IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Rantakivikko -Keskiviikko 09.10.2019 14:05

Vilkaisin välillä Jupiterin kuuhun Ganymedekseen. Vaikka kuvassa näkyvät asiat ovat valtavan suuria, niin elämältä tuo ainakin minusta näyttää. Ehkä siellä loistaa valoja. Vasemmassa alanurkassa on kierteisiä punaisia yksiköitä, ihän kuin pitkiä kotiloita. Ei se ole kierteinen, vaan vähän kuin rapumainen, oudoilla nappitappi-jaloilla vastaa alapuolellaan olevaan ruskeaan reunaan. Valoja loistaa punaisissa hennoissa alkuelämän rihmoissa. Tai vitivalkoisia "itu"-pesäkkeitä. Vihreää ja punaista sammalta. Ja: katsokaa, millainen pää tuolla kuolleella pesänreunalla on tuossa vasemmassa reunassa, jossa se kohtaa toisen pään!_________________________________________Marsissa rakentajat ovat tehneet yhtenäisen näköisen pinnan, joka on kuin ajoneuvon renkaan sisäkumi(n keskusreiän seinä). Kuvassa sileä, luulisi yhtenäiseksi. Rakentaja-"lehdet" erottuvat toisistaan kuitenkin. Ja Himalajaltahan jo opimme, että rakentaja-"lehdet" ovat litistyneitä "torvisieniä", periaatteessa. Luulisin rakentajasienten kasvavan jostain länkien muotoon kasvaneista sienirihma-kaksosista, jotka toteuttavat alkeellista "alfa-jatkumoa" (kaaret yhteen, ja uudet kaaret ristiin ulos). En voi tietää, en ole biologi. Että kasvavatko sienirihmat niin.
Luulen sellaistakin kaksoiskaarta olevan, että kumpikin kasvaa sykähdyksittäin pätkinä, uusi aina entisen sisältä. Ja näistä pikkuosista kasvaa ulos jotain, joiden tehtävänä on valmistaa keskellä uusi sukupolvi. Tai se on sama asia, vaikka olisi niin ohut että pelkkä rihma. Mikroskooppiin katsomatta. Katsoin vain sammalta, maata, kiviä, vuoria. (Hmm.. ei tuo Marsin mutjake kyllä näytä hirveästi puhallelleen tuonne keskustaan päin... ellei ole muuttunut myöhemmässä vaiheessa.)
Uskon, että rihmat ovat aikojen saatossa ohentuneet, ja että oli aika, kun muunlaista elämää ei ollut maapallolla. (En kyllä hämmästyisi, jos aineella olisi muitakin temppuja kuin kaksoislanka.)
Ehkä dna on lähtöisin siitä "kaksois-kaari"-jatkumosta? Jotain samaa, se ero, että kierteen päät yhtyivät ennen ja loppuivat lyhyeen, mutta valmistivat tilalleen uuden sukupolven päät, jotka olivat 1/2 kierroksen jälkeen taas valmiit valmistamaan uudet. Sellainen on alkujatkumo. Toinen ero on se, että painovoima maan päällä litistää suuren alkujatkumon (jos lankojen risteyksellä nyt mahtaisi ollakaan mitään kampeamisvoimaa?). En tiedä, mikä avaruudessa estää niitä muuttumasta kettingin näköisiksi, sillä luulisi ristiin menevien lankojen kampeavan muotoa ainakin vähän?

"Saattaa taas sisältää virheitäkin."

En ole tainnut päästä puusta pitkään. "Kasvimainen sienipesä": alkujatkumo. Eläin- & kasvimainen sienipesä: sisukset ryömivät ulos ja ne jotka ovat matomaisia, munivat niihin, jotka ovat kasvimaisia? mitähän nebiana- tms pallukoita lie olleet - elämänrakentaja-teipit lähtivät omille teilleen... lanka pätkiintynyt varmaan, luomisvaiheessa. Kammottava sienipesä: ryoliitti-kiekko! :D Rannalla näyttäisi viimeisimmältä katsomalta: 2 tai useampi valmistaa kiekon, joka on ehkä kaulusten keskellä oleva muna? ... joka on ns nokkakiekko... ja muuttuu ehkä maljaksi, joka kasvattaa rykelmän (2-juurisia?) asioita, jotka ovat lehtien muotoisia? Ehkä muinaiset kiekot vapauttivat otuksia, joilla oli punainen pultti suuna, ja 4 lehden huppu sen suojana? Taitaa olla palapeli, jota ei niin vain ratkaista. Tai voihan se olla helppokin, mutta ei minulta saata onnistua. Joka tapauksessa uskon elämän alkaneen suuresta. En minä muuten näkisi kilometrien pituisia kasvinvarsia, 3,5 km pituisia piilevän näköisiä paketteja, ja näitäkin myös tähtitieteellisessä koossa, ja jatkumoita avaruudessa kuin jotain köynnöksiä "taivaankannen lasissa" (Linnunradan keskustan näkymästä puhumattakaan).

_______________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.