IRC-Galleria

* 8.11. Liberté, Helsinki *Tiistai 18.11.2008 15:04

Syyskiertueen Helsinginkonsertti. Lämmittely-yhtyeenä Today's Special, joka veti paikalle hyvin omia fanejaan. He tosin eivät meitä juurikaan jääneet katsomaan, eikä meidänkään yleisömme ollut kovin aikaisin paikalle vaivautunut. Siinä mielessä ilta oli hiukan tyhmä, yleisömäärä toki kelpo, yhteensä lähes 150.

Soundcheckissä ei ollut taas muuta säätöä kuin nauhakaiun hiljeneminen. No, se on tehnyt sitä enneknin. Kuntoutukseen se. Vedin ekaa kertaa 80-lukulaisella Studiomaster -vahvarillani. Taisi olla myös viimeinen kerta. Se on hyvä purkki, kun saa luukuttaa. Nyt vedettiin niin hiljaa, että siinä ei kapasiteetti tullut tarpeeksi käyttöön. Aika kliini saundi, joka toisaalta saattoi olla hyväkin. Säröpurkkeja painaessa tuntui, kuin säröä ei siltikään olisi ollut lainkaan. Ehkä yhdistelmä Jazzmaster - Studiomaster särövaihtiksien kanssa oli liian hifi. Hyi!

Itse olin edellisyönä vielä kuumeisena, ja ääni oli mitä oli. Päivällä availlessa tuntui kuitenkin jopa tavallista paremmalta äänen suhteen. Muu kuntoisuus olikin sitten toinen asia. Kuumuus lähinnä, valot yäk. Liberté on aina hyvin hikinen tila. Nyyh.

Ilman moisia fyysisiä esteitä olisin esittänyt akustisena parit laulut alkuun. Samoin puheissa oli ollut soitella 2-3 tulevan albumin raitaa. "Leikitään elävää" ja "Pahat kielet" olivat ajatuksissani. Kuitenkin tuntui tyhmältä lähteä rymistelemään kappaleita, joita ei koskaan ole treenattu, eikä edes kuultu kokonaisina.

Kootessamme settilistaa kotonani ennen konsertinantotilaisuutta, kokeilimme neljällä akustisella kitaralla sentään yhden puoliuuden laulun "Ilta huvipuistossa", jota tästä kokoonpanosta kukaan muu kuin minä ei ollut soittanut aiemmin. Hhahah. Hyvinhän se meni, Jussi teki muistilaput.

/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Kosketus /
/ Radio Suomi soi /
/ Vaeltajasydän /
/ Kultainen palomino /
/ Tehdas kauneimpanaan maa /
/ Hollywood /
/ Kummitusjuttuja /
/ Vaiheita /
/ Kaanaan vesitornilla /
/ Ei ole kysymyksiä /
/ Viimeinen surmanajaja /

/ Olenko koskaan kertonut? /
/ Ilta huvipuistossa /

Liuska taisi olla tuollainen. Muistelen niin. Mulla oli hiukan ongelmaa päästä messiin alkuun, mutta jotenkin siinä 'Vaeltajan' aikana tuntui, että ois keikalla.

'Palominon' aikana akustisen kitaran kaulanauhaviritelmä katkesi. Juttu pysyi onneksi puristamalla käden ja ruumiin välissä. Olen taitava. Toki sitten joutui sähkiksen kanssa vetämään myös hiukan vääriä lauluja, kun ei siinä ehtinyt virittämään uusia hihnoja.

'Tehdas' oli hiton kova sähkiksellä. Ihan Starsailor-menoa! Jeah. 'Holly' oli hidas, vika on minun. No, eipä se tuntunut ketään haittaavan.

Soitimmekohan 'Surun'? Emme. Se oli kyllä listalla, mutta skippasin sen ohitse, kun ei tuntunut hyvältä vetää sitä akustisella. Jaakko ehdotti sitä kyllä encoreen, mutta siellähän oli noita menevämpiä.

'Huvipuiston' lauluosuuksista diggaillaan eniten, siinä ei noi albumiversiot ole toki myöskään historian painolastina. Toki siinä vedetäänkin hurrjemmin. Ois kyllä päästävä vetämään yksi pikkukeikka noita uusia biisejä johonkin ennen kuin niistä tekee lopulliset kitara- ja lauluäänitykset. Hmm.

Esiinnyimme jo toista kertaa Jaakko Murroksen kitaroidessa seuranamme. Jaakolla oli selkeästi hiukan epävarmempi ilta omasta mielestään. Me kyllä nautimme joka hetkestä silti.

(Pientä ongelmaa oli eturivin kanssa, en yleensä tykkää siitä, että joku (muu kuin minä) ottaa kiinni kitarastani kesken biisin. Eikä muutenkaan välispiikkieni päälle tarvitse muiden kommentoida. Sekosin hiukan - aiheestakin. Hihi.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.