IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200607154876262_uu.shtml

Brittiläiset ja amerikkalaiset tutkijat ovat kehittelemässä superpaukkua, joka aiheuttaisi humalaisen olon ilman alkoholin ikäviä sivuvaikutuksia.

Tutkijat pyrkivät kehittämään alkoholin korvaavan aineen.

Marylandin ylipiston tutkijaryhmä on löytänyt kemiallisen koostumuksen, jota on testattu alkoholia saaneisiin laboratoriorottiin.

- Temppu menee niin, että löydetään sekoitus, joka aiheuttaa hyviä vaikutuksia kuten rentoa ja seurallista oloa mutta ei negatiivisia vaikutuksia kuten aggressiivisuutta, huonovointisuutta tai koordinaatio-ongelmia, tohtori David Nutt Bristolin yliopistosta kertoo New Scientist -lehdelle.

A-klinikkasäätiön tiedotuspäällikkö Teuvo Peltoniemi suhtautuu löydökseen epäileväisesti.

- Kyllähän näitä tällaisia aineita on, ja niitä sanotaan huumeiksi. Ongelmatonta huumetta ei ole keksitty, Peltoniemi muistuttaa.

Tohtori Nuttin mukaan alkoholin korvaavan aineen salaisuutena on ahdistusta heikentävä lääkevalmiste, joka perustuu rauhoittavaan bensodiazepiin-lääkkeeseen. Superpaukku nautittaisiin pillerin muodossa.

Peltoniemen mielestä alkoholilla on Suomessa kuitenkin tietyt sosiaaliset ja rituaaliset ominaisuutensa.

- On varmaan eri asia juoda kaverin kanssa olut kuin pistää pilleri suuhun ja jatkaa kaverin kanssa juttua, Peltoniemi naurahtaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.