IRC-Galleria

* Rakkaus on jättänyt Maan *Keskiviikko 28.02.2007 10:53

TI 27.2.
Aamulla takaisin maaseutukierrokselta. Bussissa viimeistellään "Hollywoodiin" uusi teksti. Se saattaa olla nyt aika jees. Lähes suoraan Studio Kekkoseen miksauspöydän äärelle.

Tälle päivälle oli vihdoin määrä saada miksattavaksi levyn avausraita. Se ikään kuin jossain määrin linjaa albumia, ja siksipä hiukan hassua, että se on listalla vasta toiseksi viimeisenä päivänä. No, biisi on - kuten ymmärrettyä - hyvinkin retro, ja Julius ohjeistellaan sen mukaan.

Minä touhuan toisessa huoneessa "Hollywoodin" kanssa, ja käyn taas vaan väleissä huikkaamassa ohjeita ja kommentteja. Juppu touhuaa sen mukaan. Ja omin päin myös. Suurimmat kysymykset ovat yleissoinnin raskaus, jota hiukan arvelen. Toki se on linjassa muiden miksausten kera, mutta aika jykevä kyseistä kappaletta ajatellen.

Samoin arveluja herättää Paulin kitarasoolon tuplaava fuzz-kitara, joka alkaa kuulostaa ZZ Topilta. Vaatimalla vaadin sen muokkaamista, ja niin tapahtuu hetken hangoittelun jälkeen.

Juppu valmistaa kappaleen minun ollessa poissa, joten mitä lie tapahtuikaan sillä aikaa. Ei vaan, kuuntelen sen kyllä hetimmiten. Hyväksyn. Raskaampi se on kun kuvittelin. Ei silleen Slayer-raskas. Mutta raskaampi kuin Beatles, joka kuitenkin oli esikuvana. Ehkä jotain osastoa BRMC tai Coral.

MA 26.2.
Viimehetken editointeja "Kummitusjuttuihin". Se alkaa olla täydellisen valmis miksattavaksi.

SU 25.2.
Rumpu- ja perkussioeditoinnit "Hollywoodiin".

(Turku ja Tampere ja Olavin keikoilla hangaroundina oleminen oli aivan farssi. Hah.)

* kaikenlaista *Torstai 15.02.2007 16:16

KE 14.2.

Ystävänpäivänä miksataan "Tuli kulje kanssani" sekä "Alain Delon".

Ensimmäinen valitus on "Tuli kulje kanssani" -introjen vajavaisuudesta. Niistä kuulemma puuttuu jotain. Minä olin ajatellut rytmikitaroiden nousevan tremolon ja särön voimalla esiin täyttämään mattoa. Julius suostuu kokeilemaan, ja tremolo rytmitetään tempoon jokseenkin. Alkuun kahdeksasosina, lopulta kuitenkin kuudestoistaosina.

Juppu on editoinut ensin mainittua jo tuntikausia minun saapuessani muista töistä. Olen kuulemma editoinut bassot huonosti. Editoin niitä kolme tuntia kun Juppu hoitaa muita bisneksiään.

Huomaan, että muutenkin olen ollut huono. Laulu on nimittäin hiukan epävireessä. Se ei kuulemma Juppua häiritse. Olen eri mieltä. Se on laulettu jonkun epävireisen kitaran päälle, ja se vetää nyt koko virettä vinoon. Siispä käyttöön oli otettava hiukan valikoiden lauluosuuksia. Ja hiukan virettä korjattava ja tehtävä kompromisseja. Oishan sen voinut laulaa uusiksikin. Pyh.

Juppu on tehnyt Paulin lead-kitarasta tremolokäsitellyn.

Heikki käy laulamassa stemmat "Kummitusjuttuihin", "Hollywoodiin" sekä siihen viimeiseen keskeneräiseen, jota en vielä varmasti varmaksi ole nimennyt. Mukavaa, että muutkin jaksavat avittaa stemmojen kehittelyssä.

"Tuli" etenee. Siitä tulee hieno ja hyvin autohifiä. Jouset lasketaan aika pohjalle. Stemmat esiin ja basso jyräämään.

Sillä aikaa kun J. miksaa, niin V. taas käyttää aikaa ja tilaa hyväkseen. Laulan "Hollywoodin" leadiä. Enpä sitten tiedä, onko se hyvä. Sanoja monia kokeillaan, koska mistään ei ole varmuutta. Läheskään.

