IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

murta siilLauantai 28.12.2019 11:01

Nämä vanhaakin vanhemmat bakteerit eivät kyllä vahvista Elämä-pieneni -teoriaa. En nyt noitten takia vielä lannistu. Samanlaista kuin paljon isokokoisemmat elämät. (Bakteeriputkien suu muistuttaa myös Pirunpesä-koloa ja sitä, millä tavalla kolo on asettunut johonkin sitä ympäröivään. Myös ainakin NÄYTTÄÄ siltä, kuin putken suuta reunustaisi vaaka-nauha - toisaalta hämäävä raidallisuus saattaa johtua ohuista tummista, jotka kulkevat vaalean reunan yli.... Ja vielä: jos putken suu muistuttaa reunoineen labradoriitti-kiekkoa (mahdollinen punaisen pultin katto on oikealla ylhäällä ja osoittaa alas), niin makaa myös Pirunpesän pohjalla pohjan kokoinen kiekko. En tiedä liittyykö se mitenkään tuohon putkeen. Ja vielä: Himalajalla on jätti-"Singing-Standereitä", putkia, jotka muistuttavat noita bakteereja.) Pinkki kuva: Europa-kuusta. Hieman samanlaista kuin Pirunpesän ympäristö kartassa. Värikkäitten sienimäisten kasvien kukkivat kunnaat.
Jos iso uusi elämä on samanlaista kuin pieni vanha, niin sehän tarkoittaa, että vaikka aikaa kului välissä ikuisuus, ei eroa ole tullut. Mitäs se sitten tarkoittaa? Kun kerran muuallakin on suurta alkeellista elämää, ja kun mekin täällä olemme ison sisässä, ison elämän sisällä, niin elämä voi olla pientä ja isoa yhtä aikaa, ja sama rakenne voi olla yhtä aikaa ison ja pienen kokonaisuuden osa. Aine rakentUU elämäKSI AINA. Ei rakenna jotain jota ei ollut, vaan rakentuu koska elää.


Bakteeri-putken suuaukko on kuin viistosti leikattu varsi, ja rakentuu "kylkiluista", joista ainakin ylimmäiset tarttuvat toisiinsa. Toiset kaartuvat samaan suuntaan, kuin veneen pohjalaudat, oletan, koska Io-kuussa(kin) on valtavan kokoisia vihreitä sen kaltaisia vaillinaisia veneitä, että veneen puolikkaan pohjalaudat ylettävät sitä pitemmälle, mitä alempana ne ovat, ja ylimmäiset lyhimmät. (Ehkä nämä ovat niitä 3,5 kilometrin "Sleeping-Cats":ejä? "Naamallisia", "silmät" kiinni, harvat kylkiluut sulkeutuneet naamasta alaspäin vuorotellen vinosti alas. Minä tarkistin: kolibakteerilla on naama, silmät kiinni, ja V-kaulus, sekä samanlaisia juttuja alaosan keskiviivassa kuin nukkuvilla kissoilla: jotain niinkuin "lisääntymis-pesiä".) Kuvan 4 miljardia vuotta vanhojen bakteerien V-"kaula-aukko" näyttää siltä, niinkuin kangas leikattu, ja se on kantattu raidallisella kanttinauhalla, kuin labradoriittikiekko. Kanttaus on tehty niin, että mukaan on ulotettu muutama muu "kylkiluu-pari", koukattu alas kuin mailalle pieni varsi. Se näyttää tosiaan kuin ompelutyöltä. :) Risteyskohdassa näyttää hieman myös siltä, kuin reunaa olisi virkattu. Hassu juttu.

HÖPÖKIT... EI OLE MIKÄÄN IHME, JOS SIINÄ KALLIOSSA ON NOINKIN "SUURI" / PIENI KOLO :D
Enkä usko että olisi enää ketään, joka väittäisi, etteivät nuo kalliot ole olleet eläviä. Musta on vähän mysteeri. Se on kuin elämän läpi sokeana ampuva kuolema. Elämän esi-isä, joka jäi kehittymättä. Tuo "peukalopesä" oikeassa yläkulmassa: sieltä lähtee musta pari, joka läpäisee "kallion". Kallio oli elävää höttöä silloin.


