IRC-Galleria

Beyn tagine (tunisialainen tajine)Tiistai 08.09.2009 00:47

Alhaalla pinaattikerros, juustokerros ja yllä persiljakerros. Aivan ihanaa, tykkäsin kovasti. Mieheni ei pidä kuulemma pehmeistä ruoista tai pinaatista, joten en tiedä pitikö hän. Kun sanoin, että jos hän ei tykännyt, niin ei tarvitse enää koskaan tehdä sellasta, kovasti pisti vastaan. Ei ymmärrä miehiä. Väkisin söi pari päivää tätä ja sen jälkeen sanoi, ettei tarvi enää tehdä toiste.

Beyn tagine ( 4 annosta)

1 kg pinaattia
9 munaa
150 g ricottaa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
150 g emmentalia
100g persiljaa
1 rkl oliiviöljyä

Perustäyte:
250 g lampaan jauhelihaa
1 dl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
reilu ripaus jauhettua korianteria
suolaa ja pippuria

Valmista perustäyte ruskistamalla lammas kevyesti oliiviöljyssä. Lisää silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää korianteri. Sekoita hyvin. Siirrä sivuun jäähtymään.

Keitä pinaattia noin kolme minuuttia ja valuta. Muotoile pinaatista nippuja ja silppua (pakastepinaatti täytyy puristaa tosi kuivaksi, ennen lisäämistä, ettei tule liikaa nesteitä).

Jaa perustäyte kolmeen yhtä suureen osaan. Valmista pinaattitäyte sekoittamalla pinaattiin kolme munaa ja osa perustäytettä.

Valmista juustotäyte sekoittamalla ricottaan ja raastettuun emmentaliin kolme munaa ja osa perustäytettä.

Valmista kolmas täyte sekoittamalla silputtuun persiljaan loput kolme munaa ja loppu perustäyte.

Voitele paistovuoka ruokalusikallisella oliiviöljyä ja levitä pinaattitäyte. Paista 180 asteessa viisi minuuttia. Levitä päälle juustotäyte. Paista toiset viisi minuuttia. Levitä persiljatäyte. Paista vielä viisi minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa. Leikkaa vinoneliöiksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.