IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

"merkki"Sunnuntai 27.10.2019 18:01

Orankien viidakossa kamera valaisi pimeässä jotain niinkuin puuta. En tiedä mikä "märäntö" siinä oikein oli, se näyttää olevan kuin jokin munasäkki joka keskeltä puhki, ja "alkuelämän" ja kuin sienten peitossa. Tosi outo. Ja vieressä oli jäkälän näköistä, joka näyttää levältä. Pitihän se katsoa, kun siinä juuri silloin sanottiin, että hämis terästää silmänsä pimeässä... Taitaa olla taikalamppu sieltä Marsista hiekan sisältä?






adrenaliini
munuainen = nerka (kidney, pol)
merkki, merka, märke, MARK...
niör-ki , nyrkki (fist, Finnish)
nuker: hyökkääjä, tuhoaja
"pimentäjä"
nuker, nukar, nuitker, nuitkar nuitkal, NUKAL, "yöksi kallistuu"
LAKUNA = merkki (mark, sinhal-language)
nukal, nu-kier, nyt-ker, niit-ker, neet-ke, neer-ki, niör-ki, nyrkki

nyrkki: kuva: 6. Sormet kiertyy nyrkkiin, en tiedä kiertyykö lyöntikin.

pimentäjä: kuva: 6 = merkki = (galaksin?) sakara = akara (=mark, igbo-language)

munuainen: kuva: 6 (?). Södäm (puolaako se oli?) = 7

sakkara, sakara, ym väkkärät =
vuosi, pyörä, lentää ympäriinsä, jostakin ulos, kaivaa ylös, kaivaa ulos, ottaa pois, paha
_________________________

Muita "merkkejä":
Hmong-kielen CIM, ja vietnamin ZAU, näyttäisivät hitsautuvan "tiiviisti yhteen" sumaksi ja saumaksi latvialaiseen siime:een / suomalaiseen siimekseen, eikä saata olla sumusta kaukana se... siitä päästään bengalin kielen "chaap"-merkkiin, joka voisi mielestäni olla chabu eli sawu... josta päästään savu-merkkiin: syvällä afrikassa on sellainen kuin "uphavu" - entä jos se on "up-savu"? :)
Somalin "sumadda"-merkki... hipoo sumua ja sumaa, mutta kas, mitä se on takaperin: addamus: a-ta-mus = 8, sama kuin erään kielen sim, 8, joka muistuttaa hmong-kielen merkki-sanaa... (olettaen, että mus=4 ja mus-ta =9 ...) ....

... ja noin merkki on näissä sim-sanoissa 8, kun väitin sen olevan galaksin sakara/nyrkki 6 (tai 9 jos yhtä väkivaltainen on kuin ukkonen)
... ja sign:n olen aiemmin väittänyt olevan 9:n vastainen 4 ....
Suma sauma seam hyvinkin on 8, ihmiset pakkautuvat yhteen pitämään PITOja... kerron niistä myöhemmin.

____________________________________________

Minun piti paneutua Teotihuacanin pyramidin-alus-luolan filosofiaan, ja sitten se menikin "merkki"-raiteille.
Oli olevinaan hyviä ideoita vähillä unilla nukuttua ja kesken unien herättyä.
Se tunnelikin tuli mieleen, kun löysin nämä, että
baskin zulo > kuoppa > kuilu > läpi/utchi > tuura (zura, zuro, zulo)
(sorow, suru, zulu???) Kuoppa putura putzu varsi aisa utchi 1 kuoppa putura.
Kieliohjelmassa oli sanottu zulon olevan sukua suomen "siilolle" ja tarkoittavan luolaa.

