IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Kirkosta erosi enemmän väkeä kuin koskaan aiemmin
Julkaistu 21.2.2006 14:18

Luterilaisesta kirkosta erosi viime vuonna enemmän väkeä kuin koskaan aiemmin. Kirkkonsa jätti 33 043 jäsentä, kun aiempi ennätys vuodelta 1992 oli 30 710 eronnutta.
Lähtijöiden joukko kasvoi edellisestä vuodesta yli 20 prosenttia, sillä vuoden 2004 eronneiden sarakkeeseen kirjattiin luku 27 009.
Suurista kaupungeista eroaminen kasvoi eniten Kuopiossa (61 prosenttia), Oulussa (59) ja Vaasassa (52), jotka ovat kirkon tukialueisiin kuuluvissa Kuopion, Oulun ja Lapuan hiippakunnissa.
Suhteellisesti eniten eroajia oli Helsingin, Espoon ja Tampereen hiippakunnissa, vähiten taas Lapuan ja ruotsinkielisessä Porvoon hiippakunnissa.
Myös kirkkoon liittyneitä oli viime vuonna pari prosenttia enemmän kuin edellisenä; seurakunnat saivat 9 559 uutta jäsentä.
Kirkkoon liittyneiden joukko kasvoi erityisesti (51 prosenttia) Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa, joka sai 95 uutta jäsentä.
Kirkosta eronneiden suuri enemmistö eli noin 70 prosenttia on 20-39-vuotiaita nuoria aikuisia, kymmenisen prosenttia on lapsia ja alle 18-vuotiaita ja loput vanhempaa väkeä.

PAAVO TUKKIMÄKI / Helsingin Sanomat
--
http://eroakirkosta.fi/

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.