IRC-Galleria

Arabialainen linssikeittoSunnuntai 19.10.2008 23:57

4 dl punaisia tai keltaisia linssejä
5 rkl öljyä, jos löytyy oliiviöljyä niin hyvä, mutta muukin öljy ok
1 iso sipuli paloiteltuna
1 porkkana kuorittuna ja paloiteltuna
1 sellerinvarsi lehtineen paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä
1,9 litraa kana- tai lihalientä (Itse tein niin, etta keitin ensin tuon vesimäärän vedenkeittimessa ja sitten siirsin sen kattilaan ja lisäsin veteen yhden kanaliemikuution, jonka olin ostanut halal-kaupasta. Varmaan kävisi myos kasviskuutio.)
1 tl juustokuminaa eli jeeraa jauhettuna (Laitoin hieman enemmän)
1 pieni sipuli pienenä silppuna koristeeksi
1 rlk sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Huuhtele linssit siivilässä. Lämmitä isossa kattilassa 3 rkl öljyä. Lisää sitten iso pilkottu sipuli, paloiteltu porkkana seka paloiteltu sellerinvarsi. Paista ja sekoittele 10 min. Lisää kiehuva lihaliemi ja linssit. Anna kiehua miedolla lämmölla nro. 2 n. 45 min. Lisää suola, pippuri, valkosipuli ja juustokumina ja keitä viela 10 min, jotta linssit ehtivät imeä mausteiden maun.

Ota kattila pois levyltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Lämmitä paistinpannulla 2 rkl öljyä ja lisää pieni sipuli, joka on pilkottu pieneksi silpuksi. Paista kullaruskeiksi miedolla lämmollä. Valuta paistetut sipulit talouspaperin päällä ja lisää ne valmiin keiton päälle vaikka jonkun kukan tai pallon muotoon. Koristele keitto vielä lopuksi sitruunamehulla.

Kuivia linssejä huuhdellaan siivilässä kylmän veden alla, kunnes vesi ei enää ole vaaleaa. Ehkä noin 20 sek. Huom! Vihreitä linssejä pidetään kylmässä vedessä noin 30 min!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.