IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Milky Way SpeciesTiistai 27.06.2023 07:40

Tein pari hakua jotka veivät erittäin sienipitoisiin viidakoihin.
Koko kuvaa ei voi näyttää isona, joten puun latva ja taivas ylhäältä ei näy isossa kuvassa. Otin sieltä aivan ylhäältä jotain tuohon vasempaan ylänurkkaan. Sen sijainti näkyy vasemman alanurkan pikku-kuvassa. Riemastuttava löytö: rupesin etsimään paria isolle tummalle silmälle (siinä punaisessa laatikossa on), niin löysin! Kuvan laatua (väri, kontrasti yms) en ole käsitellyt enkä mitään sinne lisännyt.



Mietittyäni asiaa hiukan, totean, että jos ylhäällä on jotain joka näyttää piiloutuvan, on se varmaankin läpinäkyvää, eikä kysymys ole piiloutumisesta, vaan valon päästämisestä alas. Jos toinen silmä on osa puuta ja sen oksia... (mikä on kyllä aika outo silmä), niin toinen on läpinäkyvää ilmassa ... yksi ja sama yltää/kattaa/omistaa tuon harvan ja tiheän aineen eikä paljon piittaa tiheyksistä ... tai minä vain luulen noiden 2 plevan pari. Tai kumpikin silmä on tumma, ja toisen edessä on valkea harso. Alhaalla olevat mustat taas ... tehokas tapa kerätä lämpöä, ja erittäin tehokas tapa piiloutua kasvien seassa. Pikku-kuvassa musta näyttää korkkiruuvimaiselta kerros-tarjoilulautaselta.

_____________________________________

Nainen (valkeat viivat) on kuin laulu, joka kantaa kesäiltaan. Sulho (neonvihreä riukelo) on tehty laakamadoista, käsnäjalkaisista, mustekaloista ja hämähäkeistä. (Tai sitten naaras on tuplasti isompi, karhukaismainen hyytelö-nakki...) Laadin tämän noiden viimeisten havaintojen pohjalta. Korjasin valkean paikkaa. Alku ehkä ison valkean pallon lähellä? Keltaiset viivat = Kuu.
Oikeassa ylänurkassa juuren näköiset töyhtöpää-kasvi -kaksoset: Linnunradan vaalea sieni-sulka näyttää olevan rakennettu ikäänkuin noiden tonttujen päässä kasvavien sieni-sulkien kaltaisista sammal-riukeloista. Ei ihan tuollaisista, vaan yksinkertaisemmista pikku-"saniaisista".



Hätiköityjä johtopäätöksiä ja tällaista ... muutamien päivien tutkimuksia. Viikko meni tässä Linnunradassa nyt, saattoi mennä 8 tai 9 päivääkin. 1 hämärässä harmaassa sulkakuvassa.

_____________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.