IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Demokratia - Nykysuomen sanakirjan mukaan kansanvalta, oikeus olla mukana päättämässä yhteisistä asioista - on usein käytetty sana. Sen nimiin vannotaan, sitä puolustetaan ja sen toteuttamiseksi käydään hyökkäyssotia.

Yhdysvallat on katsonut oikeudekseen levittää demokratiaa maailmalle. Perusteet demokratian nimissä tehdylle hyökkäyssodalle on hankittu epädemokraattisesti väärillä perusteilla ja valeilla. Ilosanoman seurauksena kuolleiden lukumäärä nousee useisiin tuhansiin.

Propaganda ja manipulaatio ovat länsimaisen demokratian lieveilmiöitä, joita presidentti Bush on käyttänyt ja käyttää edelleen muokatakseen kansan mielipidettä mukaisekseen. Terrorismin vastainen sota on sanatrio, jota käyttämällä lähes mikä tahansa operaatio saadaan hyväksytyksi. Seuraavaksi sen tulee kokemaan Iran.

Vaalivilppi on jo kauan ollut hyväksi todettu keino, kun diktatuuri on haluttu naamioida demokratiaksi. Viimeksi näin on toimittu Valko-Venäjällä. Diktaattori Lukashenkon ensimmäinen onnittelija oli Venäjän presidentti Putin, jonka omassa maassa demokratiaa toteutetaan sulkemalla riippumattomat televisiokanavat ja lakkauttamalla vapaa lehdistö.

Demokratia on parhaimmillaankin unelma, jonka täydelliseen toteutumiseen on vielä pitkä matka. Sen edellytyksiä ovat tasa-arvo ja kansan korkea tietämystaso. Esimerkiksi Suomessa suurpuolueita suosiva vaalitapa estää pienryhmien vaikutusmahdollisuuden. Näin syntyy puoluedemokratia, joka keskittää vallan.

Urheilutoimittajien termein kansaa on viety viime vuosina kuin pässiä narussa. Suomi liittyi Euroopan Unioniin, kun pääministeri Aho ja SAK ympäripuhuivat omat kannattajansa. Suoran kansanvaalin tulos oli jo ennakolta arvattavissa. Tulos saatiin propagandalla ja puolueuskollisuudella.

Seuraava askel on Nato. Poliitikkojen lausunnot ovat jo pitkään olleet ympäripyöreitä: ovet pidetään auki kaikille mahdollisuuksille. Samaan aikaan puolustusvoimat muuntavat aseistustaan Nato-kelpoiseksi. Suomi ottaa osaa Naton johtamiin operaatioihin, ja Venäjän uhka on jälleen nostettu esille. Lehtilausuntoja on antanut jopa puolustusvoimien ylipäällikkö.

Näin kansan mielipiteet vähitellen muokataan Nato-myönteisiksi. Kun päätös liittymisestä lähitulevaisuudessa tehdään, ei se ole enää yllätys. Johtavat puolueet ovat manipuloineet laumansa päätöksen taakse. Suora kansanäänestys on enää muodollisuus.

Eläköön demokratia, mitä se sitten onkin. Meitä koskevia päätöksiä tehdään tälläkin hetkellä kabineteissa, joihin kansanvalta ei ulotu.

VEXI SALMI

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.