IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200607054837738_uu.shtml

Ollaan päästy jo siihen puolentoistaeuroon/litra. Ongelman on aiheuttanut kulutuksen kasvaminen, resurssien väheneminen ja jenkkien aiheuttamat muut ongelmat lähi-idässä (Irak, Iran). Siinä vaiheessa kun öljytynnyrin hinta ylittyy USD100 (tämänhetkinen about USD70), voidaan ruveta puhumaan raskasöljyn jalostamisen kannattavuudesta, mikä ei sinällään aiheuta hinnan tippumista, vaan hinnan nousun hidastumista, kysynnän edelleen kasvaessa.

Yksi suurimmista raskasöljykentistä löytyy Venezuelasta, jonka poliittisen johdon kanssa jenkeillä on jo valmiiksi ongelmia.
Jos öljyn hinnan nousu jatkaa samaa rataa, ollaan sadassa dollarissa/tynnyri jo parin vuoden sisällä.
Ja kuten megakorporaatiomaailma toimii, osakkeenomistajien tulothan ei saa tippua, siksi siis ainoastaan kuluttajat häviävät. Hinnan noususta johtuva kulutuksen vähentäminen siis nostaa hintoja jo ennestään.

Öljyn hinta vaikuttaa suoraan kuljetuksen hintaan, ja mikä vaikuttaa kuljetuksen hintaan, vaikuttaa kuljetettavan tuotteen hintaan. Muistakaapa tämä, samalla kun varaudutte talven energiankulutukseen. Bensan hinta 2007/95E/1,80e/l.
Joko ois aika potkiä päättäjiin järkeä?

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.