IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
"Eduskunnan keskuskanslian tietojen mukaan kaikki kansanedustajat eivät ilmoita sidonnaisuuksiaan rehellisesti.

Keskuskanslian keräämien tietojen mukaan alle joka kymmenennellä parlamentaarikolla olisi merkittäviä liike- tai sijoitustoimintaa varten hankittuja omistuksia. Asiasta kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Keskisuomalainen kävi läpi kaikkien kansanedustajien henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteestaan antamat tiedot. Tietojen luovuttaminen on edustajille vapaaehtoista.

Parlamentaarikoilta pyydetään kertomaan merkittäviksi katsomistaan omistuksista ja äänivallastaan yhtiöissä. Kansanedustajista 182 on jättänyt joko taloudellista tilannetta koskevat kohdat täyttämättä tai koko kyselyn palauttamatta.

Yleinen tapa

Eduskunnan lainsäädäntöjohtajan Keijo Koivukankaan mukaan tietojen puuttuminen ei johdu kansanedustajien välinpitämättömyydestä. Hän uskoo, että edustajilla ei ole merkittäviä omistuksia.

Kokoomuksen kansanedustaja Pekka Kuosmanen puolestaan myöntää, että omistuksista kertomatta jättäminen on eduskunnassa yleinen tapa. Maan varakkaimpiin kansanedustajiin itse kuuluva Kuosmanen ei ole ilmoittanut tietoja sidonnaisuuksistaan."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200606284723364_uu.shtml

Jahas, eli 182 kansanedustajaa kahdesta sadasta ei ilmoita taloudellisia sidoksiaan. Vaikka en usko että jokaisella olisi suuria osuuksia erinäisistä yrityksistä osakkeidenkaan muodossa, varmasti niitäkin on.

Lainsäädäntö, joka pakottaisi kansanedustajat tekemään julkisen selvityksen osakkeistaan ja taloudellisista suhteistaan yrityksiin, kasvattaisi todennäköisyyttä kansalaisen tai tutkivan journalistin huomata kansanedustajien päätöksiin mahdollisesti vaikuttavat yksityiset intressit.
Lainsäädäntö myöskin toimisi vahvana aseena korruptiota vastaan, kiinnijäämisriskin noustessa vähentäen halua yrittää "omaan pussiin pelaamista".

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.