IRC-Galleria

Shanghain valotPerjantai 07.07.2006 15:44

Torstai 6.7.

Nukuttuamme pitkään ja pakattua tavarat kirjauduimme ulos hostellista puolilta päivin. Jätimme kamat aulaan ja lähdimme viimeiselle Pekingin kierrokselle tarkoituksena käydä ainakin Maon ruumista katsomassa. Pahaksi onneksemme hallin ovet olivat menneet yleisöltä kiinni 11.30 eli tunti ennen kuin olimme siellä. Varasuunnitelmaksi otimme huvipuistossa käynnin, mutta metrotunnelissa huomasimme matkan sinne kestävän puoli tuntia. Tiedossamme oli illaksi jo paljon junassa istumista, joten pitkä metromatka ei houkuttanut. Palasimme hostellin aulaan juomaan halpaa (2 yuanin, 630ml) Tsing Tao -olutta.

17.30 lähdimme metrolla tavaroinemme kohti Pekingin päärautatieasemaa. Tällä kertaa selvisimme puolen tunnin odotuksella. Vaunut oli kuin olikin paljon parempia kuin Guangzhou-Peking-välillä. Tätä vähän arvelimmekin, kun matkaa oli vain reilut puolet (noin 1200km) ja liput olivat jonkin verran kalliimpia. Juna starttasi aikataulussaan kello 19.00 ja näin 12 tunnin matkamme kohti Shanghaita pääsi alkamaan.

Vastapäätämme istui pari melkolailla meidän ikäistämme kiinalaista. Saimme heistä mukavaa jutustelu- ja korttipeliseuraa ennen yötä. Toinen tiesi kysellä meiltä heti Kimi Räikkösestä ja Nokiasta, kun kerroimme olevamme Suomesta. Tarjosin heille Suomesta ostettua salmiakkia, joka oli heille ihan liian vahvan makuista. Jossain vaiheessa huomasimme ihomme menneen nihkeiksi kosteudesta. Oliko taas tulossa Guangzhoumainen kuuma ja kostea ilma. Matkan lähestyessä puolta ja yön saapuessa rupesimme nukkumaan.


Ulkomaalaisia nähty: melkoisesti

Päivän plussat ja miinukset:
- emme kerenneet Maon ruumista katsomaan
- emmekä mitään muutakaan kovin kiehtovaa
+ paremmat vaunut kuin Pekingiin tullessa
+ 12 tunnin matka meni nopeasti
+ peliseura




Perjantai 7.7.

Vähän ennen junan saapumista kello 7 heräilimme ja pakkasimme kamat. Ilma oli tosiaan melkolailla yhtä kuuma ja kostea kuin Guangzhoussa. Lisäksi kaupungissa vallitsi Pekingin tapainen sumu ja kaikki näytti harmaalta.

Pekingistä olimme saaneet ostettua Shanghain kartan ja varattua hostellin. Suunnitelmamme olivat näin ollen valmiita ja lähdimme metrolla etsimään majapaikkaamme. Metro oli vahan Pekingin kapistusta parempi, mutta tasan yhtä ruuhkainen.

Hostelli löytyi varsin helposti. Ehkä pienimuotoisena järkytyksenä huomasimme hostellin sijaitsevan vanhainkodin neljännessä kerroksessa. Kävimmekin ensimmäiseksi pyörähtämässä ylhäällä, josta meidät ohjattiin ensimmäiseen kerrokseen toisen ulko-oven taakse respaan. Jostain syystä nettivarauksemme ei siellä näkynyt ja kaikki kahden hengen huoneet olivat varattuja. Meille ehdotettiin kuuden hengen dormitorihuonetta privaattikäyttöön, joka luonnollisesti passasi meille varsin hyvin. Olimme melko väsyneitä huonosta junassa nukkumisesta ja jumitimme pari tuntia ilmastoidussa huoneessamme.

Yhdentoista kieppeillä lähdimme katsomaan Shanghaita keskustan suunnasta. Kuljimme tosi kauniin puiston vieressä. Toivottavasti samanlaista kauneutta löytyy ympäri Shanghaita. Suunnistimme ensimmäisenä paikkaan, joka kuvataan jokaisessa Shanghaita koskevassa jutussa – Oriental Pearl –tv-torni. Emme väsyneenä aikoneet monessakaan paikassa enää pyöriä, joten kiertelimme hieman kävelykadulla ja palasimme hostellille.


Ulkomaalaisia nähty: jonkin verran

Päivän plussat ja miinukset:
- liian kuumaa ja kosteaa
- utuista ja harmaata
+ suunnitelmat olivat selvät ja hostelli löytyi helposti
- huone sijaitsee neljännessä kerroksessa
- ei olla ainakaan vielä saatu hirveän kaunista kuvaa Shanghaista

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.