IRC-Galleria

arafat

arafat

Pekka Puupää

Selaa blogimerkintöjä

näitäkään ei voi käsittää

[ tuosta vahvistimesta kun puhuin ja siitä että tovin kestää kun ääni toistuu päälle laiton jälkeen, niin idea tosiaan oli se että kun transistorit rakennettiin tommosiin lasipulloihin, joista ilma imettiin pois ja laitettiin tilalle ties mitä jalokaasua, jotta saatiin eliniäksi ihmisen elinikään verrattavana ikuisuus, niin on kummaa ja kuumma tosiaan on että nykytekniikka on semmosta että kuplii noista silikoneista kannet jos vähän räpsähtää ukkosella puhelinlinjaan. tänä (tuona kuluneena 2011 kesänä) jälleen meni modemi rikki. oikein kiva juttu tällä ja tälläkin kertaa oli se että oli välissä jotain kappaleita ,tai väylässä (ISA) verkkokortti, ja syynä se että oli amd:lle tehty emo, jossa nyt ei sattunut olemaan valmiina dspllä toteutettua verkkokortia, kuten äänikortti ja joku räkkänä video, mikä on ensitilassa korvatta jonkinlaisella kiihdyttimellä että saa edes vanhemmat ohjelmistokehitysalustat toimimaan kun ei voida tukea vuoden 2000 vempaimia.
siis toi elinkaari ,mitä nykyaikana annetaan laitteille ja komponenteille on aivan käsittämätön. tuossa kuukausi pari sitten neuvoin tätille, tämän konehankinnasta kysellessä, että ostaa dellin koneen ja semmosen mikä on tarkotettu yrityksille eli hieman (melko tuntuvasti) kalliimpi paketti, mutta siinä olisi tuki parmpi ja ajureita sun muuta tarpeetonta, jota en selittänyt näinkään yksityiskohtaisesti, voi saada vielä 10 vuoden päästä kun kone alkaa tuntua vanhalta. JA MITÄ minä luin sen jälkeen tietokone lehdestä... ]
--

tietokone 7/2011

"Matkamikrojen valikoima voi vaikuttaa typertyytävän laajalta. Laitteita voi olla myynniss...

Tavoittelemamme kokoonpano on asiallinen työjuhta, jota ei ole turhaan kuorrutettu pelikäyttöön optimoidulla tehografiikalla tai muilla erityispiirteillä. Tavanomaiset yrityssovellukset toimivat sillä moitteettomasti vielä useita vuosia eteenpäinkin."

vaikuttaa lupaavalta tuo alku, juuri kuten olin ajatellut, sen perusteella että omistan dell 7000 inspiron kannettavan ja 3com xyt pcmcia verkkokortin, joka oli ainoa kannettava kokoonpano kun käyttöjärjestelmää plan9 vielä kovasti rakenneltiin, asennuskin onnistui, mutta työtehtävien vuoksi sen kanssa leikkiminen sitten jäi jne. jne. jen. oleellista on että em. dell oli aikansa lippulaiva ja siihen sai ajureita vielä kymmenen vuotta markkinoilta poistumisen jälkeenkin, ja valmistajalta.

--

"Päällepäin näkymätön eliknaaritekijä on valmistajan sitoutuminen samojen komponenttien ja versioiden käyttämiseen mallin koko valmistusajaksi. Yksittäisiä koneita ostavalle pienyritykselle tällä ei ole merkitystä, mutta useita kymmeniä tai satoja koneita vuosittain hankkivan yrityksen mikrotuki kiittää, kun aikaa ei tuhraannu vaikkapa jonkin oheislaitteohjainpiirin ajuriversioilla ilmenevien ongelmien selvittelyyn."

(ja alla on upotuksena poiminta artikkelista, ja lukee...)

