IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Järven pohjaKeskiviikko 31.08.2022 23:17

RYHÄ?-valas-uroksetko ne nyt olivatkaan, jotka "laulavat" Ylen jutussa. Örinä muistuttaa kutsuhuutoa, jolla lehmiä kutsutaan. Loppu-vinkaisu (ainakin siinä youtube-videossa) on samanlainen, ja kokonaisuus siten, jos ei nyt aivan samanlainen, niin sinne päin aika paljon.
Urokset laulavat ja laulut vetävät niitä puoleensa.
(Onko excavaatti vähän sama kuin koiras?)
En osaa nähdä ajan ja meren syvyyksiin sen paremmin, kuin että "laulut" voisivat olla hyvin muinaisilta ajoilta, estämässä yhteentörmäyksiä. Jospa heidän esi-isänsä olivat jotain niin valtavan kokoisia kuin maailman suurimmat laivat nyt ovat, tai vielä isompia? Ajalta, kun ne eivät olleet nisäkkäitä, vaan jotain ohjusmaisia "ekskavaatteja" ... ja kuka ei laulanut, saattoi saada torpedon kylkeensä. Vähän niinkuin sillien piereskely.
(Ja tylsää tulisi uimisesta navalta päiväntasaajalle, jos ei olisi musiikkia matkassa.)

Laulu näkemälläni videolla kuulosti kirkuma-rääkymä -örinältä, vaikeasti tuotetulta. Ja siltä, niinkuin siinä matkaisi jokin muinainen nitisevä valtamerilaiva! Tai soutamiselta: ensin airo vääntää voimalla, sitten hiljaisuudessa siirtyy ilman halki takaisin mutta airon reikä tapissa vingahtaa. Siitä tulee mieleen muinaiset merten liikkujat: 2 alkeellisen näköistä siipeä liikkui edestakaisin hangaten osaa vasten olevia kudoksia. Sellaisia kotiloita on, niiden liikkuma-siivet näyttävät rakennetuilta koneilta. Nitiseviltä narisevilta soutuvehkeiltä. Sellaiset ovat hyvin muinaisia eläimiä.

Nisäkkäänä, kaipa se päästää, niinkuin on tutkittu, hienosäätöistä musiikkikappaletta. Mitä lie, hevi-musiikki -örinää ja viestintää olemassaolosta ja sijainnista samassa. Täältä tullaan, ollaan kuulolla, minä kuulen teidät, we are 1, me-isot-oikeasti-massaa, ja eikun lampee eestakas, se on kosio-reissu taas tehtävä. Etelä kutsuu. Missä valaat laiduntaa, siellä ihminen ei voi ratsastaa.
Vai onko se jotain että hitsi, mahtava sävelkuvio, oon niin The Man tällä! <-- se on sellaista, ne ovat kaltaisiamme. Nyt olen jo lähellä, enkö olekin? :DD

Tiedän yhä paremmin ja paremmin syyn siihen, miksi ne onnensa kukkuloilla kuhertelevat varikset lähtivät pois, kun aloin puhua. :D
Ihminen kuulee variksen: Kraak. Varis kuulee ihmisen: Krääk.
(Pukivat muuten tuntemuksensa ääniksi, laulukseen, sanoikseen, silloin ne varikset. Hunajainen kujertelu kuului. Oli paratiisimainen olotila äänien, sään, lämpötilan ja maiseman puolesta.)

_______________________________________________


Minähän sanoin. Että siellä on "intiaanipäällikkö Haistava Nenä".
Kuvassa on vahvat todisteet siitä asiasta. :D
P.S. Muistuttaakohan sanikkais-kasveihin kuuluvaa peikonmähkää? mutta olisiko tämä hieman enemmän eläin... kovin on tiedonhaluinen.Vai onko niillä, joita sanon Mustiksi, pinnassaan tuollaisia...? Tuon täytyy olla jotain hyvin hyvin vanhaa.



Aistin-massukat alkavat lisääntyä pinnalla, kun huhuilet 20, 40, 60 ja 80 sekuntia. Siinä ajassa niitä alkaa ilmaantua. Kun sanotaan "viherlevä", on kysymys hämähäkkimäisesti monihaaraisesta olennosta, tässäkin taas, eikä mistään mikro-levistä.
Enhän minä sitä silloin nähnyt enkä tajunnut. Kuvista näkyi. En ole käynyt yrittämässä uudestaan. Kaikki päätelmät on tehty näistä kuvista, joita oli 4 minuutilta 9kuvaa. "Naru-varret" olin näkevinäni "syvyyksissä" kun katsoin kuvia "valöörejä ja kontrasteja" välillä säätelemällä. Itsekseen rannalla puhuminen ei hirveästi maistu ujolle ihmiselle vielä kuuskymppisenäkään. Voishan sitä hymyillen sanoa, että minä tässä... niin minä tässä kiville puhuin... ja häipyä paikalta. :D No ei oikeasti haittaisi jos joku kuulisi... kun itse tiedän kuitenkin mitä olen tekemässä.
("...missä olet, ihmeolento, missä olet? ...")
Uskoisin, ettei se etsimäni lippalakki-otus tule esiin monena päivänä vuodessa, ja on arka, koska on varmaankin haavoittuvainen (paikalleen kiinnittynyt?). Sen valokuva on tuossa pari kuvaa alaspäin olevassa eläinkartassa, ja tulee uusimpaankin karttaani taas. Valpas otus tuli vahingossa tietämättään ja minun tietämättä valokuvatuksi kännykkääni yli 10m, vähintään 15m päästä vuosi sitten.
_____________________________________________

Mullon uusi upea kartta melkein valmiina. Mut tässä on ... tällaista ... mitähän tuossa tapahtuu? Koskettaako mustan "kaviokynnet" tuota kotiloa, koskettaako tai kosketteleeko? Ystävyyksiä... ja haistavia neniä... siellä on takuulla intiaanipäällikkö Haistava Nenä ... eikun Torvi ...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.