IRC-Galleria

Dinosaurus, giraffi ja suomenajokoiraPerjantai 17.04.2009 20:54

On ollut kamalan pitkä viikko, vaikka lyhyempi työn kannalta. Ei kannattaisi jättää lomalta univelkaa. Viikon kiukut niskassa heräsin tänä aamuna siihen, että silmälasit eivät istuneet nenälle, ruuvi oli ihan miten sattui. Koska pieni ruuvimeisselini oli hävinnyt juuri siihen paikkaan missän sen pitikin olla, mutta kätkeytyi salakavalasti, lähdin töihin sumussa. Kun pitää päivän päässä ihan vanhoja laseja, näyttää maailma suttuiselta ja kehnolta.

Työmatkalla näin (vai näinkö? Mistä sen nyt tietää?) tien päässä pienen liilan olennon. Se katosi silmänräpäyksessä. Sain sen kuitenkin kiinni pitkillä kintuillani ja kohdalla yritin vähän hymyillä sille ystävällisesti, näytti pelkäävän minua. Se näytti dinosaurukselta, tuolle lajille tyypillisesti sillä oli päässään kypärämyssy. Liila. Kun olin päässyt turvallisesti muutaman metrin liilasta olennosta ohi, alkoi takaani kuulua swish, swish, swish. Liilan toppahaalarin kahinaa! Se oli alkanut seuraamaan minua! Hiki kohosi otsalle, toivottavasti se ei leimaantunut, pureekohan ne, MIKSI se seuraa minua? Yritin kiristää tahtia, mutta olento pisti juoksuksi, swish, swish, swish, swish! Ei varmasti kävellyt metriä kauempana - pelotti niin etten tohtinut katsoa. Itku alkoi olla lähellä. Jos mitä, niin pieniä lilakkeja pelkään! Minut pelasti koira.

Tiellä seisoi suomenajokoira. Pysähdyin juttelemaan sen kanssa. Taputapu. Se ei muistanut missä sen koti on. Kiitin koiraa liilan dinosauruksen suhteen, koira lupasi vielä tsekata tilanteen ja lähti lilakin perään. Vaitonaisena jatkoin matkaani, päätä alkoi särkeä. Ihan liian rankka matka, ja ei edes puoliväli.

Tiesittekö muuten, että olen voittanut miljoonan? Tai siis, että kun kerron tuon asian, siitä tulee itsensä toteuttava ennustus, ja ihan kohtsillään olen upporikas. Tai nyt kun kaikki tiedätte, etten olekaan voittanut, niin onko se enää vain vale, enkä rikastukaan?

No, jos luulen, että elämäni on välillä vaikeaa, niin miettikää millaista on giraffilla. Kun se pesee aamulla hampaitaan ja tahnaa roiskuu kaulalle, niin miten se edes huomaa sen sieltä jostain keskeltä kaulaa? Mistä sillä olisi niin korkea kokovartalopeili? En oo giraffi, mutta tiiän miltä toi tuntuu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.