IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Iran on OPEC maiden toiseksi suurin öljyntuottaja, pitäen hallussaan n. 10% maailman öljyvarannoista. Toistaiseksi heillä on vielä halpaa polttoainetta fossiilisia polttoaineita käyttäville voimalaitoksille, enkä oikein pysty uskomaan että ympäristötietoisuus ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen olisi Iranin hallituksen tavoitteena.
Kysymys lienee siis vallasta.

Kun olemme pääsemässä pikkuhiljaa pisteeseen, jossa maailman rikkaimpien valtioiden kansalaiset voivat korottaa ääntänsä bensamittareilla, mietitäämpä miten käy seuraavien maiden?
Irak, Kuwait, Armenia, Azerbaitzan, Turkmenistan, Afganistan, Pakistan.
Nämä ovat ne Iranin lähinaapurit. Kuinka monella luulette olevan pääsyä halpaan sähköön (tai yleensäkkään sähköverkkoon)?

Jos Iran pystyisi tuottamaan halpaa energiaa näille maille, se kiihdyttäisi kehitystä ja samalla antaisi Iranille uudenlaista valtaa valtiona. Voitaisiin siirtää keskustelu lähi-idän yhdistämiseen.

On myöskin mahdollista, että Iran öljyntuottajamaana, pitää ulkomailta tulevia tarjouksia uraanin rikastamisesta epäluotettavina. Tiedetään Iranin ja jenkkilän välit sekä jenkkilän vaikutusvalta muihin maihin. Ei edes Venäjän kanssa toimimista voi pitää luotettavana ja kuljetuskustannuksetkin nousevat bensan myötä.
Paras ratkaisu siis onkin omavaraisuus, tie lähi-idän vaurastumiseen.

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.