IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Thomas Wallgrenin haastattelu | Voima Torstai 11.05.2006 19:14

Thomas Wallgren kertoo näkemyksistään koskien suomen politiikkaa, puolueita ja kansalaisten aktiivisuutta. Ajatukset ovat sitä mitä itsekkin hakisin, mutta nykyisessä näennäisdemokratiassa lähes mahdoton saavuttaa ennenkuin uusi sukupolvi valtaa eduskunnan.

Otteita:

"Teinipoikana unelmani oli paeta länsimaista välineellisen järjen ja kapitalismin kulttuuria, lähteä vaikka Afganistaniin ja päästä eroon länsimaalaisesta sortajan ja kiduttajan ja hallitsijan roolista. Kulttuuurikriitikkona en nykyään halua paeta kohtaloani vaan haluaisin olla mukana muuttamassa mielikuvitusta, ihanteita ja käytäntöjä – ja tuomassa pöytään uusia ehdotuksia. Uudet visiot ja aloitteet syntyvät ihmisten kesken siellä missä raha ja valtio eivät kiusaa. Markkinat ja -instituutiot tulevat perässä, jos tulevat. ”

”No onhan siinä provokaation elementti, kun syyllistän kansalaisia. Mutta mikä olisi vaihtoehto? Puoluelaitoksen pelastamisoperaation itsestäänselvyyksiin kuuluu se, että edustuksellinen demokratia voidaan pelastaa vain, jos siihen rakennetaan sisään suoran demokratian välineitä. On selvää, että tavoitteemme on vahvistaa valtion, kuntien, EU:n ja pallonlaajuisia kansanäänestysmekanismeja, joissa aloiteoikeus on keskeinen.”

”Jokaisella kansalaisella pitäisi olla aloiteoikeus. Sama pitää rakentaa puolueisiin, että jäsenet pääsevät oikeasti ohjaamaan puolueita puolue-eliitin ohi. Silloin ihmiset tietäisivät, että he voivat oikeasti ratkaista asioita.”

”Minun vastaukseni ongelmalliseen tilanteeseen on gandhilainen politiikka. Ratkaisut eivät tule nykyisistä puolueista, vaan ne pitää kuljettaa puolueisiin ulkopuolelta. Tarkoitan kuusituntista työpäivää, parempaa työnjakoa ja suojautumista kansainväliseltä kilpailulta. Tämä kaikki vaatisi tosin luottamista siihen, että juuri tätä ihmiset haluavat. Nykyäänhän poliitikot eivät uskalla toteuttaa sitä politiikkaa, johon heillä olisi selkeä valtakirja. Gandhilainen politiikka. On ihan okei, että verot nousevat ja kulutusmahdollisuudet heikkenevät. Samalla saadaan turvallisempi yhteiskunta, jossa useammalla on turvallinen työpaikka. Ennustettava elämä. Vähemmän pätkätöitä, suurempi työllisyysaste, paremmat peruspalvelut. Kaikkeen tähän on valmiudet, mutta sitä ei uskalleta kokeilla.”

Punaisen langan löytämiseksi lue koko artikkeli: http://www.voima.fi/content/view/full/1659

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.