IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Big & SmallSunnuntai 20.09.2020 17:28

Meni monta tuntia ymmärtää kuvaa. Ymmärsin, enkö ymmärtänytkin? :)
Nämä ovat oikeasti tosi vaikeita ymmärtää. Siitä tiedän, että varhaisilla hämähäkeillä on ollut jätti-helttoja, kun pinkin punalevän hämiksenjalka-kuopassa roikkuu isoja leveitä helttoja. Toiseksi, maassa on jättimäisiä sirkka-äyriäis-helttoja, vaikka itse äyriäisen tilalla ei näkyisi muuta kuin jokin hentorakenteinen laiturin näköinen "rakennusteline". Ai niin ne on niitä eteneviä punalevä-pareja ... nykyään ne ovat ohuita ja singottavia, seepialla ja kalmarilla. Hmm... helttojen tarina on outo.... kukaan ei varmaan uskoisi, jos väittäisin niiden olevan ihmisen jalat....kun ei usko tuota muutakaan... voivat olla, jos noiden eläinten takapää on se pää, jossa meillä on suu. Silloin jalat ovat tuplaantuneet, jotta meillä olisi kädet... ja niin kai kävi.




Ei kai ollut juuri lajivaihtelua, kaikki sopi yhteen, ja yksilöt olivat kaikki eri näköisiä. Näin se on aina, kun katsoo jotain vanhaa. Ikäänkuin jokainen olisi ollut jonkin sortin mutantti. Se on yksi syy siihen, että kaikki näyttää olevan käsittämätöntä massaa ja loputonta muotojen vaihtelua.

Oikealta taitaa tulla selkien yli erään otuksen "saharauskun sahan" kaltainen uloke... näyttäisi näkyvän sen laittamat punaiset letkut vasemmalla olevan keltaisen otuksen sisällä. Kenen letkut ovat ja missä... voi hyvä ihme sentään. On tuolla sulkakin kurkkimassa, kaislamainen, oikealla pystyssä. Samoissa puuhissa. - Ai ei muka ole? Pelkkä puun lehden näköinen olento saattoi takertua tuossa maailmassa toisen perään kiinni.

Yritän ymmärtää tuota irto-"kaulusta". Se on ollut tiukasti kiinni reunan päällä, eli on kuin revennyt irti. Rytäkässä myös kaikki kuolivat. Noiden täytyy olla alkusuisia, ihan takuulla... hyvin alkeellista alkusuisten ketjua.Hyvä puoli on se, että ne jollakin tavalla näkyvät läpi. Liittymisten tapoja ja syitä on mahdollista nähdä. Keltaiset palat... pitäisi olla jonkun leväjalat... Eivät ole jalkoja. Ne ovat leväjalkaisen (alkeellinen karhukainen) jotain jalkojen välisiä sivu-"verhoja". Jalat näkyvät olevan pitempiä kuin nuo verhot, ovat evämäisiä, litteitä, taakse kaartuneita. Ne näkvvät kuvassa. Keltainen iso otus on joko yhdyskunnan valmistama, tai vaihtoehtoisesti yhdyskunnan rakentajiksi hajoamassa... vai eikö kumpaakaan, vaan se vain koostuu kudosryhmistä, niinkuin mekin? Ja miten nämä syntyivät? Pätkiytyikö iso putki? Luotiinko sienijuuri-kouru tai putki limajoesta ainekset ammentaen...? Ehkä olen väärässä. Toistaiseksi väitän noiden palasten olevan / vastaavan niitä.
Alkuperäisessä kuvassa kaikki näkyy paremmin suurennoksessa. Se tummanvihreä vaaka "selän päällys" on litteä, sivussa oleva sienen ja laakamadon yhdistelmä, ja se muka iso pystykaulus on myös sellainen laakamato. Jotain niitä reuna-mustia lättösiä ... joita sanotaan rugosa-fossiileissa joksikin sieniksi joiden nimi ei ollut calcetines mutta sinne päin. (Tuo sana on espanjaksi sukat, ei se tuo se nimi ollut. :) Se on NIIN mahdollista, olla sienen ja madon yhdistelmä. Kun oli niin oli. Rakensivatko ne jopa sen rugosa-sarvenkin...menee jo niiksi litistyneiksi torvisieniksikin, jotka ovat vuorien nippusiteitä. Pari kohtaa toisensa aina laella.

___________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.