IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
http://www.dontattackiran.org/

Käykääs laittamassa nimi niin perustelen oman näkemykseni tilanteesta.

Vaikka jenkeillä on ollut pitkään lauseena "When Iraqi's stand up, we stand down", silti Irakiin rakennetaan useita pysyviä tukikohtia. 14 pienempää ja 4 isoa jotka kestäisivät isommankin tulituksen alla. Tukikohdat sijaitsee kartalla seuraavasti:
http://www.globalsecurity.org/military/facility/iraq-map-bases_111103.htm

Iranilla ja jenkeillä on olleet huonot välit (tai ei välejä ollenkaan) useaan kymmeneen vuoteen, sen jälkeen kun USA:n lähetystö kaapattiin Tehranissa. Jenkit tukivat Saddamia Irakin ja Iranin sodassa ja toimittivat kemiallisia (ja biologisia?) aseita. Nämä tuhottiin hyshys liittoutuneiden toimesta kun Irak nyt vallattiin. Ei liene mukava ajatus että Anthrax -laatikossa on jenkkiläisen firman osoite. No kuitenkin.

Iranin öljykentät löytyvät kartalta seuraavasti:
http://www.gregcroft.com/area2indexmap.ivnu
Vain noin 50 mailia Irak/Iran rajasta.

Poliittinen painostus koskien Iranin ydinohjelmaa on tullut yksinomaan jenkeiltä. Eurooppa ja Venäjä ovat tarjonneet erilaisia vaihtoehtoja, joista Iran on kieltäytynyt. Joissain tapauksissa Iran olisi voinut kehittää rakentavampia ratkaisuja tämän selvittämiseksi, mutta Ahmadinejadkin on höyrypää. Ei sillä, on heillä silti täysi kansainvälinen oikeus rikastaa uraania (ja loisi vaurautta, maalle ja alueelle). Riippuvaisuus jonkun muun maan uraanintuonnista, antaisi valtaa ko. maan luoda poliittista painostusta. Ja jos historiaa katsotaan, en yhtään ihmettele jos Ahmadinejad ei luota sen enempää eurooppaan tai Venäjään kuin jenkkeihinkään.

Jenkkien hallituksen himot on taas helppo selvittää.
Kuinka monta hallituksesta on Texasin öljymiehiä? Oletetaanko että he ovat idiootteja jotka kävelevät suoraan päin yleistä mielipidettä, nostaen globaalin vihan kaikkea sitä vastaan mitä he edustavat, vai oletetaanko mieluummin että he todellakin tietävät jotain öljystä ja toimivat sen mukaan, huolimatta globaalista mielipiteestä?
Jälkimmäinen. Harva valtionpäämies on täysi idiootti, vaikka Bush on paljon kerennyt säheltämäänkin.
Heillä on maailman tarkimmat arviot maailmanlaajuisesta öljytilanteesta ja siitä mikä virtaa mihinkin suuntaan. Tiedossa on myös öljypörssien NY:ssä ja Lontoossa aiheuttama vaikutus petrodollariin.
Iran uhkaa petrodollaria omalla öljypörssillä, vaikka jenkit itse suuren kuoppansa ovat kaivaneet, isoilla autoilla ja pidättelemättömällä luonnon resurssien kulutuksellaan. Jenkkien talous on tällä hetkellä pahasti velkaantunut ja öljyn hinnan kallistuminen aiheuttaa suuria vaikeuksia, ellei jopa talouden romahtamista.
Ei tietenkään voida unohtaa Cheneyn yhteyksiä Lockheed & Martiniin (asevoimien valmistus), tai Rumsfeldin yhteyttä Halliburtoniin, jonka alihankkija, Kellogg Brown & Root on tienannut kaikkein eniten Irakin sodasta.

We'll, here's news for you, OIL ISN'T GETTING ANY CHEAPER.

Katsokaa bensamittareita, ruvetkaa seuraamaan elintarvikekauppojen hintoja. Se näkyy jo nyt, ja tulevaisuudessa se tulee näkymään vielä enemmän, varsinkin jos Iranin öljy kulkee vielä petrodollarin kautta. Tämäkään ei pelasta, mutta lievittää tilannetta niin kauan ennenkuin vaihtoehtoisilla polttoaineilla kulkevat autot liikkuvat Suomen teillä. Eikä aikaa ole kymmentä vuotta. Sanotaan kaksi.

Millään valtiolla ei ole oikeutta aloittaa sotaa. Jos näin homma toimisi, ei olisi sotia.
Hyökkäystä Irakiin ei ollut YK hyväksynyt, sen takia se oli laiton.
Hyökkäystä Iraniin ei tule YK hyväksymään, sekä Venäjä että Kiina pitävät UNSC:ssä veto-oikeuden ja ovat asiassa ainakin toistaiseksi Iranin puolella.

Tämä ei estänyt jenkkejä menemästä Irakiin, mietin estääkö se menemästä Iraniinkaan.
Onneksi tilanne näyttää toistaiseksi siltä, ettei jenkeillä resursseja siihen ole ilman ydinaseen käyttöä (tosin Bush puhui äskettäin ydinaseiden kantoraketteja varustettavaksi tavallisilla taistelukärjillä, johon Putin näpäytti "entä jos menee raketit sekaisin?"). Kansainvälinen yhteisö ei voisi hyväksyä ydinaseen käyttöä kolmannen vuosituhannen alussa.

Silti, pitäkää silmänne auki, ei anneta neljännen ulottuvuuden harhan hämätä.

- Piski

Leaders of the free world must be SHOT
http://www.globalsecurity.org/military/facility/iraq-maps.htm

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.