IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Maanantai 02.10.2017 22:15

11.10.2017
Mietin mitä tarkoittaa allah. 3 (hiru, baskin kieltä) liittyy jumalalliseen (ilohiri, uzbekin kieltä), jumalan kaltaiseen (alahi, malaijin kieltä) ja itsestään tapahtuvaan (elohiiri, suomea) sekä ???:iin (elohiri, sesothon kieltä Afrikasta).
Oletan, että (Louhi?), hello, aloha, hallo, ola, saattavat liittyä siihen allahiin...
Jos liittyvät, kysymyksessä lienee "yhteen tuleminen", ja ehkä enemmältä kuin sattumalta tuntuva, "ohjattu ylempää" kai. 3:een liittyy yhteen tuleminen, pyhä, ja yhteentörmäys.

Tähän sopii parhaiten auringon pimennys: hiili-valo eli hiili-halo. [ ]
Se olisi väärin päin luettuna o-lahi rihi
Tämä kyllä kuulostaa vähän niiltä seurahepo-puheilta, mikä se oli se Aspa-jokin joka käänsi vähän Egyptiä suomeksi... No jos se ei ole hiili-valo, niin mikäs se on? Alif eli maa tulee ylös magma? Al-laugh eli kaikki nauravat? Alah-ili Maa ja Taivas? Al-rah eli Ra eli kokonaisuuden voima eli koski eli voimakas joki eli useiden (vetten) yhteen tuleminen.
Ja 3 kohtaa ohjatun kaltaisesti, niin ajattelin että se olisi... no sehän on, jos oikein katsoo, niin aurinko, kuu ja maa samalla linjalla.
Katso mitä filistealaiset ovat piirrelleet: 3 samalla linjalla:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dd/%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%9B%D7%9C_%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94._%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D_%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%9F_%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%90.jpg

Filistealaiset ovat piirrelleet "tarttuu/sidoksissa" -merkit 3:n linjassa olevan taivaankappaleen viereen kummallekin sivulle. Tai ainakin joku on piirrellyt f-museon lapsille tarkoitettuihin leikki-kilpiin sellaisia kuvia, sekä museon seinälle 3 linjassa olevaa taivaankappaletta.

o-lahi rihi ... = (hiilivalon vastakohtainen eli kirkas) valo nousee? Oliko se rihi vai mikä se oli, sammakko... rihi on telugun kielen Rahi (mutta mikä lie, erisnimi - rahi kuitenkin nostaa jalat ylös suomessa). Ra hi. Ra ylös. Hira... (Hera?) ... Raa-he?

(Kukaan ei varmaan ole ennen huomannut, että monet meidän sanamme ovat Afrikasta ja sen huit-helevetistä. Luultu sattumiksi.)

ili, hili, fili, 2 3 4 ... Kolme olisi hiili ? MUSTA. Avaruus? = INK ?
Ink link pink = 3 4 5
Maa taivas avaruus = 1 2 3. Ali ili hili.
Kuuluma... matka ... ink kaukaisuuteen.
Harmaa näkymätön musta valkea kaikki = savi ilma hiili maito sa-cari

Jos sakari sakura viittaa pinkkiin, niin sitä vastassa on tummanvihreä kuusi (josta "näkee kaiken")? Tarrautuva "pyör-suu" olisi musta. 8 Everest, lunta jäätä liukas väistää nopeasti valo valkea.
Hmm... "kaiken" eli sateenkaaren näkee valosta päin. "Koska maa on valaistu auringon suunnalta, niin se haluaa katsoa maahan"? :) "10 on aurinko" ... "ikus kii"... ra hi... alahi/jumalan kaltainen ... nousee ylös, tikapuut, 10... sun=3 ... 3=hiili ... ikuinen matka 3, ikuinen aika 8... "10 on apina", "10 on ihminen" ... ??? Jokin sana oli myös "SUUNTA"... No ehkä näistä ei enää valkene sen selkeämpiä "opetuksia". "Maa ja taivas ikuisesti sidoksissa toisiinsa".

