IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Samarra - Shiiojen pyhin sortunutTorstai 23.02.2006 12:46

Samarrassa eilen tapahtunut isku Shiiojen moskeijaan näyttäisi olevan alkua Irakin sisällissodalle. Luonnollisesti tästä suuttuneena, protestoivat shiiat olivat tulittaneet mm. RPG:llä sunnimoskeijoita. Nykyinen shiajohto Irakissa syyttää al-Qaedaa.

Ja kerrataanpa taustaa:
Saddam oli sunni, samoin Irakin johto. Sunneja on vähemmistö Irakissa.
USA syrjäytty sunnijohdon, ja shiat saivat suuren enemmistön hallituksessa.
Nykyistä sisäministeriötä epäillään kuolemanpartioista, jotka ottavat kiinni sunneja ja teloittavat. Poliisiunivormuin varustautuneet miehet ovat useissa tapauksissa pidättäneet sunneja ja heidät on myöhemmin löydetty teloitettuina. Sisäministeriössä oli myös vankila, jossa oli pidätettynä yli 100 Irakilaista (ei tietoa oliko sunneja vai shioja).
Sunneissa on myös paljon Saddamin entisiä sotilaita, jotka jatkavat taistelua miehittäjiä vastaan. Miehittäjiksi siis luokiteltaisiin sekä ulkomaalaiset sotilasjoukot, että nykyinen Irakin hallitus.

22 kuoli torilla räjäytetyssä pommissa, maanantaina? Sanotaan että tämä oli tarkoitettu poliiseille, mutta kohde meni ohi.
Sunnit ovat vähemmistö maassa ja todennäköisesti tässä vaiheessa suurin osa asekätköistä on jo tuhottu. Heillä ei siis ole sotilaallista voimaa aloittaa rintamasotaa, varsinkin kun liittoutuneet ovat edelleen Irakissa. He taistelevat myös hallitusta vastaan, kuolemanpartioiden ja ääri-islamilaisen hallituksen takia. Mitä Samarran moskeijan tuhoon tulee, niin siirto oli todella huono. Järjetön suorastaan. Puhdasta vihaa tai sitten kolmannen osapuolen false flag -operaatio. Pystyisin kuvittelemaan että Irakissa asuvat sunnit tietävät mikä seuraa tärkeimmän moskeijan tuhoamisesta, vaikka me täällä pohjoisessa sitä ei ymmärrettäisikään.
Toisaalta, jos syyttömiä kuolee riittävästi, syyllisiäkin rupeaa syntymään. Eli shiat hyökkäävät syyttömien sunnien kimppuun, jonka jälkeen alkaa se koston kierre. Tai oikeastaan se on jo alkanut. Varmaan siitä asti kun CIA järjesti Saddamin Irakin johtoon.

Mikä on varmaa, al-Qaedallahan ei ole mitään tekemistä asian kanssa, ellei kyseessä ole false flag operaatio. Toisaalta al-Qaedaa syyttämällä saadaan helposti liittoutuneiden tuki, ja onhan Bush jo luvannut maksaa uudelleenrakennuksen.

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.