IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Vihreiden vaihtoehtobudjetti oli ihan mielenkiintoista luettavaa. Windfall -vero saa kannatukseni samoin moni pienempi asia. Pitäisi vielä jaksaa kaivaa se toinen ehdotus jostain ja lukea... :)
http://www2.eduskunta.fi/fakta/ekryhma/vihr/VVVB2006.pdf

Kanadasta löytyi henkilö nimeltä Marjaleena Repo, freelancer -kirjoittaja, erikoisalanaan "vääryydet" (injustice). Ohessa teksti jossa katsastetaan Yugoslavian tilannetta ja median vaikutuksia ihmisten mielipiteisiin.
http://www.counterpunch.org/disinfo.html
Googlesta löytyy lisää.

-- Nykyteknologian haasteet | Mediat ja niiden vaikutukset
Mediat jotka kohtaamme päivittäin, muodostavat meille kuvan alueista ja asioista joista ei tule meille suoria aistiärsykkeitä. Ikävä kyllä mitä kauempana tapahtuma on, sen enemmän mutkia on matkassa alkuperäisen tilanteen raportoijan ja kelle viesti kuuluu -välillä. Tämä aiheuttaa pakostikin vääristymän jokaisen maailmankuvassa.
Viestit joita toistetaan eniten, vaikuttavat eniten maailmankuvaan. Mukaan voidaan laskea viestit jotka rekisteröi pelkästään meidän alitajuntamme. On olemassa myös useita keinoja tukea olemassaolevia viestejä epäsuorilla keinoilla.

Ongelmaa pitäisi lähteä korjaamaan peruskoulutustasolta. Mediakriittisyyttä opettava koulutus on aloitettava ja kuten myös tiedon keräämisen taitoja korostava koulutus.

Henkilökohtaisesti minusta olisi hyvä jo ala-asteella pitää koulutusta "haluista ja tarpeista" ja pistää lapsi kysymään itseltään siinä vaiheessa kun hän haluaa jotain uutta ja kimaltelevaa kaupan hyllyltä: Tarvitsenko minä tuota? Kauanko minä viihdyn sen kanssa?
Halujahan on helppo luoda. TV-mainoksiin voidaan helposti assosioida melkein mitä tahansa. Jos lapsi näkee iloisen lapsen leikkimässä jollain lelulla, hän saattaa kuvitella että ko. lelu tekisi hänet aivan yhtä iloiseksi. Mielikuva ei välttämättä vastaa todellisuutta.

Ongelmaksi muodostuu se, että jos ihmiset vapaaehtoisesti luopuvat ylimääräisestä kuluttamisesta, kapitalismin voimat kärsivät kuten myös siihen jo sidottu kansantalous.
Mutta aina löytyy kolmas vaihtoehto, kunhan jaksaa sijoittaa resursseja sen etsimiseen.

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.