IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Suvi-Anne Siimes ja vasemmiston ongelmaMaanantai 27.02.2006 17:33

Hesari tänään julkisti vasemmistopuolueen sisäisiä ongelmia koskevan artikkelin:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Siimes+Puolueen+menetett%C3%A4v%C3%A4+joko+uudistajat+tai+vanhoilliset/1135218945033

"Pitää ratkaista mistä päin otetaan takkiin. Siitäkö, että vanhoilliset menetetään vai siitä, että menetetään uudistajat, koska molempia ei voida pitää", sanoi STT:n haastattelema Siimes.

En pysty ymmärtämään kuinka tilanne on päässyt puolueen sisällä näin huonosti, mutta ilmeisesti ongelmana on EU:n perustuslaki ja kriisinhallintalain tilanne. Kuka on vastaan ja kuka puolesta, en tiedä.

"Puolueen sisäinen kiista kiertyy Siimeksen mukaan isoon kysymykseen EU:n integraatiosta. Hänen mukaansa puolue on tehnyt yhteisen linjauksen, ettei EU:n perustuslakia vastusteta. Kaikki puolueen jäsenet eivät kuitenkaan ole halunneet tehdä työtä yhteisen päämäärän eteen."

Eli yhteinen linjaus joka ei kuitenkaan ole yhteinen linjaus? Juuri tällaisten asioiden takia olen sitä mieltä että kansanedustajan täytyy työskennellä kansan eteen, eikä puolueen. Tottakai, joukossa on voimaa eduskunnassakin, mutta se ei tarkoita sitä että kenenkään kansanedustajan pitäisi äänestää omatuntoaan vastaan, missään asiassa.
Siimes myös sanoi että "puhe puolueen linjasta kuivuu pohdinnaksi puheenjohtajan asemasta".

En pidä spekuloinnista, mutta jotenkin tästä nyt jäi sellainen maku suuhun että ongelma on puheenjohtajassa eikä puolueessa. Mutta spekulointi spekulointina.
2008 on kuitenkin tulossa eduskuntavaalit, ja tällaiset asiat pitäisi saada vasemmistopuolueen hoidettua pois alta hyvissä ajoin, jotta minullekkin jäisi syy äänestää vasemmistolaista.

Raija Kaikkosen artikkeli aiheesta:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Vasemmistoliiton+rivit+mutkalla/1135218946435
"Siimeksellä lienee halua europarlamenttiin ja sosialistiryhmään 2009. Torstain Iltalehdessä hän toisti toiveensa siirtyä muutaman vuoden kuluttua kansainvälisiin tehtäviin. Suosikkimaa on Yhdysvallat."
Eli Siimekselle jäisi mahdollisuus sabotoida eduskuntavaalit ja hakea sen jälkeen muihin tehtäviin. Vaikka yhdysvaltoihin hakemaan mallia poliittisesta pelistä.

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.