IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Yhteisösäännöt?Maanantai 07.11.2005 18:34

Hmm, pitäisi lienee lähettää IRC-Gallerian ylläpidolle kolmas kirje? Ovat laskeneet tieteen kuvalehden mainostamaan etusivulle nääs..

Haluutteko nähdä ne kaks ekaa?
ok, tän kerran.

-- / 02 09 05 / --
Hyvä IRC-gallerian väki,

Huomasin uudet yhteisösäännöt, joissa kielletään huumemyönteisten nimien tai kuvauksien käyttö yhteisöissä. Myöskään käyttäjien kuvissa ei näemmä saa olla huumemyönteisiä kuvia.

Olen nähnyt irc-gallerian vapaana mediana tähän asti, ymmärtäen kuitenkin rajoitukset mitä tulee k-18 materiaaliin. Seksiä tai väkivaltaa ei pidä näyttää alaikäisille.
Rasistisuutta ei saa tukea, tämänkin ymmärrän.
Ymmärrän myöskin sen että huumausaineita ei saa nykysuomessa tukea, mutta nyt pitää perustella miksi kieltää aiheen yhteisöt?

Huumausaineiden käyttö on jokaisen täysi-ikäisen henkilökohtainen päätös. Suomessa on järjestö jonka tavoitteena on kannabistietoisuuden laajentaminen sekä mahdollisesti käytön laillistaminen.

Pelkään että asiakohtaisten yhteisöjen kieltäminen "tappaa" vakavaa keskustelua asiasta ja ruokkii sitä näkemystä että mistä tahansa huumeesta puhuminen on tabu. "Osmo Soininvaara joutaisi palaa helvetissä kun kehtaa tuoda kannabiksen eduskunnan asiaksi", sanoisi mutsini :)

Jos huumeista ei voi puhua, nuorien huumeidenkäyttäjien syrjäytyminen jatkuu. Mihin ihmeeseen 16v Jaska voi kääntyä, kun vahingossa on polttanut pirihöysteistä tymiä, ja paranoiat iskee? Asiatietoa saa netistä, muttei keskustelukumppania? Raukka ei edes tiedä mikä iski jos ei ole aikaisemmin erehtynyt viivoja vetämään.
Eikö yhteisöjen pitäisi olla sen takia, että tarvittaessa ihmiset tietävät mistä apua saa, tai mahdollisesti asiantuntemusta? Tai ehkä vain keskustelukumppaneita, joilla on monta tarinaa kerrottavana, olkoot sitten myönteisiä tai vastaisia?

Kannatan sananvapautta ja mielestäni irc-galleria on hyvä asia nimenomaan sen takia että siellä tulee ihmisten monimuotoisuus esille. Mielipiteet ja ajatukset kuvina, kaikkien ulottuvilla. Se on myös pakopaikka niille, jotka haluavat esitellä itsensä kasvollisena pseudonyyminä, mahdollisesti hakien hyväksyntää sellaisille asioille, mihin muualta ei voi saada hyväksyntää. Psykologiset syyt voivat olla monet.

Mutta jos kysymys on pelkästään siitä ettei haluta alaikäisiä altistaa huumemyönteiselle materiaalille, huomauttaisin että termi huumeet on aika laaja käsite:
"Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan huumausaineita ovat aineet, jotka aiheuttavat riippuvuutta. Tämä luokittelu pitää sisällään myös alkoholin, tupakan, teen ja kahvin." -Wikipedia

Yleinen käsite on epäkorrekti (huumeet = laittomat huumausaineet) ja mielestäni nimenomaan tukee sitä että ihmisten keskusteluhalukkuus aiheesta laskee. Ilman keskustelua, ei tule koskaan olemaan ratkaisua päihdeongelmaisille, tai niille jotka ovat työttömiä pienen päihderikkeen johdosta.

Vähintään korjatkaa säännöistä tuo "huumeet" muotoon "suomessa laittomat huumeet (näin ei pääsisi damissa elävä galleriairccaajakaan pistämään niitä hamppukuvia palvelimillenne)".
Mieluummin toivoisin että miettisitte tätä asiaa uudelleen.
Mitkä ovat pitkäntähtäimen mahdolliset seuraamukset yhteisöjen sensuroimisen jälkeen ja kuinka suuri medianne loppujen lopuksi on.

Mikä parempi, järjestäkää asiasta galluppi.

Jenkeissä sananvapaus on kuollut aikoja sitten, internet on globaali, eikä sitä siksi saisi rajoittaa vaikka tiedän että teillä tämmöinen oikeus on.

Muita vaihtoehtoja tietysti olisi joku systeemi miten voisi laittaa k18 materiaalia sivuille, mutta pääsyä ei olisi alaikäisille. Tai sitten luetaan säännöistä tuo termi "huumeet" kirjaimellisesti ja poistetaan jokainen kuva jossa näkyy rööki tai kahvikuppi :) ..Somehow I feel that's not goinna happen.

Enivei, tässä vuodatukseni, toivoisin vielä että vastaisitte ja kertoisitte minulle mikä sai teidät tulemaan sellaiseen päätökseen (mikä/kuka vaikutti) että huumausaineihin liittyvää materiaalia ei saa olla galleriassa? Myöskin haluaisin tietää mihin vedätte rajan myönteisessä/neutraalissa/vastaisessa ajattelussa?

- Drage / rekisteröinyt käyttäjä / vakavaa asiaa huumorilla :)
-- / -- -- -- / --

Vastausta ei koskaan kuulunut. Olin pettynyt. Onneksi en sentään maksa tästä palvelusta.

-- / 29 09 05 / --
Hei,

Valitettavasti en ole saanut vieläkään vastaustanne aikaisemmassa viestissä esittämiini kysymyksiin.
Myöskään korjausta yhteisösääntöihin ei ole tullut, joten minusta tuntuu että aikaisempi viestini on kokonaan jätetty käsittelemättä.

Toisaalta, asiaa ei ole sen enempää alettu ilmeisesti valvomaankaan, koska näin edelleen yhteisöjä nimeltä "poltetaan_pilveä_yhdessä_RY" sekä "irti mun huumeista Ry", näin esimerkiksi.

Edelleen toivon että vastaisitte kysymyksiini: mikä sai teidät tulemaan sellaiseen päätökseen (mikä/kuka vaikutti) että huumausaineihin liittyvää materiaalia ei saa olla galleriassa?
Myöskin haluaisin tietää mihin vedätte rajan myönteisessä/neutraalissa/vastaisessa ajattelussa?

- Drage / nih.
-- / -- -- -- / --
Yllättäen tähänkään ei ole vastausta kuulunut. Hm, ehkä kehottaisin kertomaan oman mielipiteenne asiasta suoraan gallerian ylläpidolle osoitteeseen: irc@irc-galleria.net
Olisi saatanan kiva jos ne edes myöntäisivät kyseessä olevan pr. tempaus, kun noita mainostajia oikeasti rupeaa olemaan ja käyttäjälistastakin löytyy oikeasti nuoria ihmisiä.

Onneksi tämä blogi ei tipahda noiden yhteisösääntöjen alle, joten tässä linkki (etusivullakin mainostettavaan) Tieteen Kuvalehden artikkeliin: http://koti.phnet.fi/jarisuva/TK_16-2005_Kannabis_on_kelpo_laake.pdf

Pastean sitten kolmannenkin kirjeen tänne kun saan aikaiseksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.