hc on batti ja miä esittelin ja tötterströmmin kanssa suuniteltiin sellanen fillirutku amigalle että sitä ei koskaan päästy kokeilemaan. pakko palata ajassa taaksenpäin, mutta ei niin paljoa kun mitä kaverit imee c64sesta. siihe miä en pysty, se on myönnettävä ja tunnustettava, enkä amigallakaan olisi paras ja nopein, mutta näyttävyyttä, ja designiä olis. miä en rupia mitään directx.x.y.z.1.2 opettelemaan. miä en rupia juoksemaan jonkun kaupallisen teknologian perässä. miä pysähyin jo aikoja sitten ja aion taantua.

miä jo yhen fyysikon (antti taisi sekin olla) kanssa puhelin siitä ennen multicoreja että jos rakentaisi oman emolevyn missä on kaks 8086 suoritinta ja ihan noi vanhat isa väylät ja hitaat näytönohjaimet... kiitos mercantilille että sain sierran specsit monisteina kotiin vaikka niitäkin varjeltiin kuin teollisuus salisuutta. nopiahan sierra olikin, mutta tseng oli ihan omaa luokkaansa. sen takia miä vihaankin noita ja hitaimman mukaan on mun mielestä mentävä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.