Musta lanka osoittaa elämääkin: välittömästi Europa-sanan vieressä klo 11:ssä: Mustien lankojen päissä on siniset sammal-säkit. On ne eläneet yhtä lailla, mutta se on minusta äärimmäisen alkeellisen näköistä, musta kaksoislanka. Mitä varten siinä roikkuu 2 paria vierekkäin, aivan kuin pinkin altaan persuksestakin roikkuu 2 paria elämänlankoja = 2 lehtipesää. No se lisää ja monimuotoistaa elämää: ajattelee lähtevänsä vieraisiin. Ne tekevät niin, mutta samalla toinen jäisi haihattelemaan, jos sille ei ole paria. Olen kyllä nähnyt sen yhden kahdentuvan. Rantakivikossa sekin näkyi valokuvissa. Yksi kasvatti 2 haaraa. Väänsi sitä elämänköynnöstä, kirjaimellisesti väänsi. Se on dna:n esi-isä. .. Eikun paketit yhtyvät.. liaanin päässä on supokas (tossu), ja ne menee yhteen. Ensin ykskin ajaa seinän läpi, tavatakseen kumppaninsa tuossa pinkin seinän tällä puolen. Oho, reikä siinä seinässä on pyöreä, kuin ikkuna lentokoneessa. Ja kohtaajien päät ovat litteät, kuin sinisellä teipillä päällystetyt neliömäiset ankan räpylät. Ympäröikö Pirunpesää kaakossa 6-9 metriä korkeat, ison ympyrän muotoa tavoittelevat "Stonehenge"-pylväät? Ne on niitä hampaita, alkurihmasta nousevia.
(Miten ne nuo mustat näyttävät myös kuin periskooppi-piipuilta, jotka nousevat vaaleanpunaisesta lentokoneen hylystä? Kaikkea se Spedellä on teetättänyt, kun on mennyt tuonne kaivelemaan. :) Jolla on silmät päässä, aavistaisi mitä se suunnilleen on, mutta ei voi arvata miten suuria yksiköitä siinä on ollut, ja minkä muotoisia. Vaaleanpunainen jättipossu on yhdistetty pienillä putkilla seisomaan outoihin osiin... Mielikuvituksellisesti kuvailtuna: Vasemmassa alanurkassa vaeltaa pieniä munkkeja. Ovat menossa pirun pesään, tuota allasta pitkin. Isolla vaaleanpunaisella tiellä seisoo mustajalkainen hämähäkki, jolla on päällään musta lakritsikatto, ja panssarinaan nuken värinen uurrettu helmivene-vaunu... Kuinka tällainen maisema voi olla jotain Ei-mitään paikan päältä katsottuna? Ei mielikuvitusta: Vasemman reunan luumunvärisestä sammalen säkistä lähtee harmaa ohutsorminen limakäsi, joka tarttuu vaaleanpunaiseen käteen, joka kaartuu hyvin symmetrisesti ylös altaan perän alta. Unbelievable. ("Käsi" on käsimäinen, n. 3-sorminen, 15-metrinen juurimainen lima-uloke. Hei se on se kolmitiekättely.) Ei siinä ole luumun väristä sammalen säkkiä, vaan se on altaasta kasvaneen litteän kaariparin toinen kaari, kuvan vas. reunassa. Musta lanka lähti sen sisältä kasvamaan alas/etelään. Kantaen varmasti täsmälleen samaa perimää kuin oli palkomaisella kaarella.


Kukkainen kuopan reuna on Ylen sivulla olleelta hämärältä videolta otettu ja kontrastia lisätty. Heräsi eloon. Kasvitieteilijän unelma, varmasti. Lohenlihan näköinen, vaakasuorassa oikeasti, ison kuopan rakentajan pää tuossa oranssina, oikeassa alanurkassa. Kuopan yläreunan vaaka-"pantaa". Muutenhan kuopan seinät ovat suurta "pystylaudoitusta". Tulee kyllä mieleen väkisinkin, että tuollainen remmi oli jokin kasvin, sienen, ja madon välimuoto.

Valkeassa pitkässä "kukkaruukussa" on pyöreitä kapeahkoja torvia pystyssä. Ainakin niiden seinät rakentuvat ikäänkuin pystylaudoituksesta, vaikka eivät olisikaan samoja maljoja kuin se iso kuoppa.

