IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Locaris-sieni puussa ja päässäLauantai 05.06.2021 21:46

Yläreunassa keskellä pieni valkea kontti: sen vasemman reunan nokat/sulat/kuupat/lipat osoittavat alas, oikean reunan vastaavat osoittavat ylöspäin. A-locariksen piirre ainakin on sellainen. Ei näytä taivaalta eikä näköharhalta tämäkään kontti. Kyllä se on ihan oikea. Yhtä aikaa yorgiamainen ja a-locarismainen. Kontit lähettävät tummanvihreää kaksoislankaa alaspäin, ehkä. Monimutkaista, vanhaa, kukoistavaa elämää ja organismien yhteiseloa. Kaikkia muotoja ei edes osaa hahmottaa, maallikko pallon vastapuolelta. Jossain näkyy kiekkoa, jossain "suuttimia" joista lähtee viuhkamainen jatko 90 asteen suuttimen kulmasta... Saattaa myös olla sienikeihäitä, kallankukkamaisilla päillä, jotka lävistävät vihreitä (tai valkeita?) vinoneliöitä. Sellainen edustaisi mustavartista pitkää sientä, joka makaa kivettyneen vihreän anomalocariksen lävistäneenä. Tai niitä oli siinä fossiilissa kaksikin ristissä. Siitä rysästä sitten pitäisi kutoa ihmishahmoinen, sienipäinen äyriäis-olento, tai sienipäinen merietana... en tiedä, missä kohtaa ymmärrän väärin! (Makaako mustavalkea etana toiseksi ylimmäisessä kuvassa pyöreän sektori-ritilän päällä?)



Onko oikean laidan valkean sulkakeskittymän rinnassa locariksen vinoneliö-aukon ääriviivat? mutta ikkuna on laudoitettu. Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen. Sulkamainen kouru, jonka pohjalla on vinoneliö: kas, sellainen on Leppävirran rantaviivassa. (Kouru siellä on kuin madon/bakteerin kuori, koska sen sisässä kulkee madon ja bakteerin sisälle kuuluva Sir-Ankanpää-jono. Tunnistan Leppävirran rannalta kyseisen Sir-etc -jonon, koska sen osat suippenevat "karmealla" tavalla, juuri samalla tavalla kuin syvänmeren matojen simppelit sisäosat, ja toinen samanlainen on kiinni ensimmäisessä.) Näin siis Leppävirran rantaviivassa. Syvänmeren matojen kaltaista pötköä siis, mutta auki, tai kourun lisäksi on kuorena ollut ohut kalvo, juuri kuin syvänmeren madoilla on niin ohut iho, että sisään näkee.
Lepakon ja koiran mustat ankanpäät törröttävät kuun leväkuopasta melkein sellaisina, kuin ne ovat meillä nisäkkäillä, pässin, laaman ja hevosen päinä ...it is our head. Porukka kuopassa. Samat kuin rahkasammalen inhimillisen näköinen viiksiniekka-porukka seisoo kaulus-pesässään. Minä oikeasti luulen ja uskon niin.

Vastaukset ovat löytyneet. Melkein kaikki. Enää on tietämättä vain se, mistä se tämän hetken kuuluisin suomalainen fyysikko puhui joskus, että Mikä universumi on. :) Sitä ei taida saada selville maasta, latvuksista, taivaalta, eikä kuusta. Emme saa koskaan tietää. Tai ehkä voimme lähettää robotteja menneisyyteen, ne tutkisivat asiaa miljoonia tai miljardeja vuosia, ja sitten toimittaisivat tiedon. Menneisyyteen sen vuoksi, että eihän meillä saata olla riittävästi aikaa jäljellä, ja selvittäminen veisi ehkä tosi paljon aikaa. Jos olemme jonkun roskapöntössä, se ei olisi kovin mukava tieto. Jos kaukana muurien takana on toisenlainen universumi, tieto aiheuttaisi enemmän kärsimystä kuin mielihyvää. :D No olisihan se saavutus, josta sitten ilo kai irtoaisi.

______________________________________________


Ai nii: ja valo massussa.
Edellisessä kirjoituksessani oleva "locaris-etana" sekä tämä, ovat kai molemmat Australian itä-rannikolta löytyviä lajeja.
(Oletteko varmoja, etteivät ne huutaneet Timbeeer!, 2 etanaa, kun sienen varteen kiipesivät? Ennen tätä sarvipantamuotia, silloin kun sieni oli sieni. ...pesän laidat, ja sieni välissä... jospa se kaatui siihen... en aivan tajua tätä sieni-päässä asiaa. Paitsi että joillakin oli sieni päässä. Saattaa niitä olla meitäkin muodostamassa.)

ihanat hoosut, viukula-hoosut

Se on tämmöstä hyvin tieteellistä tämä, tämmönen Persuke-housu.

hyvin läheinen sukulaislaji:
https://image.shutterstock.com/image-photo/stock-photo-philinopsis-pilsbryi-eliot-lipe-450w-1482897623.jpg

Rapumaisen matomainen ele: https://www.vibrantsea.net/images/philinopsis5433_anilao2017_thumb.jpg

Erään pikkunassukan, siilimäisen, tekemä matomainen ele:
https://image.pbs.org/video-assets/gRjUjwT-asset-mezzanine-16x9-RUs9ArX.jpg?crop=384x215&?format=jpg

______________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.