IRC-Galleria

Päivän vinkki (#13/30)Maanantai 13.11.2006 23:27

"Kertoisin päivämäärän, jolloin rekisteröidyit IRC-Galleriaan. Valitettavasti aloimme pitää tästä kirjaa vasta 11.12.2002, ja olet rekisteröitynyt ennen tuota päivää. :)"

piirtelyäKeskiviikko 08.11.2006 13:47

Eipä ole taas hetkeen jaksanut tänne mitään kirjotella, mutta nyt on aika päivittää vähäsen.

Tuli tosiaan tossa viimeviikolla hankittua webcam ja wacom volito2-piirtoalusta. Webcami tuli hankittua koska kaitpa 2000-luvulla jo kaikille semmonen pitää olla. En tosin ole vielä sen avustuksella tohtinut oikein jutustella kenenkään kanssa (oikea syy on ettei ole kavereita, nyyh..) ja vaatisihan se toisaalta aivan liikaa sosiaalisuutta verrattuna irccailuun. Vähän jotain streamailuja olen kokeillut ja muutamat ihan mielenkiintoiset ohjelmat siihen touhuun etsinyt. Mainittavan arvoisia ohjelmia lienee UnrealLiveServer+UnrealMediaServer, joilla voi kuvaa ja ääntä lähetellä asiakasohjelmaa käyttäville. Sitten perinteisempi webcam-ohjelma Webcam Publisher, jolla voi lähetellä kuvaa FTP:llä tai käyttää ohjelmaa omana webserverinä. Mielenkiintoiseksi ohjelman tekee kuitenkin se että kuvaan voi helposti ympätä lisäsälää kuten vaikka kuvia tai tekstiä.

Piirtoalustan hankin kun semmoista olen tässä jonkin aikaa jo himoinnut ja tekisi mieli opetella piirtämistä. Iloinen yllätys oli kuinka laadukas piirtämis/maalailu-ohjelma laitteen mukana tuli. ArtRage 2-niminen ohjelma sisältää öljyväreistä lyijykynään ja se simuloi hauskalla tavalla oikeaa taiteilua. Maalit sekoittuu toisiinsa yms. Mutta koska kyseessä on ohjelma niin se mahdollistaa temppuja joita oikeasti maalailemalla ja piirtelemällä ei niin helposti voikaan toteuttaa. Undo on tietenkin yksi toiminto mitä ohjelmassa arvostaa ja toinen on loistavat tasosäädöt. Tasoja voi helposti lisäillä ja poistella ja kangasmateriaalinkin voi vaihtaa myöhemmin vaikka läpinäkyväksi ja täten maalata aiemmin piirrettyjen ääriviivojen alle. Itse piirtoalustakin on varsin toimiva joskin hetki menee kun siihen tottuu.

Ärrrr! Lauantai 19.08.2006 15:42

Plyö...

KaljakelluntaSunnuntai 30.07.2006 03:37

Tulipa oltua Keravanjoen Kaljakellunnassa ensimmäistä kertaa lauantaina. Aika rentoa touhua kieltämättä ja hirveästi oli osallistujia. Oli luvattu sadekelejä, mutta aurinko porotti koko tapahtuman ajan ja nytten sen huomaakin kun melkein koko mies punasena. Kuvia tapahtumasta löytyy osoitteesta: http://rmk.hamk.fi/~rimerjoma1/kellunta/
Kävimme katsomassa Pirates of the Caribean 2:n Jari:n, Anye:n, Mi-ki:n ja Hyyppa:n voimin Hyvinkään Kinomassa. Elokuva oli ihan ok kyllä, joskin melkoinen tehostepläjäys varsinkin loppua kohden. Otin rommipullon elokuviin mukaan lämmikkeeksi ja join siitä aina kun rommi mainittiin tai oli muuten vaan tylsä hetki. Ei kyllä mennyt puoltakaan pulloa että ehkä siinä sitten niitä jännittäviäkin hetkiä oli. hauskoja ainakin toisinaan. Elokuva kuitenkin yksinään jäi liian pahasti kesken ja nyt pitää odottaa vuosi jatko-osaa, joka kuitenkin kuvattiin samaan aikaan kuin tämä toinen osa.

Noh, elokuvan jälkeen sitä mentiin sitten viereiseen Haarikka-pubiin, jossa pelattiin muutamat biljardipelit ja juotiin muutamat juomat. Tämän jälkeen hetken hortoiltuamme päätimme mennä Medicinman-baariin. Medarissa sitten tulikin muutama otettua kun juomatkin maksoi vain 2e/kpl. Noh eihän sitä medariin voi koko illaksi jäädä joten menimme naapurissa olevaan Level 5:een.

Level 5:ssä oli melko vähän porukkaa mutta kyllähän se aika sielläkin kului kun muutamat tutut näki. Vähän tuli jopa jorailtua mikä onkin ihan kiva lisä keksiviikkoiltoihin. Mutta havahduin kuitenkin siihen että "viimeinen juna" lähti Riihimäelle jo klo 02:37, joten änkesin siihen. Ilokseni huomasin että Traalik, joka asuu myös Riihessä saattui samaan junaan joten ei tullut ihan tylsä matka.