Jos edes seisahtuisi hetkeksi sinne luolaan, eikä rientäisi heti seuraavaan asiaan, niin:
Heidän 2 valkeaa kivihahmoaan ovat kuin vastakohdat tyhjille suurille mustille "silmille", jotka katsovat patsaisiin. Ehkä ne ovat meidän silmämme, kun katsomme heitä eri ajasta, olemattomina. Osat ovat vaihtuneet, me olemme nyt, ja ehkä ajattelivat katsoa meitä. Tai ehkä joku jopa meni eri ajasta ja katseli heitä ... Tuntuu kuin meille olisi järjestetty suurella vaivalla jotain tosi paljon mietittyä. Olisiko kukaan jaksanut sellaista tehdä... tänä päivänä ei haluta sen enempää tulevaisuuteen katsoa, kuin että lykätään Marimekon joku liina aikakapseliin.
Meneekö alas johtava luola menneisyyteen vai muuten vaan taidonnäyte satuttaa allekkain pyramidin kanssa? Jos "kuilu johtaa läpi", niin minne kuilu johtaa? Kuoleman jälkeinen jälleennäkeminen? Tämä tulee siitä, että putura= jälleennäkeminen, maorin kielellä. Se tarkoittaa kuoppaa ja kuilua, sitä kuilua, jota pitkin matkataan kuolemanraja-kokemuksissa.
Jotain ideoita oli, että kiinteä-aineeton, valkoinen-musta, iso-pieni, paikka keskittyy... ylä-ala, was vat... tavata ... "kuun kauniin kainaloon"... tarkka paikka, tähdet, ... alfa-pari, niinkuin 777. Kaivettiin etelään kai, päätyen ristiin. Eikös sellainen ole kuin "Etelän Risti"?
*********************
Vuonna 1000 eaa. tähdistö näkyi matalalla Ateenan leveysasteilla. Maan akselin prekession takia Etelän risti siirtyi vähitellen alemmas kohti horisonttia ja vuonna 400 jaa. tähdistöstä näkyi enää vain pieni osa.
Etelän ristin viralliseksi nimeäjäksi on usein sanottu 1600-luvulla elänyttä ranskalaista tähtitieteilijää Augustin Royeriä, mutta jo häntä ennen sitä kuvasivat erillisenä tähdistönä useat karttojen ja luetteloiden laatijat.
Etelän risti esiintyy monissa Tyynenmeren ja Eteläisen pallonpuoliskon alueen valtiolipuissa, muun muassa Australian, Brasilian, Papua-Uuden-Guinean, Samoan ja Uuden-Seelannin lipuissa.
Navigoinnin apuna
Etelän ristin (kuvan ylälaidassa) ja eteläisen taivaannavan (+) sijainti toisiinsa nähden
Kaikki neljä Etelän ristin kirkasta tähteä ovat tärkeitä navigaatiotähtiä. Purjelaivojen aikakaudella sen sanottiin olleen suomalaisten merimiesten rakkain tähdistö Etelämerellä.lähde?
Koska eteläisellä taivaankannella ei ole Pohjantähteä vastaavaa napatähteä, Etelän ristin kahta tähteä (Alfa ja Gamma) on käytetty navigoinnissa eteläsuunnan osoittajina.
******************

Erikoista. Tuossa on jotain. Siellä nimittäin on risti, se uppoaa yhä syvemmälle maan pinnan tasosta, ja se osoittaa (muistaakseni) etelään. Lisäksi se on erikoisella tavalla satutettu täsmälleen pyramidin keskustan alapuolelle.

_________________________________________-

Katsoin meteoriparvien nimiä ja tietoja, ja yritin löytää sieltä jotain "numero-sormiin" liittyvää. Kirjasin nämä asiat:

1 Alkaid, "eel-(t)wanti" - 20kpl/min? paremmalla puolella

2 olen kirj. jotkin -ridit, ja myös "Vega", jostain syystä. Eikös se vega ollut se "putoava tähti"? Mitä tähän voisi sepittää.... "ennen tietä - weg-a" ... "feggy foggy fånga atra"

3 kullanväri :)

4 "Tau 12.11" - ei taida olla mitään tekemistä huhtikuun kanssa? Katsoin kai, että jos jokin "toro" laitettaisiin tähän, niin sitten leijona voisi olla marraskuulla. Joo huuhaata.

5 (tai Juli): "alfa" ? "kauris" ?

6 (tai elokuu) kuutosia rivissä 666 muotti. "Epäilty olevan 6,6 vuoden periodi"

7 tai syyskuu. "...syyskuun perseidit sulautuneet toisiinsa..." ? Yhteensopivuudesta ja yhteenmenosta ainakin puhutaan nro:ssa 7

8 / lokakuu. Orionidit. ( <--Tiimalasi-match, 8=aika) ... "dragonidit korkealla..." Zeit hait hoot heet

9 / marraskuu

10/ joulukuu. Ursidit, peräisin komeetasta, jonka ratataso on melkoisesti kallistunut. (Olen kirjoittanut 10-sanoihin lähiaikoina mm. kumo & kumars.) Mutta kuka näistä olisi tiennyt, komeetoitten radoista...

14.12 Geminidit: Castor-niminen tähti liittyy näihin? Tähän voidaan vääntää sitä varten sanan-tekeleitä "CASOTO" tai "KATORI", jotka, jos oikeasti liittyisivät asiaan, silloin saattaisivat väläyttää ko. tähden nimen alkumuotoa.
_______________________________

Liikaa tekstiä, tarkistamattomia sanoja, ei tiedä moniko vähäinen rupelo-sana on mitään sukua sille tai tälle ... vuan vielä minä tien jonnii paski-ruuvukon... Reikä-kuoppa-putura-kuilu-sanojen uskon kuuluvan yhteen sen baskin zulon kanssa, en tiedä kuuluuko tuura siihen, en tarkistanut, tuntui sopivalta, kun eikös sen nimisellä vehkeellä tehdä jäähän/jään läpi reikä?
Rantaan pitäs selevitä hajonneella polovella kiviä kuvvoomaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.