IRC-Galleria

Pari perunareseptiäLauantai 14.02.2009 11:19

Molempiin tarvitsemme siis perunaviipaleita.

Perunaresepti 1:
6 perunaan

Ensin tehdään tahna, johon tulee...
(oman maun mukaan)

Chilijauhetta
Paprikajauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunapippuria
n. 1/2 tl muskottipähkinää
Sinappia
Hunajaa
Oliiviöljyä

Perunat laitetaan voideltuun uunivuokaan. Sipaistaan tahnaa päälle esim. pullasudin kanssa. Ja laitetaan uuniin, joka on n. 185 asteinen. Annetaan maustua siellä ja perunoiden pehmentyä hetki, uunista riippuen 20-30 min.

Perunat otetaan pois uunista ja lisätään päälle oliiveja, hillosipuleita, maustettuja valkosipulinkynsiä (jos on) ja ripotellaan päälle hasselpähkinärouhetta. Laitetaan takaisin uuniin, kunnes perunat ovat kypsiä.


Hillosipulit tuovat makeutta ateriaan, mutta kaipa ne voi jollakin muulla makealla korvata vaikka punasipulirenkailla/silpulla.


Perunaresepti 2:

noin 6 pientä perunaa

Näin telkkarista kuinka mies valmisti perunoita ja kalaa. En saanut reseptiä ylös mutta yritin luoda jotain siihen tapaan.

Perunaviipaleet laitetaan voideltuun vuokaan. Päälle ripotellaan suolaa. Itse pilkoin korianterin silpuksi, kun taas telkkarissa se laitettiin kokonaisina oksina. Nyt tulee ensimmäinen aukko muistissani, mutta näin minä tein...Laitoin lime-viipaleita perunoiden päälle, kahden limen verran. Ja perunat uuniin 200 asteeseen noin 20 min ennen kuin lisäsin päälle kaksi palaa pakasteseitiä. (Kalan kannattaa antaa sulaa ennen uuniin laittoa) Hiukan suolaa ripottelin päälle ja mietin lime-viipaleiden nostamista kalan päälle. Annoin olla uunissa, kunnes perunat olivat kypsiä. Pienensin lämpöä, kun perunat saivat vähän väriä (150 asteeseen), päälle voi tuolloin laittaa foliota.

Lime-viipaleet kannattaa ottaa pois kun perunat ovat valmiit, koska lime tulee uunissa kitkerän makuiseksi. Silloin voi laittaa päälle uudet viipaleet, jos haluaa.

Kastike:

1 purkki Semper-mangososetta (suosin Semperiä, koska minusta ne maistuvat luonnollisimmalta)
1 pieni purkki kookosmaitoa
n. 1/2 tl suolaa

Tykkäsin kovasti noista perunoista ja kastikekin oli hyvää. Isäni oli sitä mieltä, että ruoka oli turhan eksoottista hänen makuunsa, kun kerroin tästä ruoasta puhelimessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.