"ERO MUOVISEN OLOISIIN
KULUTTAJALAITTEISIIN ON
KOURIINTUNTUVA"

--

ennen lopullista lyhyttä yhteenvetoa neljän koneen eroista ja paremmuuksista kerrotaan vielä reilun puolen sivun artikkelillla kuinka lisätehoa on grafiikkaan on haettu Sandy Bridgestä.

tieto joka on täysin tarpeetotnta tuossa artikkelissa, mutta sattui olemaan hyödyllinen minulle, koska olen yli kymmen vuotta ollut tekemättä mitään "järkevää" tietokoneilla, jos määrittelen tärkeäksi sen että käyttäisin konettani ja aikaa sillä ohjelmointiin.

kas' kun taas karkasi ajatukseni, olen ottamaisillani lääkeitä, kovasti, paljon ja ruhtinaallisesti, jotta voisin jatkaa koneeni päivittelyä siihen asuun että sillä jotain voin tehdä ja kun surffaillessa jotain developer-sivuja ja ajureita developpereille niin tuotteen tuki-iästä webissä jonkin komponentti tai laitevalmistajan sivulla minittaessa minulle tulee - vieläkin - aina mieleen tuo loppukesän karmea... ööh... löydös...

"Vertailun koneilla pitkä elinkaari tarkoittaa vähintään yhden tai " mitä vittua?! "...tarkoittaa vähintään yhden..." niin se on siis 1 (yksi) " tai puolentoista vuoden " öööh? 1½ (yksi ja puoli, kuten 1+1/2 = 1.5 eli 12kk +6kk eli 18kkj?! ei helvetti eihän toi voi olla mahdollista,m luenpas uudestaan.

Vertailun koneilla _pitkä elinkaari tarkoittaa _vähintään YHDEN tai PUOLENTOISTA vuoden mittaista_ jaksoa_, jokna ajan mallia valmistetaan samanlaisena. Asikakkaan kannattaa hypätä kelkkaan heti malliston vaihtuessa, koska elinkaaren lopulla jatkuvuus tyssää toimittajan myytyä varastonsa loppuun

--

en nyt laittanut tuota sitaatteihin kun siinä on itelleni lukiessa ihemttelyä helpottavia merkkejä, mutta sanatarkasti se on noin enkä äkkilukemalla nähny edes typoa, jokna jäi korjaamatta, mutta korjataan asia näin, koska se minulta käy.

jos tosta nyt joku pistää silmään vielä niin että se jäi korostamatta niin otetaas tämmönen abstraktio: ...jatkuvuus tyssää toimittajan myytyä...

ajatellaas toi niin että artikkelilla on ollut toimittaja, oikein siis ammati ei laitetoimittaja ja jos se nyt on tossa kohtaa Pertti Hämäläinen niin miä en tiedä, mutta jos arvaan niin se (hän) ei tiedä kyllä yhtään mitä franchising tarkottaa, muta sitä se näyttää kannattavan. (miä en näy tietävän miten se kirjotetaan)

_miä olen ajatellu fransichingin tilalla semmosta toimintanimeä kuin _rojalti, se voisi vaikuttaa ihan samalle, mutta sillä voisi päästä vähän toisenlaiseen maailmankatsomukseen. mutta kun mikrosofti on niin hyvä työllilstäjä käyttöjäjeliittyyjajärestelestelmillään ja intel on niin vitun kova kilpailija ohjelmistopuolella niin tillanne on melko hyvä.

"? - uuden tekniikan yrityskannettavat, TIETOKONE 7/2011

kaikilla on windows ja kellään se ei toimi, ainakaan kauaa. jos kone menee jumiin niin se on koneen vika, ja silloin on ostettava uusi kone, jossa on uusi windows, niinkös se menisi?

päivitäs käyttistä voyageriin, niinkun ne teki että ne sai ajettua sen astereoidi-vyöhykkeen läpi, semmosta hommaa voi ongelmana harjotella vaikka pelillä, jonka nimi on asteroids ja se on aika mielenkiintoinen ohjelmoida. pitäskö mun vaikka ei huvita?

vittu mimmosia pallopääkaloja suomalaislehiten toimituksessa mulmuttelee naamaansa ja heiluttelee hetuloita ja osuu vielä näppäimistöön...

