IRC-Galleria

Juustosydämet ( n. 25 kpl)Maanantai 08.06.2009 17:43

Tuulihattutaikina:
2 dl vettä
100 g voita
60 g (noin 1 dl) sinihomejuustomurua
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Keksitaikina:
200 g voita
250 g (noin 4 1/2 dl) vehnäjauhoja
100 g (reilu 2 dl) emmental-mozzarella -juustoraastetta
1 muna

Täyte:
1 prk (200 g) sinihometuorejuustoa

Koristelu:
muutama hasselpähkinä
persiljaa
(päärynä- tai omenaviipale)

Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta vesi, voi ja sinihomejuusto kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä taikina ja lisää munat voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

Valmista keksitaikina nyppimällä voi, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin 15–30 minuutiksi viilentymään.

Kauli keksitaikina ohueksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi, käytä apuna vehnäjauhoja. Ota sydänmuotilla taikinasta keksejä ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

Lusikoi tuulihattutaikina pursotuspussiin ja pursota reunus sydänkekseille. Paista sydämiä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella sekoittaen ja pursota juustosydämen keskelle nokare täytettä.

Koristele sydämet hasselpähkinän puolikkaalla ja persiljalla tai pienellä viipaleella päärynää tai omenaa.


Käytin keksitaikinaan Valion pastajuustoa (Mustaleima Emmental-raastetta) ja Parmigiano reggiano Zanetti Grattugiato (parmesan-raastetta), en mittaillut juustoja niin tarkasti, joten luultavasti tuli vähän liikaakin. Mutta hyvää tuli. Mielestäni ohjeen mukaan kekseistä olisi tullut mauttomia Emmental-mozzarella-raasteella.

Tuulihattutaikinaankin tuli enemmän Auramurua kuin ohjeessa luki. Koristeeksi valitsin säilykepäärynäviipaleita ja persiljaa.

Notkistin n. 100 g sinihometuorejuustoa ja se riitti juuri ja juuri kolmeentoista juustosydämeen. Taikinastani tuli enemmän kuin 25 sydäntä, joten en ole ollenkaan varma riittääkö 200 g tuorejuustoa niiden koristeluun (juustoaddikti kun olen ;) ). 10 sydäntä jäi ilman tuorejuustoa ja 200 g tuorejuustoa riitti 24:ään sydämeen. Siispä olisin tarvinnut vielä 100 g tuorejuustoa.

Tämä laulu sopii hyvin kuvaamaan kuinka paljon tykkäsin juustosydämistä:
http://www.stupidvideos.com/video/animals/Cute_animals_eating/#234661 ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.