IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Tänään EI ole 9/11Keskiviikko 09.11.2005 11:19

Tänään ON 11/9

WTC:n vuosipäivän kunniaksi pari kk. sitten pidin yhden miehen protestin Saddamin oikeudenkäyntiä vastaan. (Free Saddam)

Suurin osa ihmisistä lienee sitä mieltä että Saddam oli oikeasti paha paha ihminen.
Kuinka moni oikeasti on mahtanut seurata sitä oikeudenkäyntiä?

Syytelistassa jouduttiin karsimaan kaikki muu paitsi se, kun Saddam tappoi 150 Dujailin miestä v. 1982. Tarina sinänsä on hauska, jos huumorintaju kestää.
Tilanne menee tarinan mukaan niin, että ko. kylän vanhimmat pyysivät Saddamin vierailulle, ja lähettivät hänelle vuohen verellä kastellun limusiinin kunnianosoitukseksi.
Saddam oli epäluuloinen ja ei ajanutkaan siinä autossa, jonka kimppuun sitten hyökättiin. Kostoksi Saddam teki niin kuin kuka tahansa diktaattori olisi tehnyt.

Noh, eihän se mikään kiva kaveri ole. Mutta tämänhetkiset syytökset sisältävät runsaasti demonisointia. 5000 ihmisen joukkohaudat, raiskaustalot naisia varten, järjestelmällinen kansanryhmän tappaminen, etc...

Ja mitä tulee oikeudenkäynnin laillisuuteen, nämä ovat niitä tapauksia joita varten on olemassa Haagin kansainvälinen tuomioistuin. Irakin tuomioistuimella ei ole kansainvälisten lakien mukaan toimivaltaa. Mutta eihän Irakilaiset siitä välitä, koska ei jenkitkään tunnusta kansainvälistä tuomioistuinta ("koska se voi olla uhka Yhdysvaltojen henkilöstölle", mitä se ikinä tarkoittaakaan).

En sano että Saddamia kukaan mielellään lastentarhan vahdiksi palkkaisi, mutta tuskimpa se huvin vuoksi sen enempää niitä skidejä raiskaisi, hakkaisi tai ampuisikaan.

Jokaisella on motiivinsa.

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.