Sillä aikaa Juppu on saanut "Tulen" valmiiksi. Minä hyväksyn sen pienillä muutoksilla. Joitain harhaiskuja kuuluu, sekä snaressa, että tamburiinissa. Puhumattakaan akustisestani, jonka olen tietoisesti siirtänyt nokittamaan hiukan. Hahaa. Idea sekin.

Tamburiiniakin herra J. suostuu laskemaan pyynnöstäni. Tässä viisussa sen ei tarvitse olla niin pinnassa. Laulusoundia muokataan lämpöisemmäksi, etenkin kun kitarat ovat kovinkin kolkot. Jousikvartetti tuodaan myös hyvin hiljaiselle, koska se rytmiikaltaan sekoittaa kertsiä muutenkin.

"Alain Delonin" miksaukseen tehdään pari periaatepäätöstä. Tai on tehty jo aikaisemminkin. Aikaa saa kulua maksimissaan 1½ tuntia. Perusmiksausaika se. Hah. Snaren pitää muuttua, koska räppirumpusetti dominoi, ja sen ei tarvitse niin tehdä. Snaren pehmittäminen avittaa, vaikkei Juppu sitä ihan kauheasti halua tehdäkään. Jonkinlainen kompromissi siitä tulee, ja soundi on oikeinkin mainio. Minun esi-eq kellopelistä kadotetaan, vaikka se on itse täydellisyys. Juppu väkertää jonkinlaisen kopion siitä - muka paremman. :)

Laulut ovat panoroitu esikuvan mukaisesti, ja toimivat hyvin - vaikka ovatkin hiukkasen epätaimissa. Se on ikään kuin tarkoituskin.

Yhtä kaikki, kaksi valmista miksausta muutamina erilaisina versioina otetaan ulos koneelta ja hymyillään ystävänpäivän päätteeksi.

TI 13.2.

Vesa editoi. Ja tekee & laulaa "Hollywood" -stemmat. Ja soittaa vielä varmuudeksi "Tuli kulje kanssani" -lauluun parit kitarat. Järkyttävällä soundilla. Eli täydelliset nakutukset.

"Tuli" -tekstivaihtoehdoista valitaan paras, ja sitten viedään kovalevy studiolle yöpymään.

Pauli käy hiljaa antamassa hyväksyntänsä uudelle sovitukselle univisiolaulusta.

MA 12.2.

Maanantaina oli ensin pakko editoida hiukan erästä kappaletta uuteen uskoon, koska tuli visio. Univisio.

Sitten kuvaamaan pändikuvia. Olavi oli ottanut moisen asian hoitaakseen, ja niin tapahtuikin. Olimme päätyneet pyytämään Aki Roukalaa kuvaajaksi mikäli mies suostuisi. Ja suostui. Hänellä oli jopa jalostettuja ideoita ehdotustemme tiimoilta.

Lopulta päädyimme siis maanantai-illaksi Hostel Mekkaan Vuorikadulle. Palvelu pelasi mainiosti ja saimme jopa valita huoneen, jossa kuvasimme. Tai siis niistä, jotka olivat tyhjillään. Hih.

Upeita tapetteja ja suihkuhuoneita löydettiin. Lopputulos nähdään pikapuoliin näillä sivuilla. Pändikuvat on ehkäpä osastoa Arcade Fire / Divine Comedy. Omituisia seisovia miehiä rivissä.

Ilta jatkui vielä lauluilla. Olavi kävi vetämässä "Kummitusjuttuihin" kaksi stemmaa ja sen jälkeen Henkka kaiken sekä "Kummituksiin", että "Hollywoodiin". Pauli saapui vielä jatkamaan ja teki myös "Hollywoodit". Aika helposti menee noinkin iso kasa.

LA 10.2.

Vesa ja Pauli laulavat "Kummitusjuttuja" -stemmat. Muutakin kilistellään.

PE 9.2.

Eräs laulajatar nimeltä Aino käy laulamassa naisosuuden "Alain Deloniin". Siitä tulee upia Gainsbourg-Birkin -tuote. Hallitsematonta soitantaa ja laulantaa pariisilaisissa tunnelmissa.

Itse jatkan "Kummitusjuttujen" kanssa painimista.

