IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

P.S. Alkoholistiksi väittänyt lääkäri: "Näppäilyvirhe".
Hän oli näppäillyt KYS:n ensiavussa (huonokuuloiselle) potilaalle "pitkäaikais-diagnoosin": Alkoholin käytön aiheuttama elimellinen aivo-oireyhtymä tai käyttäytymisen häiriö.

Tervein jaloin isä sinne meni. Ei ole enää terveet. Ehkä se on sydänkin, osittain, ja ikäkin. Mutta entä jos se onkin stressi... eikö diabetes ole autoimmuunisairaus... se on sairaus, jossa elimistössä on tulehdustila, jonka "keskus" on haimassa. Tämä on ollut lievänä monta vuotta. Minkähän takia ne antibiootitkin oikeasti oli määrätty...

Pitkäaikaisdiagnoosina alkoholin käytön aiheuttama .... raittiilla miehellä. Kun menimme muutaman päivän päästä häntä katsomaan, hän makasi maha turvonneena verensiirtohuoneessa, lausunta oli hieman huonoa, ja oli erittäin väsynyt. He sanoivat meille, että jossain on vuoto , koska hemoglobiiniarvot eivät pysy. ( <-- jotain paskapuhetta oli) Meillä ei ollut aavistustakaan, että he pitivät isää siinä sillä hetkellä rappioalkoholistina. Eikä isällä itselläänkään.
Sen päivän jälkeen isän jalat turposivat sairaalassa, ja alkoivat vuotaa vettä. Sairaalaan saapuessa ne eivät olleet turvoksissa, eikä mitään, eivätkä koskaan ennen sitä.
Yhdellä vierailulla isä sanoi, että "arvelevat mahassa olevan jonkin tulehduksen". Hmm... no onkai se saatana tulehdus mahassa, jos on paheneva diabetes!
Ei voi olla ajattelematta, että jotain on mennyt pieleen siellä sairaalassa ... muutakin kuin "alkoholisti" ja "elvytyskielto omaisilta ja potilaalta" !

Ei kai näitä tänne pitäisi tai ainakaan tarvitsisi kirjoittaa. 200 ihmistä luki. Jotain tässä minun mielestäni pitäisi tehdä. Kyllä nämä kaikki asiat pitää tsekata.

Itse olen kyllä kohdannut KYS:ssä vain miellyttäviä ja ammattitaitoisia lääkäreitä ja kirurgeja, ja enenevää tiedon paljoutta.



_____________________________________________________

Elvytyskielto. Lääkäri ei sanonut mitään elvytyskiellosta eikä elvyttämisestä meille siinä. Sanoi vaan, että on vähän niinkuin veitsen terällä -tilanne, oikeastaan vaarallinen tilanne, taisi sanoa. Koskien veren ohentamista ja veren paksuntamista. Eikä muuta sanonut. Eikä kysynyt. Ei siinä mitään sovittu. Hän ei lausunut elvytys-sanaa. Siellä se lukee nyt sitten näkyvästi papereissa, se "elvytyskielto. potilas ja omaiset". Emme ole antaneet mitään sellaista kieltoa. Kuinka sellainen voidaan kirjoittaa papereihin? Olimme ällistyneitä ja kauhistuneita, nähtyämme paperit. Siskoni yritti löytää järkiselitystä siihen. Ei ole järkiselitystä olemassa siihen, miksi on kirjoitettu omaisten nimissä "elvytyskielto". Ja potilaankin nimissä. Onneksi meitä oli 3 omaista siinä, käymässä. Ei voi väittää puhuneensä sanallakaan elvytyksestä.

ja jokin F10.9 lukee. Alkoholin käytön aiheuttama elimellinen aivo-oireyhtymä tai käyttäytymisen häiriö. (KYS). Mietimme tässä, että mitä meidän pitää tehdä... äiti on myös aivan tolaltaan, hän sanoo jo, että hänelle tuli sydänvaivoja sen takia, kun hänen miehestään kirjoitettiin tuolla tavalla. Jotain pitää voida tehdä, alkoholista puhuminen isän papereissa ... kuinkahan selvä se diagnoosin tehnyt lääkäri on ollut ?

(Hitsi kun tarkan tiedon saanti on vaikeaa, kun ei itse näe papereita, ja on tolaltaan olevia omaisia kertomassa, että mitä papereissa luki!) SIELLÄ ON F10.9. KYS:ssä se oli kirjoitettu, kauhukokemusta edeltävällä käynnillä.
ISÄ ON JÄRJISSÄÄN OLEVA IHMINEN. MINUSTA TUNTUU, ETTÄ TUOLLAISTA IHMISTÄ VOI SANOA RAITTIIKSI. EI OLE MIKÄÄN ALKON ASIAKAS. TYÖTELIÄS JA RAITIS.
Jos on huono kuulo, ja harkitsee mitä suustaan päästää, on "käyttäytymishäiriöinen rappioalkoholisti". Isä on rauhallinen, kärsivällinen, harkitseva, vähäpuheinen ihminen. Kuinka ihmeessä hän on yht'äkkiä käyttäytymishäiriöinen silloin siellä ollut, niine rytmihäiriöineen?
Minä kirjoitin tähän aiemmin, minkälainen on ollut isäni elämä... ja kerroin, että minä, hänen 53 vuotias tyttärensä, en ole nähnyt häntä koskaan humalassa, ja että jos sai joltakin joskus konjakkipullon lahjaksi, se säilyi vuosia kaapissa, ja vajui hitaasti kuukausien aikana, lähinnä jonkin tuttavaperheen vierailun yhteydessä. Tavat ovat samat tänäkin päivänä. Eli viinaksia ei käytännöllisesti katsoen käytetä! Saunakalja = 1 pullo, ei kahta tai kolmea. Juhannus = maitotilan työt, lippu ja kokko - ei viina. Uusivuosi = maitotilan työt, tina ja raketit - ei viina. Vappu = maitotilan työt - ei viina. Eläkkeella olo = koira kävelylle ja lentopallo kerran viikossa - ei viina. Meillä oli selvät ja raittiit vanhemmat, ja on vieläkin.

Isä on tullut aika hemmetin huonokuuloiseksi. Lisäksi hän oli kokenut kauhuelokuvan livenä siellä sairaalassa,, nyt elokuussa, kun oli riuhtaistu soittokello käsistä/tai kokonaan irti?, että TÄÄLTÄ EI APUA SOITELLA!, ja ... juu ... siitä oli tullut aika extreme-kokemus. Oli saattanut mainita sanan poliisi ... Sillä hetkellä, siellä, hänellä ei ollut aavistustakaan, että mitä papereissaan lukee. Hän sanoi, että eläimiäkään ei kohdella niin huonosti, kuin häntä kohdeltiin. Tämän alkaa ymmärtää kirkkaammin, kun tietää mitä papereissa luki ...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.