Kun sanoin Europa-kuusta (näitä vertauksia muilla taivaankappaleilla nähtyihin alkaa kertyä jo aikamoinen liuta)... tämä elämä tässä pystyy rakentamaan monesta osasta ruukkuja, joiden suu on täydellinen ympyrä: sellaisia puolestaan on Kallisto-kuussa. (Pirun pesää ympäröi pyöreä "aita" ...) Kolon entistä asukkia voisi etsiä tuosta kolon ympäriltä. Yksi saattaa olla menossa pinkin altaan päällä kolosta poispäin. Ihmeellisiä rakennus-ihmeitä - se luo yhteyksiä ja kaikkea tarpeen mukaan, ja vielä sen lisäksi noudattaa jotain kaavaa jolla lisääntyy. Tuo yhdyskunta.

___________________________________________________


Yritin taas selvittää sanoja suomalainen / hämäläinen / saamelainen (joiden sanotaan olevan sama). Hirveät listat sanoja, etu- ja takaperin.
Tässä on sen keräyksen satoa:

Helena ja Hannele näyttävät saman sanan vastakohdilta, melkein, jos katsoo:

vihreä (kroatia) zelenah - hanelez
vihreä (slovenia) zelena - anelez aniliini(n punainen)

Saamelaasnee - en sajemaas ... <-- Saijonmaa?
(saa-melas-nee ... "ei saa melassia" nahkaansa ? :)
sa melange [melaanz] sekoittaa nej. Ei sekoitus/ennen sekoitusta :llainen.
Sa me lai/raJ nee ... vaikeaa on lukea tuota. Olisiko se: "ennen maata (eli 10) & raJ-nee (ei-9=4?)" Jos 10=mer /\... 4 delta /\ ....

jelemees-sanalla eksyin jonnekin afrikkaan "indoda enkulu":uun joka on virossa "upea mies". Seemelej-NEE olisi sama, jos ne muuttaa vastakohdaksi. Näitä on paljon näitä seemeläis, jele-sele-sara-sala -juttuja, kirjoitan myöhemmin jos jaksan.

epämääräisiä kääntämisiä: hemelej muistuttaa takaperin sanaa Beetlehem. Beet olisi peittäjä taivas je. Le Meh olisi väännelty: Le Hem.
Ei siitä sen enempää.
Ha-malai-ne voisi olla ensin-ollut-tämänmaalainen, joka oli tämän maan asukkaita ennen. Tai Samallainen. Tai jotain outoa "Ennen malai(jilaisten) vastakohtaa shalam:ia". Tai jos otetaan ruotsin ha, omistaa, niin voisi olla "har land lainkaan":nen. Nen voi olla joko sen laatuinen, tai sen vastakohta! Minä tarkistin ne:n jollain "sininen"-sanalla, ja nee taisi olla vastakohtaa tarkoittava. Sininen = sini-ei, = iris. ööh... Jin saattaakin olla sanan "sininen" osa, sin. Siitä seuraa, että baskien jumala jain-ko olisikin 6, eikä 4, niinkuin väitin. Jos jain olisi sama kuin jin, ja jos jin olisi sama kuin zin ja sin. Se on 6, numeron 9 pari, jin & jang -merkissä. Eli siis 6 olisi sellainen vanha jumala, se ei ole ukkonen, vaan sen vastakohta. Vaka vanha väinämöinen, siis oikeastaan. Vakaa ja vanha. Sa-be-luna, sabelouna. Siinä samassa numerossa. Mitä se on? Sapluuna, muotti... ennen täysikuuta ja vielä ennen sitäkin, kun ei ole vielä kuun ripaakaan taivaalla. Matchu. Ennen kuin menee asettamaan beninsä domeen kosiakseen.
Vakaa ja vanha kuuluu vinkki 6:ssa, niin vastaus on 1:ssä: aleepoo(L), alapuoel, maa. Onko siinä jokin sähköjuttu, kun se pannaan ukkosen ja salaman kanssa yhteen jin-jang -palloksi? Tai 6 tarkoittaa jotakin voimaa. Ehkä se tarkoittaa lataamista? Jousen viritys ja laukaisu on seuraavassa numerossa. P.S. Menikö tämä taas sekaisin, kun väitän sinisen olevan 6 ... Jos sin on 2, olisi se jainko 7. Miksi ihmeessä laitoin sen 6:teen? No ulpukan vastakohta ainakin on a-ku-bluu... Tai ehkä sin onkin 3, niinkuin si ja pi ja pin? Jainko olisi 8. Ehkä jainko on "sanka" = set bendum = 7? Bendum on kaari, ja sanka on kaareva. Se voisi olla se. Baskien "jumala". Sanka. (Jos san,3, = jain/sain, niin se on myös sign, merkki. Tämä on aivan kesken koko homma. En tiedä voiko taakse askeleen ottava a olla sanan ja jopa tavun keskellä, niin että jinistä tulisi jain. Jos voi, olisi jainko silloin 6. Niin olin sen asetellut...)