(tilanne on hälyttävä. tilanne on paljon pahempi kuin täälä sosiaalisessa mediassa, jossa ei ole tilaa enää edes vihakirjoittelulle. onneksi minä sentään puhun kirjoittamani ja kirjoittaessa: jos ei erityisasemaa ole on se otettava, väyrysen opiksi miä sitä nyt kutsun, mutta jos joku haluaa siteerata tai muuten lainata niin risto ei jii penttilän oppi ei ole kovinkaahhelvetin kaukana, miä käytän kyynerpäitä apteekissa ja kaadan mummot kumoon että saan pilleriä. pitäsköhän alkaa haluta valtaa? *LAMPPU TÄHÄN*)

(vielä asiaakin, muka-asiaa)

Sandy Bridgeen en ole vilä tutustunut, mutta se nimen keksimisen prosessi olisi kovin kiva käydä tonkimassa jostain, kun kysmyksessä nyt ei todellakaan ole minun milestäni siltaustekniikka jos keskusyksikköön sisällytetään näytönohjain prosessori...

näistä voi aina olla mielipiteitäkin, joten jätän sen tuohon ja menen itkemään jostain vebistä infoa mono:sta ja llvm:stä, ennenkuin minun ilmeisesti on pukattava koneeseeni kiintolevyä suurempi javadv.

oikeastaan minun tekisi mieli etsiä joku vanha laiska borlandin piraatti asmembler ja -c kaapistani ja siirtyä käyttämään ns. x-modeiksi nimettyjä laajennettuja 256 värin 320x ja 200,240,400 vaakarivin viivoja ja muistia aivan vain vanhan VGA vai olisiko lie S-VGA, kun en noista niin tiedä standarteina, mutta sillä oli hienoa tehdä vaikkapa sprite niin, että varsinain kuva, muunnettiin assemblykielelle niin että sprite _suoritti itsensä muistiin huomioiden aligmentin... ja sitten valmis kuva survottiin kikkaillen vidolle jne. jne. jne... oi niitä aikoja ,)

--

"Previous generations of embedded Intel® processors may not be supported by Intel. Refer to the comprehensive embedded processor and chipset roadmap for products backed by Intel’s 7-year extended lifecycle support." - [ intel on web for developers

(won't help much with a pc as old as ten years, but is nice gesture to mention, at least what is at least unlike in finnis media one (1) year seems to be more or merely at least but effectively at most is year and six months. thats 18 months, me thinks, hard. thinkin me thinkin i ending up tinkering) ]

P.S. tulen vielä palaamaan noihin takuuaikoihin ja laitteen elinkaariin kun saan oikein raivokkaan tilan päälle. minua, nähkääs, vituttaa. minua vituttaa joku gianagantti tai anttila tai yhtälailla musta pörssi tai veikon kone kampanjaostoineen, myymässä laatuvehkeitä...

tommosten (yli)kansallisten lahkojen kautta kun tilaa vähän kotikonetta niin voi olla varma että se on tehty niin halvoista kappaleista kun mahdollislta ja se on ihan niinkuin se tarjous. one time, now only tms. tms. ja sitte saa ihmetellä millä korjaat...

vittu. ostan koneen siltä kyläkauppiaalta (kESKINNEN) mikä (joka?) on enemmän sekasin kun miä, ja voisin arvailla että raha tekee helvetin onnelliseksi. anna rahaa miä teen tietojärjestelmän että saadaan terveydenhuollossa edes noi e-reseptit kuntoon. ei oikein tekis mieli jäädä nykysten räpeltäjien armoille... tulee ihan mieleen sampo-pankin sekoilut... siitä on kerrottavaa ja valokuvia... (valokuva on screenshot eli mitenkäs luotettava se on käräjillä jos tiliotteeksi kuitenkin kelpaa laissa vaadittussa yhteydessä kotona tulostettu... siinä taas mietiään vähän, jotain tietoturvaa ja tehää säästöjä ja kaikenlaista muuta oheistoimintaa, kuten minä nyt tätä päätellessä, vai?)


vitun,
friggin

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.