IRC-Galleria

HummusLauantai 26.09.2009 19:23

Huuhdo kikherneet lävikössä. Pyöräytä sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa karkeaksi soseeksi. Lisää muut aineet, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vettä sen verran, että seos notkistuu tahnamaiseksi. Lusikoi hummus kauniiseen tarjoiluastiaan, tasoittele hiukan keskeltä. Tirauta päälle tilkka hyvää oliiviöljyä ja tarjoa pitaleivän kanssa.

2 tölkkiä keitettyjä kikherneitä (á 265 g)
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
4 rkl persiljaa silputtuna
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl seesamiöljyä
1/2 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
vettä ohentamiseen
oliiviöljyä viimeistelyyn

Päälle: Paahdettuja seesaminsiemeniä



Mulla ei ollut seesamiöljyä, joten laitoin kaksi "roikkuteelusikallista" tahinia (saattoi olla jo kolme teelusikallista). Käytin marinoituja valkosipulinkynsiä (chili) ja persiljan sain Lidlin tölkistä. Juustokuminaa en mitannut, koska ohjeessa selvästi sitä oli liian vähän, tömäyttelin vain purkista. Koska laitoin kaksi purkillista kikherneitä (yhdessä oli tuo 265 g), laitoin koko sitruunan mehun. Vettä ei enää tarvinnut ohentamiseen, koska öljy ja sitruunan mehu teki työn veden puolesta.

Suosittelen sauvasekoittimen käyttöä, oma monitoimikoneeni ainakin vain jumittui, eikä töhnäyttänyt kikherneitä.

Tosi hyvää tuli. Syötiin sitä pitaleivän välissä tomaatin ja punasipulin kera. Mieheni ylisti hummustani. Hän sanoi, että minun on pakko maistaa sitä, kun en enää sinä päivänä jaksanut syödä. Tosin hän luuli, että kyseessä oli algerialainen resepti. Minä olin juuri saanut kirjan nimeltä Casablanca Cuisine, jossa on marokkolaisia, algerialaisia ja tunisialaisia reseptejä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.