Baskien "saspi" on väärin. Se tarkoittaa "ennen piitä" ,"ennen 3:a", = SA-PI, mutta heillä on se numerossa 7. ELLEIVÄT he tarkoita sillä VAS-PI -sanaa. Silloin se olisi oikein, "piistä vinoon vastapuolelle". JOS ... "sas-pi" olisikin jokin sellainen kuin suas-piikki eli koukku... sitten se olisi ... sama kuin SA-PI ja SÄPPI. 2. Samoin kuin 2 on japanin koukku "hykky / hukky". Sama kuin hukka eli wulf eli zwölf - oletan. Samalla voi todeta englannin kielen koukun olevan vaillinainen, kun siitä puuttuu ky- tai ka -loppu.
Olikohan se cebun kieli fiippiineillä, jossa on oikea muoto: SA-PI-TO. 7. "Piin vastapäätä, ja siitä yksi askel taakse".
Sitten on toinenkin kieli, jossa se on väärin. "Sa pi to ka" on myös väärin sanottu 7. Tavut viittaavat joko 1:een tai 3:een. MUTTA jos tuo on lause, "saa pyytää kanssaan", tai "saa pyytää jalKA maassa" tms, niin sitten se on oikein. :) Tai mitä kaikkea KA voisi olla. Ja KA maan elämänsä. Tai jostain toispuolelt jokkee pyytää vihollisheimosta vaimoa ka ke ki ker kier kieroon.

Numerossa 7 kysytään, millä saa pidon, "sa pito", ja vastaus on toisen käden samassa sormessa: koukulla. (En tiedä, onko siellä muutakin vastausta, niinkuin jääpinnassa pitoa, tai matchäykseen vastausta niinkuin "love".) Vastaus on myös samassa kohtaa kuin kysymys: "asettamalla vääntymän". Tai kulman, niin saa osumaan, jos se on tähtitiedettä tai rakennustekniikkaa.

Huomasin, että sana "HUTERA" on 7. "Sa pito" on myös, ja etenkin: EI PITO. Se tarkoittaa, että ei ole sellaista pitävää vakaata otetta, niinkuin on maalla kuuhun: "8" - päättelin.
7:ssä on myös AHKERA (ha-qhera), UUTTERA (u-zera)... ne ovat siellä sanojen irt iart iarta hjärtä södäm mukana .... - oletan.

Numerotaulukon poikanen: Onkohan ha/sa/sha/za takaperin raj/rai/rashj? Onkohan lasi/lasj takaperin ruukku/zaar ? :)


2 __________ 3 __________ 4 ____________5 za-bas
sa-mu-raJ ____ muu-rain ?___ Ret / rek ______ TAWAS
____________ ikee / pii ____ mul / mur _____ LIIT / LIIS
______________________________________ RIID READ
tuur / tuul ____ zulo / tulo
_____________ Lash G(e)flash
_____________ rong / long
_____________ kuluu pitkä
_____________ kolom kulum

7 sJa-Lumas _ 8 Lumas _____9 ter zer ker ___10 zero
hu-tera ______ Moon ______ tor / tear _____ SA-BAT
____________ Kiekka ______ MUR-TA ______ SEAL / siil
_____________ Sulo-nen ____ mus-ta _______ tor-o
_____________ Jar /zaleG
saa pito ______ Muu(n)
fit / pit ________pito ________ irto
_____________ o-val / val-o
_____________ sera zara tara_ tar / ter _____ taaro


Entä jos muurahai on sama kuin samurai? Sa mur aj - ha mur aj. Paitsi että muurahaisen lopussa on nen. Että se ei ole samurai? Ainakin muurahainen silloin asettuu kohtaan Ahkera uuttera iartaa. Tästä tulikin hämähäkki-muuramuurahainen -laulu. Kun etsin hämäläistä, löysin samurain ja muurahaisen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.