Taino, a now-extinct Arawakan language, once predominated in the Antilles .... Kutsuvat ananasta nimellä anana.... Lähdin tästä. Nana on japaniksi 7. 7 on kaikilla kielillä ansa ja verkko. Nana voisi olla verkko, koska hedelmän päällys on kuin verkko.
Nana voisi olla "päivä päivä"/kokoNAinen aurinko, tai na=ner=near. Na= bulgar: near
Na/nap on mielestäni kokoNAinen niin kuin nap-nippuun menneet osat.
Nana voisi olla ru-ra eli LaLa eli LoLo eli ansa. Eli siis verkko.
......
Tai-no voisi olla Taivas lähellä...heillä on paremmasta kastistaan jokin ni-alkuinen ... tai voisi olla tau=X ... =taivaan lähellä kuin tikapuilla = kapha = 10... ni ... nit ainakin on sama kuin ner/near ... Sitten ajattelin että voisiko se olla (kel-)tai-ne ...voiko kenenkään kieli olla nimeltään "keltainen"?! Kel tosin voisi hyvin olla "kieli". Taina tina-3 dyna vasta... Ei tässä vielä kaikki....
....
"joka toinen".... kun yksi on ylhäällä, on toinen alhaalla... nana niini... (Similarity: Skotlannissa oli muutama vuosi sitten nähty ufo, jossa oli keltaista ja sinistä, ja kun se lensi koneen alitse, lensi lentokone tietenkin sen ylitse.) Jatkuu:
...
ra-ili, la-ili, ala-ili, alahi, allah, Kts viikinkien vaatteet, ala-yli...
...
3 - tina - palt-tina - ali yli - sidoksissa = "fili" - alaf ili ala fili - kangas=kapha 10 tikaphu upakit up-achid - saavuttaa ylemmän - kuningas lähellä = roi neet, vastakohta: teenior = tenier? =5 = denier
...
pal-tina - (a nit lap, Lappi lähellä) - pal tina - paljon (niitä joiden nimi on) tii / tin, eli tuvaksia (tin,10) tai tiipiitä. Jahah: ko-tii ... Eikun: pol-tina, polkea vastakkain. Tin ja tina ovat 10 ja 3 ja "vastaan"

(Höpönpöppöä, nämä puheet. Hyvällä tuurilla muutama pieni kohta pitää paikkansa.)
(Mistähän nimet Taina, Raili, Roine tulevat? Tainosta, Ra-ili:stä ja KuningasLähellä:stä?)
...
Entä mitä ovat "Arawaka"-kielet? Arawata ainakin muistaakseni on tikapuut
SUVAKAVRA ARVAKAVUS - SUBAKABRA SUU BAKA BRA - ARWA KABUUS arvaa/tietää tikapuut, arvaa ka vuas, usva savu suvas ... zu vas .. SUVAS KABRA = KESKIKESÄN KOPRA/ ALAKOURA/ VAIN 5. ARWA KA VUS = TIETÄÄ KOKO VUODEN. (nauratata... sormi-loruja... loro=etusormi taivaana... salakieltä... takalukua. Älykkyys- ja persoonallisuus-testi.) Subakabra:n on pakko olla "arvaa tikapuut", arba-kabus. Abradakabra lienee sama. Awra ...jne. (järvi... jävri ... jäbri... jebri... viimeisen kerran katson... oliko se njebriin vai mihin? jonnekin jebriin kuitenkin katsoi.)

Hmm... "arvaa kapus(tat) ? Arvaa/tietää kaupustat/kauhat? :) SubaKABRA, arvaa kauhat... kauhat kourat kaprat koprat.
Abacus acabus ticabus. <--Keskimmäisestä, tikapuita tarkoittavasta sanasta tulee helmitaulun nimi, eikös se aika samalta näytä? Sama portugalissa: "päätyi".


___________________________________

Aion poistaa blogista yli puolet. Suurin osa p:aa. Poistettu vasta 1/6 eli ehkä 100 kuvaa poistin = vajaan 2 vuoden työn.
Tällä hetkellä tuntuu, niin kuin minulla olisi enää tehtävänä 1 kuva. Elämänmuotojen "rinki" tai jokin muu elämän sukupuuta vastaava alkuelämän "kiekkojen" asetelma. Eikun onhan mulla puolet numeroista vielä...
Levät ovat aivan hassusti sen näköisiä, kuin on Suomen maaperän isot kuviot. Vähän niin kuin jotain piirroselokuvien hahmojen elämää. En tarkoita alla näkyviä mielikuvitus-hahmoja, vaan sellaisia "kulmallisia paketteja", paperitaitoksien ja rusettien näköisiä yms tietynlaisia muotoja. Mielikuvituksellisen epätodellisen näköistä, tosi "jänskän", coolin ja puhtaan näköistä "paperitaitos-elämää".


