IRC-Galleria

[Ei aihetta]Torstai 01.02.2007 00:05

Stemmoja stemmoja. Henkan piti laulaa, mutta ei sitten se onnistunutkaan. Minä lurittelin "Radio Suomeen" koko biisin lävitse jotain taustaa, vaikka laulu on jo miksattu. Haha.

Lisäksi erääseen toiseen lauluun myös. Edelleenkään nimi ei ole varma. Vaikka laulettu on jo. Hih. Niin se menee.

* more *Tiistai 30.01.2007 19:34

Sunnuntaina olin jälleen kuningaseditoija. Jatkoin edellisiä ja samalla tein demostemmat "Radio Suomeen".

Maanantaina kammottavanpitkän työpäivän jälkeen lisätöihin äänittämään ensin pari komppikitaraa + vielä Heikin laulua "Illan kauneimpaan tyttöön", sekä editointihommia samaan kappaleeseen.

Illalla Juppu tsekkasi raidat kuntoon ja teki vedoksen, mutta sanoi vielä jatkavansa aamulla.

* työpäivä *Lauantai 27.01.2007 23:39

Editointia. Jollain plugarilla ois saanut tehtyä stemmaleikkuut minuutissa. Vesa teki niitä noin 7 tuntia, mutta hän haluaakin LUOMUA !

Loppuun uudella MicroKorgilla upea melodia "wildworldiin". Upea ja upea...

* bg vocals *Perjantai 26.01.2007 23:59

Taas yksi iltapäivä äänittämässä. Ensin Henkka, sitten Olavi. "Illan kaunein tyttö" kuorrutettiin sellaisella kasalla lauluja, että miksaus tulee olemaan helvettiä.

Kolme tuntia editointia, ja mikään ei vielä ole lähelläkään valmista. Huh.

* robotti *Keskiviikko 24.01.2007 22:59

Teimme puutöissä robotteja ekaluokkalaisten kanssa. <3

* lisää *Maanantai 22.01.2007 20:15

Lauantaina valmistui Vesan osalta taustoja kappaleeseen "Rakkaus on jättänyt Maan", sekä Henkan osalta "Alain Deloniin". Henkka ei enää "Rakkauteen" laulanutkaan, kun se tuntui muka niin täydeltä. Ehkä kuitenkin ois voinut...

Sunnuntaina taas olin juuri ehtinyt napsutella sormia ja kapuloita ja räimistellä tamburiinia "Rakkauteen", sekä kellopelit "Deloniin", kun Pauli ilmoitti halukkuudestaan tulla täyttämään raitoja entisestään. Samainen rockkappale täyttyi sitten Paulin toimesta, vaikka Henkka olikin mieltä, että kaikkea oli jo riittävästi. Ja niin Paulikin oli ennalta ehdotellut. "Tää vois olla silleen, että ois vaan yks taustalaulu." Nyt on ehkä noin 20 raitaa...

Ja sitten vielä "Deloniin" tuplattuna kaikki du-duut. Pauli sanoi taikasanat: "Serge ja Jane". Onneksi joku tuntee musiikin historian sellaisena kuin se on.

Pelottavin hetki oli, kun päätimme laulaa diskoiskelmäämme, "Illan kaunein tyttö". Haha, nimi on enne. Se on ensiluokkainen laulelma. Upea stemmakasa saatiin reilussa tunnissa aikaan, vaikka on modulaatiot ja kaikki.

* taustalaulaja *Torstai 18.01.2007 23:50

Olavi lauloi "Rakkaus on jättänyt Maan" -kappaleeseen taustalauluja. Tämän piti olla se kappale, jossa ei olisi kuin yksi koko laulun ajan kestävä stemma, mutta toisinpa taas kävikin. Kuinka siinä kävikin niin?

Olavi veti täydellisesti alle parissa tunnissa koko setin, ja muiden ei tarvinut tänään edes vaivautua paikalle. Ehkäpä sitten heidän kanssaan viikonlopussa.

* stemmoja *Maanantai 15.01.2007 18:32

Maalarimestarit menivät laulamaan yhdeksän jälkeen, ja lopputulos oli odotettava. Väsyneitä poikia oli. Nopeasti hujauttivat Olavi, Henkka ja Heikki lauloivat yhden stemman "Rakkaus on jättänyt Maan" -laulelmaan. Studio oli täydellinen. Mukavaa kun on paikkoja, joissa voi lainailla vermeitä tällä lailla.