Noh, mutta nyt kotona. Joten koisaaminen kai edessä. Öitä mussukat!

Halavatun papatTorstai 08.06.2006 01:36

Oli tuossa äsken Riihimäen keskustassa Halavatun Pappojen keikka. En ikinä aikaisemmin ole tainnut bändiä kuulla, mutta ihan jees menomusaahan se oli. Väliin pistivät vitsejäkin. hyvä setti. Harmitti vaan että ilma oli viileä ja näpit tuppasit jäätymään. Olutkin oli kallista. :(
Vastaustesi perusteella seuraava luonnehdinta kuvaa persoonallisuuttasi:

Olet intuitiolla varustettu, ihmisistä ja asioista huolta pitävä, rauhallinen ja rauhaa rakastava, syvällinen ja monisyinen ihminen. Osaat yhtä luontevasti kohdata elämän henkilökohtaisia ja analyyttisiä tilanteita. Ihmistyyppisi on yleensä sopivimmillaan sisäisten asioiden ja näkymien kanssa, mutta tarvitsee jossakin määrin myös ihmiskontakteja. Tämä vastakkainasettelu aiheuttaakin toisinaan ongelmia. Olet sanavalmis, empaattinen ja idealistinen. Yleensä kaltaisesi ihminen sanoo vain tietävänsä asiat suoralta kädeltä, mutta ei välttämättä osaa selittää asioita toisille. Tunnet vahvasti toisten ihmisten tunteiden mukana, ja osaat tunnistaa hyvän ja pahan eri asioista ja tilanteista. Tästä syystä sovellut ammatteihin, joissa ollaan tekemisissä ihmisten kanssa. Nautit siitä, että voit olla avuksi toisille. Kun olet tehnyt jostakin asiasta päätöksen ja asettanut tavoitteesi, mitkään järkisyyt eivät saa päätäsi kääntymään. Se, osaatko kääntää tämän ominaisuuden sinnikkyydeksi, vai oletko pelkästään jääräpäinen, määrääkin helposti koko elämäsi suunnan ja menestyksen.

20 satunnaisbiisiä mp3-soittimestaniTiistai 23.05.2006 02:43

01. Doom Remix Project - The Leaning Tower Of Babel
02. Solid Base - Let is all be sunshine
03. Drömhus - Vill ha dig
04. Tom Cochrane - Lunatic Fringe
05. Irwin Goodman - Ei tippa tapa
06. Solid Base - Never find a love
07. Mr Velcro Fastener - Real robots don't die
08. Sin With Sebastian - Shut up (and sleep with me)
09. Re - Reumon
10. ATC - Around the world
11. Blondie - Heart of glass
12. Doom Remix Project - This can't be good
13. Solid Base - All My Life
14. Abyssos - Misty autumm dance
15. Doom Remix Project - The Red Moon
16. Doom Remix Project - Demon con custo
17. ZZ Top - Sharp dressed man
18. Ill Nino - What comes around
19. Eternal Tiers of sorrow - The last one for life
20. Solid Base - Bom bom bam bam bay

Onpa outoa musaa. Mutta mahtuuhan tohon muutama hyväkin :D

Hard rock Hallelujah!Sunnuntai 21.05.2006 17:39

Jeejee. Tuli eilen pidettyä eurovisionstudiot täällä kämpällä riiheläisten kanssa ja tunnelma oli varsin railakas varsinkin ääntenlaskussa. :-) Mutta nyt päätä jomottaa... :P

\,,/ Go Lordi!

normiriemuSunnuntai 14.05.2006 18:32

jepujee. Viikot tulee nyt kykittyä koulussa reitittimiä ja kytkimiä säätämässä vaikka kesäloma jo opiskelijoille koittikin. :P Noh, jos vaikka sais joskus opinnäytetyön nyt sitten tehtyä.

Viikonloppu oli varsin railakas. Perjantaina tuli lähdettyä Hyvinkäälle juobotteleen ja vähän girillailemaan kaverille. Hieman vaihtelua tuli normikuvioihin ja kivaa oli. Lauantaina sitten riihessä oli karaokelaulantaa seurakunnassa. Kaljaa ja viskiä meni sopivasti. Kalja oli lapinkultaa, joka maistuikin vaihteeksi oikein hyvältä, vaikka muistin että se ei niin hyvää olisi ollutkaan. Viski oli Hankey Bannisteriä. Halpis viski joka maistuu ainakin minun suuhuni jostain syystä hieman voilta. :D Tuli välillä laulettua karaokea niin kovaa että ääni melkein meni.

Ja tänään olikin äitienpäivä, joten tulin taas Hyvinkäälle syömään Äitin ja siskoni kanssa kiinalaiseen ravintolaan. Ihan hyvä ruoka oli, mutta ei oikein uskaltanut ihan täpötäyteen itseä syödä ettei alkaisi syljettämään. :) Kohta pitää palata riiheen ja viedä samalla pöytä ja pari tuoli täältä parvekkeelle. Jos vaikka boxilla pelailis loppuillan.