IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

pelit - c64 KaratekaTorstai 23.09.2010 22:00

[rankka aihe, mutta tiiän kyllä miksi ja vituttaa että kerron edes, mutta kun otin esiin tai puheeksi kirjoitella niin pidän sanani niinku olen pitänyt tähänkin asti, muita haukkuessa tai kehuessa. no ei tää nyt sellanen salaisuus ole, itsestäänselvyys, kuten kaikki hienot keksinnöt]

joku bröeband tms. mikä teki jonkun luolaseikkailukikkailun ja jonkun muun ja karatekan piti laatunsa niin että ei voi kun kehua.

eli joku tosta poppoosta oli käynyt socrateen-platonin -keskintöjen -maailmassa ja löytänyt karatekan.

karateka liikkui vaemmalta oikealle ja potki ja löi kun se oli karateka. vastaan tuli vaikiampia vastustajia ja väillä jotain yllätyksiä. tavallinen scrabble siis, kuten sanoin, mutta ei pakko-scorllia tai siis pakkovierintää eli sai huilatakin hetken ja se oli vähä niinku idiskin välillä.

[ENTER DESIGN]

animaatio oli huikea. ensinnkin se oli huikean realistinen, käsinpiirrettyä animatiota, ja mikä teki siitä vielä vaikeammn tehdä niin hienoa oli se että peli toimi hieman hidastetussa moodissa tai tilassa.

[ENTER FUZZY LOGIG]

[enter adaptive interface]

en tiedä. en tiedä todellakaan oliko se hidas vain minulle, koska silloin oli niin harvalla vielä lerppuasema. mutta idis on siinä että se oli hidastettu eli piti ajotella eritavalla eikä sillä pärjänny että ränkkäsi sitä yhtä fire-nappulaa (tulitus-nappi) ja väänteli kahvaa miten sattuu, perus-liikkeet kun oli hallussa niin nillä oli pärjättävä, ite oli kai 10dan, vastustajat oli vaikeita valkeillakin kun ei tajunnu mekanismia.

en tiedä. oliko se minulle hidas siksi että minulla on todistettavasti, kolmella eri neurologilla mitattuna pitkälle henkilölllekin pikeukksellisen hitaat hermoradat, mittaukset tehtiin armeijassa ja sen lääkäreiden toimesta.

ajatellanpa vähän millainen ohjain c64 oli, no oli siinä se potikkaohjain, mutta sivuutetaan se. keskitytään siihen että on neljä suuntaa ja fire, neljällä suunnalla saadaan vielä neljä uutta suuntaa kun on kaksi kytkintä pohjassa samanaikaisesti. näiin voidaan jo luoda ajotustakin kun imetitään että väänetään keppi ensin yhteen suuntaan ja sitä kautta toiseen päästämättä ensimmäistä. ok?

pc, joystick antaa potentiometrin avulla arvoja 0-255 muistaakseni, sillä voi tehdä aika erilaista juttua, siinä on kaksi tulitusnäppäintäkin. ei laiteta siihen imukuppeja eikä käytetä näppäimistöä. ei käytetä jotain hiivatin helikopteri-ohjainta vaan pidetään kädessä ihan sellasta, vaikka graviksen kepulaa (gravis oli se kanukki äänikoritnvalmistajakin missä oli oma suoritin ja muista sampelelle. olishan mulla ollu toi john smithin käyntikortti tossa ja puhelin numerot ja kaikki e-mailit)...

[lyrica-kusi eli 60s tai housuun]

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.