* Kummitusjuttuja *Lauantai 13.01.2007 14:37

Yllätyslähdöllä illaksi äänittelemään.

"Sähkövirtaa" jää sitten tältäkin albumilta pois 90%-varmuudella, ja tilalle tuodaan "Bright Eyes" -nimimerkillä äänitetty kolistelu. Muutoksia on sattunut. Biisissä ei ole mitään samaa kuin siinä, johon Olavin kanssa pohjat kahdestaan tehtiin toukokuussa. Jouluaattoisten editointien tuloksena kappale lyheni aikalailla, sävellaji vaihtui, ja lopulta kaikki säveletkin vaihtuivat. Samaisen juhlapäivän iltana kirjoitin kappaleeseen lähes valmiin tekstinkin. "Kummitusjuttuja" on kertomuksen nimi. Valitettavasti soittelemaan en ehtinyt, kun mikrofonit ja kitarat olivat hiukan etäällä toisistaan.

Lönkan treeniksellä syntyy Henkan kanssa suurta taidetta. Viritämme neljäneljäneloseen, koska kämpän urut ovat moisessa vireessä. Minä soitan linjaan kompin puoliakustisella, päälle Henkka bassolla vammarytmiikkaa. Tämän jälkeen potentiaalinen delay-juttu Ibanezilla puolisäröisen pikku-Hagströmin lävitse. Henkka kehittelee samaan aikaan Höfnerillä vastaavan jutun eräänlaiseksi stemmaksi. Ja kertosäkeeseen jotain aivan muuta... Akustisia kaivataan kyllä. Alkuperäisidean Bright Eyes jäi ehkä väliaikaiseksi taakse, ja vaikutteita haetaan Ryan Adamsista ja Elliott Smithistä.

Loppuun vielä huippuvireessä olevat Viscount -urut. Yläoktaavista hurauttaa suuri kosketintaiteilija paritkin vaihtoehtoiset linjat "Kummitusjuttujen" kunniaksi. Lopputulos on taas Leevi and the Leavingsiä. Vois opetella soittamaan joskus.

* En tahdo elää toisten elämää *Maanantai 08.01.2007 04:25

Huh. Aika raskas päivä. Kello 10 aamulla alkoi vahvasti Juliuksen osalta otsikossa esitellyn kappaleen miksaus. Itse suunnistin viereiseen huoneeseen. Siellä tapahtui päivän aikana kauniita asioita. Studio Kekkosen Telefunken -mikrofoni osoittautui itse täydellisyydeksi. Sillä laulettiin ennalta ajatellut "Rakkaus on jättänyt Maan" stemmaehdotelmineen.

Iskelmädiskobiisiä kokeilin useilla eri vaihtoehtosanoilla. Saa nyt nähdä, mikä on lopulta edes laulun nimi. Ajoissa toimitaan. No se on nyt hyvä. Joku niistä on.

Sitten kun mikrofoni oli siinä hyvin, niin kokeilin muitakin... "Wildworld" eteni jo kokeiluasteelle. Ei puhuta vielä senkään biisin nimestä. Huh.

"Alain Deloniin" halusin jälleen vaihtaa sanoja. Tai siis kaksi sanaa. Niinpä koko juttu (lead + oktaavi) meni uusiksi. Hyvä näin, sillä TF oli parempi tähän kuin edelliset laulut mikrofonina toiminut AKG. Lisäksi muutamat perkussiiviset stemmat. Hienoa. Chanson.

Itse pääasia - miksaus - oli Jupun työmaa. Minä tutkiskelin ja kommentoin asioita väleihin. Lopussa kuuntelin Jupun ideoinnit, ja toivoin korjauksia. Niihin suostuttiin aika kiltisti. Hyvä niin, ne olivat sellaisia, joita olisin harmitellut vuosikausia.

Lopputulos on raskasta kuultavaa. Laulu- ja rumpuvetoinen liki seitsenminuuttinen progressiivinen rockkappale, jossa sattuu ja tapahtuu jatkuvasti. Teksti toimii, jopa näinkin oudossa sovituksessa.