Tämä on piruilu Australialaisille tiedemiehille, kun minä en usko että anomalocarista olisi ollut olemassa.
________________________________________________________


Uutisissa oli viikinkien nauhakuvioita: hakaristi, tikkaiden näköiset, ja jokin Allah. Minähän luettelin sen pyhä-3:n seassa niitä Allaheja ja ilihiirejä... Siellä on hakaristi ja ihan kuin kahdet tikkaat. Vas-tika = 5-10, päättelin... tai keskikesä ja talvipäivän seisaus. Asel-Lesa. Vus-dicha Achid-suv. Ratiriti ralla, tuli talvi halla. (Voiko hakaristi tarkoittaa veden pyörrettä, sen suuntaa, tai maapallon pyörimissuuntaa? Vas:iin yhdistin meritähdetkin, jotka näyttävät hieman hakaristiltä ja niillä on vas/viis sakaraa... mut numero 5:n kuva on minusta ilmetty lumoutunut, toiseen kietoutunut käärme. Kaivettava totuus entisaikojen ihmisten ajatuksenjuoksusta.) Sattuma, että minä päädyin nyörin ja nauhan punomiseen, kun katsoin numeroita 4 9, 5 10 ja sanoihin vas ja tika, ja sitten viikinkien _nauhoissa_ on svastika ja tika. Tenier/kämmen + 5 sakaraa niin tenier viittaa nyörin punontaan ja jos siihen yhdistetään 5 sakaraa niin lautanauha 5-kulmioilla pälkähtää mieleen. Niin en tiedä oliko se nyt sattumakaan. Muinaisen tiedon palasia ... Onhan se eri hienoa, jos vaatteita koristavat nauhat, joissa on muinaisen tiedon palasia.

entendeni on sama kuin kapra. Ja nikau ja niu. Ei ei, niu ei ole 9, vaan asia, jolla on tekemistä numeron 10 kanssa. Se on vasta-"kauha" kymppi-kädelle eli ala-koura ... luulisin ... ehkä niukalti... kuka noista tietää ... ja yläkoura kopri on koili(nen) ehkä, koska sieltä kuuppa ilimestyy. :) Ei niin missään lue, itse keksin.

--> kukkura = KuuKuu-Ra (?) Kielessämme on paljon Ra:ta. Koira, tira, kukkura. Koiran kuvittelen tarkoittavan "raivo nousee", tiran pientä osaa nestemäisen kokonaisuuden voimasta, ja kukkuran kahta pallon puolikasta, jotka muodostavat yhdessä kokonaisen tai kokonaisuuden voiman eli Ra:n. Unkarilaiset sanovat paros, mutta ehkä eivät ole tarkoittaneet tuhansiin vuosiin enää pallon puolikkaita, vaan kahta saman painoista. Sana näyttää "pallon puolikkailta". "Paras" tarkoittaa mielestäni alun perin vahvinta niin kuin painissa. Paro kuulostaa samalta: kahdesta pallonpuolikkaasta ylempää. Ra on sitten jotain enemmän: jopa enemmän kuin 2 erillistä puoliskoa. Kokonaisuuden voima. Usko 2 kuun yhtymiseen auringoksi ... täytyy olla hyvin hyvin vanha uskomus aikojen alusta. Tosin olen itse keksinyt tuon, mutta uskon, että noin on uskottu. Olen itse keksinyt tämänkin, että baskien aurinko iguski on suomen koski, ja että se on tarkoittanut kuut kiinni. Koskessa voisi kuvitella olevan "kokonaisuuden voiman". Vai voisiko se olla ikus ki ... fili ukus ... jos siihen on sotkettu 3 ja kolmio... palaako tuli numeroissa 3 ja 4 ? Jos viis/vas olisi wasser, olisi 3 tai 4 tai molemmat tuli .... piillä,3, sytytetään tuli ... fili ukus 4 3 tarkoittaa "sidoksissa kulmat". Joutuu seuraamaan sanat maa-haak, korkeus-kuus, helmitaulu-abaccus, sidoksissa-fili, kulmat-aagus, jotta tietäisi, ketkä ja mistä suunnasta saapuneet lorua lukivat. Aagus = ukus. Haak eikös osoita japaniin, kuus viistää ehkä läheltä suomea, helmitaululla on omat seikkailunsa historiassa, fili eikö viitanne kreikkaan, aagus iirin kieleen, ja ukus Afrikkaan. Olen niin laiska, etten ole viitsinyt tehdä tästä tarkempaa kielikarttaa. Mutta se on jännä, että Maoreilla tuolla etelä-navan seutuvilla on sana taareta, eli sama kuin suomen tartu ja sama kuin foinikialaisten daaletu ja sama kuin kreikan delta. Oliko se sama burmassa "saa kaut", joka kuulostaa aivan "saa kautta" -sanoilta. Eivät kai nuo burman sanat oikeasti tarkoita "saa kautta"??

Finntrion levyn kannessa lukee 12xFinntrio, ja kuvassa on 4 sormea.
......... Se on se levy, jolla on "Mitä tästä seuraa... nyt paras voittaa..." Tulevaisuudesta lähettävät fili-okkus -tempun.

_____________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.