IRC-Galleria

400 g kierrepastaa
3 rkl korppujauhoja
tuoretta basilikaa
hieman oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa
100 g parmesaanijuustoa raasteena

1. Valmista ensin korppujauhotahna. Laita korppujauhot ja hieman basilikaa tehosekoittimeen. Lisää tilkka oliiviöljyä ja anna sekoittua.

2. Keitä kierrepasta suolalla maustetussa vedessä. Lisää keitinveteen muutama basilikan lehti ja puolikkaan sitruunan mehu. Valuta ja huuhtele pasta kevyesti.

3. Yhdistä keitetty pasta ja korppujauhoseos ja sekoita hyvin. Lisää juustoraaste ja hieman öljyä. Sekoita.

4. Leikkaa jäljelle jäänyt sitruunan puolikas lohkoiksi tai viipaleiksi ja tarjoa pasta sitruunan ja parmesaanijuustoraasteen kera.


Pastasta tulee mehevä, kun käytät runsaasti oliiviöljyä. Makua voit säädellä basilikan määrällä. Korppujauhotahnan sekaan voisi laittaa myös raastettua sitruunankuorta lisämakua antamaan, valmiin annoksen päälle puristettavan sitruunamehun sijaan. Myös sitruunaöljy sopisi hyvin ruokaan. Rapeutta tahnaan saa paahtamalla korppujauhot ensin kuivalla kuumalla pannulla.


Mä tykkäsin kovasti tästä, tosin meillä olis saanut olla isompi sitruuna. Raastoin sitruunan kuorta tahnan joukkoon, laitoin enemmän basilikaa ja oliiviöljyä ja paahdoin korppujauhot. Laitoin keitinveteen koko sitruunan mehun, koska sitruunamme oli niin avuttoman pieni. AS ei tykännyt ja näytti sen vain jättämällä puoli kattilallista pastaa huoneen lämpöön yöksi. Eipä syödä sitä enää tänään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.