IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Musta taivasKeskiviikko 03.04.2024 09:04

Mitkä tällä on suussa? Jos alempana esitelty "valkopartalepakko" olisi oikeasti jonkin naama (en tiedä onko, aikaisemmin ne vinoneliöt ovat näyttäneet leviltä ja luulen niiden olevan levämäisiä sieniä, en ole paljon edes katsonut - ehkä ne ovat niitä "mustia materian herra -härän päitä? Nisäkäsmäinen muoto tunkee esiin joka paikasta, niinkuin tuolta, kuun levän yläreunasta ja kuun levien kuopista, Dolomiittien vuorten rinteiden pintamassasta, sienieläinten kudoksista, Savonlinnan mystisen metallipaaden alla olleesta kuopasta, ...)
niin, valkopartalepakon "parrasta" törröttävät valkeat kepit saattaisivat olla samoja kuin tämän hyönteisen kesken kehityksen olevan poikasen suussa ... varmaan joku tietää paremmin.

Luonto-ohjelmien katsominen on muuttunut "kärsimykseksi" ja työksi, kun koko ajan pitää pysäyttää kuva ja tallentaa.Sit ne tallennetut ...! ... Ne Berlusconin näköiset mustavalkosienet, joita sanoin mestarinaamioitujiksi ja näytin niiden muuttavan muotoaan hitaammin kuin ihmissilmä näkee, niilläkin on muistaakseni "suissa" jotain tuollaisia, vai mitä niillä on... muistaakseni jotain M tai W muotoisia "hammaskalustoja" tai usein kuin 2 hammasta. Antaahan olla, kun kesä tulee, niin pistän kameran taas siihen syreeni-puskaan, ja näytän valkeat hammasrivit, jotka vartioivat pensas-asumustaan niin kauan kuin pensas on harva. Jos pääsen sinne enää tällä nilkalla. Enää ei ole asiaa hyppimään vedessä olevilla kivillä.
Hmm... päät menee taas sekaisin. Jos tuolla hyönteisellä on sama pää kuin levällä se leväpää... se on ristiriidassa sen kanssa, kuinka olin pähkäillyt kaskasten omaavan saman pään kuin meillä. Mutta toisaalta jotenkin sijoitan pistiäiset päinvastaiseen ryhmään, päinvastaiseen kartan paikkaan (hämähäkkien kanssa) kuin missä kaskaat ovat. Kuitenkin he kaikki ovat samassa paikassa periaatteessa, kun vastapuolet ovat lähellä toisiaan. Eivät ole erillään. Vaan mitenkäs ne päät vaihtavat paikkaa... PITÄÄ uskoa omiin höpinöihinsä.



____________________________________________

Ei tuosta oikein saa selvää, että kulkeeko tuossa kaksoiskierre. Vaan olen jo vuosia sitten osoitellut sieltä täältä sellaisen alfa-sammal -jutun, että alkaa alfa pesän sisältä ulos niin, että sisäreunoilta lähtevät seuraavan sukupolven langat, menevät ristiin pesästä ulos mennessään, ja alkavat piirtää uutta soikiota tai neliömäistä pyörylää. Kun tämä toistuu, niin ... kaksoiskierteen siitä saa niin, että sukupolvet eli pesät liittyvät yhteen... Tämä on tällaista äärimmäisen alkeellisen pohdintaa. Siihen tulee ulkopäin ympäriltä niitä puhaltajia, mustia sieniä/sarvisammalta, jotka puhaltavat perimää sivuilta siihen. Kts chiton. Perimät puhallettu sivuilta eri tekijöiden toimesta. En tajua kuinka niitä voidaan sanoa kotiloiksi, kun emot ovat ympärillä olevat korallit. Väreistä näkee, mitkä korallit siinä vieressä ujuttivat perimää sinne koppaan. Eivät ne vahingossa ole sen värisiä kuin ovat. En tiedä, en tunne niitä. Ehkä koppa kasvattaa sitten sellaiset samanlaiset korallit, kun on siirtynyt eri paikkaan? Ei ne ole koralleja... mitä ne ovat? Koostuu samanlaisista kuin itse on?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.