* Illan kaunein tyttö *Perjantai 09.02.2007 17:11

Kovastipaljon epäilyksiä aiheuttanut tekstini on vihdoin lopullisesti tuomittu osaksi suomenkielisen populaarimusiikin historiaa. Se miksattiin eilen torstaina. Lopputulos on kuten pitikin: säkeistöt ja introt soivat melko minimalistisina ja suppeasti stereokuvassa. Sen sijaan kertosäe on 70-lukulaisen diskon perinteitä kunnioittava ja soitinnokseltaan laaja.

Samanaikaisesti toki kirjoitetaan "Tuli, kulje kanssani" -tekstiä. Säkeistöissä on vielä paljon epävarmaa, mutta iltaan mennessä selkenee. Sitten lauletaan erilaisia vedoksia. Ihan hieno kai siitä tulee.

Keskiviikkona vihdoin O. oli ehtinyt laulaa hänen osaltaan puuttuvat stemmat "Radio Suomeen", "Deloniin" ja "Tuleen". Erinomaista se. "Radio Suomessa" Olavin taustalaulu soi myös säkeistöjen taustalla. Minä editoin yöhön asti epätarkkoja otoksia.

Niinpä torstaina pystyttiin viimeistelemään illan lopuksi myös em. "Radio Suomi". Ts. lisäämään stemmat ja tamburiini jo miksatun vedoksen päälle. Nyt se on valmis. Leadin soundista imettiin hiukan nuhaa pois. Jee.

[Ei aihetta]Keskiviikko 07.02.2007 00:23

* Perjantaina Henkka kävi laulamassa "Radio Suomi soi"- , sekä "Tuli, kulje kanssani" -stemmoja.

* Maanantain kunniaksi editointia taas vaihteeksi. Tamburiineja !

* Tänään Paulin vuoro laulaa "Tuli, kulje kanssani" -stemmat. Heikiltä uupui vielä em. lisäksi "Alain Delon", "Radio Suomi soi".

(olen aika tätä myöten täynnä stemmoja)

[Ei aihetta]Perjantai 02.02.2007 00:18

Stemmoja stemmoja koskettimia perkussioita. "Kummitusjuttuihin" kuuluu vielä parit jutut, ensin Rhodesit. Soitan varmuuden vuoksi Rhodesit vielä "Illan kauneimpaan tyttöön" myös.

Triangeli-, sekä woodblocks-taidetta "Radio Suomeen". Pauli laulaa "Radio Suomen" stemmakasaa suuremmaksi. Vesa soittaa vielä siihen tamburiininkin.

[Ei aihetta]Torstai 01.02.2007 00:05

Stemmoja stemmoja. Henkan piti laulaa, mutta ei sitten se onnistunutkaan. Minä lurittelin "Radio Suomeen" koko biisin lävitse jotain taustaa, vaikka laulu on jo miksattu. Haha.

Lisäksi erääseen toiseen lauluun myös. Edelleenkään nimi ei ole varma. Vaikka laulettu on jo. Hih. Niin se menee.

* more *Tiistai 30.01.2007 19:34

Sunnuntaina olin jälleen kuningaseditoija. Jatkoin edellisiä ja samalla tein demostemmat "Radio Suomeen".

Maanantaina kammottavanpitkän työpäivän jälkeen lisätöihin äänittämään ensin pari komppikitaraa + vielä Heikin laulua "Illan kauneimpaan tyttöön", sekä editointihommia samaan kappaleeseen.

Illalla Juppu tsekkasi raidat kuntoon ja teki vedoksen, mutta sanoi vielä jatkavansa aamulla.

* työpäivä *Lauantai 27.01.2007 23:39

Editointia. Jollain plugarilla ois saanut tehtyä stemmaleikkuut minuutissa. Vesa teki niitä noin 7 tuntia, mutta hän haluaakin LUOMUA !

Loppuun uudella MicroKorgilla upea melodia "wildworldiin". Upea ja upea...

* bg vocals *Perjantai 26.01.2007 23:59

Taas yksi iltapäivä äänittämässä. Ensin Henkka, sitten Olavi. "Illan kaunein tyttö" kuorrutettiin sellaisella kasalla lauluja, että miksaus tulee olemaan helvettiä.

Kolme tuntia editointia, ja mikään ei vielä ole lähelläkään valmista. Huh.

* robotti *Keskiviikko 24.01.2007 22:59

Teimme puutöissä robotteja ekaluokkalaisten kanssa. <3