IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Torstai 14.06.2018 14:59

meillä on aseita ... mutta tämä on hauskaa: muistin että isä näytti parit pyssynperät, että ite teki ne puusta viimeisten 10 vuoden sisällä. Aseitten asiantuntija ei tunnistanut, että perät on itse tehty, koska tässä ei niin lue. :D

Haulikko Sauer & Sohn Suhl 16 kal sarjanro 4*****
tosi siisti, ehjät puut
Miinusta: lakattu puuosat uudelleen pensselillä
(16-kal jääneet pois metsästyskäytöstä)


Haulikko Sauer & Sohn 12 kal sarjanro 4*****
Piipussa ja metalliosissa ei syöpymiä, ei lommoja, "timmi peli"
Miinusta: Tukin puu haljennut, korjattu; meisselin jälkiä ruuvin kannoissa,
lakattu puuosat uudelleen pensselillä

...
Ehjät puut, tosi siisti ... onpa kumma :D
En muista isän puuta vuoleskelleen. Jostain "myrkkyputkesta" teki pillit meille kun oltiin 10 - mystisellä hepokattien (oikeitten hepokattien) maalla - ehkä olinkin 9 tai 8. Koneellista välttämätöntä sirkkelöintiä, halon hakkuuta. Höyläsi tämän pöydän pinnan ja lakkasi. Muotoili piikki- yms lanka-aitojen seipäitten päät (kirveellä, oletan). Pystytti muutaman liiterin ja pari hirsimökkiä. Hiekkapuhalluksella maalin alta paljastettuja tuvan seiniä, penkkejä ja pöytiä. Salin pelastettu uuni... Korjasi kulahtaneen hunajanvärisen kultakoristeisen piirongin. Sitten nuo pyssyn perät. Rupesin katsomaan listoja, että mitä, lakattu? Että missäs ne itse tehdyt ovat, jotka minulle näytti. Niitä oli 1 tai 2, todennäköisemmin 2, koska jäi sellainen muistikuva. Hän ei raahannut niitä eteeni lukkojen takaa sanoakseen lakanneensa niitä, vaan sanoi että teki ne pyssyn perät. (Samalla istumalla kertoi poliisiasemalta ostamansa laukun yhdistelmälukon avaimen sijainnin, minne on kirjoitettu, ja että hän _selvitti lukon avaimen itse_. Emme ole vielä tsekanneet avainta, koska a) kukaan ei ole tarvinnut laukkua, ja b) näköjään vain minä tiedän siitäkin asiasta. Nämä asiat ovat yhtä totta kuin se, että nimeni on Anja Hämäläinen, tai että yö ja päivä seuraavat toinen toistaan. Isi on haudassa.)
Kurvikkaita hienoja muotoiluja, kiiltävää lievänä mattana ohuelti, mahongin brunettia, täydellinen istuvuus metalliosiin. Ja ehkä jotain teknisempää, niin kuin että osien pitää todella olla kiinni niissä metalleissa. Ehkä oikea erottuu joukosta, jos isäni ei olisi tehnyt sellaisia puolen millin tarkkuisia pitoa lisääviä viillettyjä ruudukoita... mutta jos on tehnyt, niin niitä ei erota kuin ehkä asianomainen tehdas, tai vertailu vieri vieressä! En usko että hän olisi tehnyt viillos-ruudukoita... koska liian tarkkaa, riski "epäonnistua". Ellei suorita koesarjoja ennen sitä, eikä se sittenkään onnistuisi ... näin kaarevat viiltourat... kuka sellaista... täytyy jo valmistaa väline sitä varten... jykertää millimetrin uria viikko terävällä puukolla. Menisi ihme-turaamiseksi ja väärentämiseksi. Ei sellaista. Ei väärentämistä eikä äärimmäisen tarkkaa kopiointia. Ei isän tapaista. Onko lakkaus miinus-asia, jos se tehdään ensimmäistä kertaa? :D ... Katsaus nahkamaisen nahkeisiin viileisiin "mahonki"periin. Sileä ilman viiltoja olisi oikeanlainen... kaikki ovat samanlaisia. Ehkä se on myynyt sen... pakko sen on olla niissä lakatuissa... mulla oli 3 minuuttia aikaa katsoa niitä. Huoh.

Onneksi oli iso remontti 2015, jonka jälkeen olen onneksi ollut laiska. Voin selvittää muutaman harvan päivämäärän 6-8 vuoden takaa, koska minulla on kaikki ostokuitit sinne asti (ja kauemmaksikin).


________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.