IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Perjantai 26.01.2024 03:07

Pe ja la välinen yö: Ilmoitan vaan, että täytyy tehdä uusi kuva. Ei järjestys, vaan kuva. Entisessä oli paha heijastuma keskellä salamasta, ja pakko tehdä uusi, jos vaihtaa järjestystä. Pikkulappuihn lajien kirjoittamiset lyhennettyinä, niin kirjainten alle peittyy koko lappu. Niiden muotoilu kuvassa isommiksi on iso homma, käyttää sitten suurennusta tai päälle piirtämistä. Lisäksi nisäkkäät piti vielä kerran laittaa paikoilleen. Oletan / olen kuullut, että dinosaurukset ovat eri olentoja kuin muut matelijat. Se tieto helpottaa, sain ne paikoilleen, pussieläinten p3n1s-tiedon kanssa. Kaikki ovat paikoillaan, mutta olen aina menossa jo uusissa "sfääreissä" ennenkuin entinenkään on esitelty. No ei nyt mitään "sfäärejä".


______________________________________________


P.S. Sain jotenkuten (tai kunnolla) alla mainitut valtioitten kokoiset otuksen kuvatukset eliökarttaani. Lisäys aiheutti pientä säätöä kello 12.05 - 12.10 :ssä, sekä vastapäisessä suunnassa. Eli nimien lisäämis-vaihe pikkulappuihin venyy pidemmäksi. Mutta täältä pesee, kartta lennähtää ilmoille.

_______________________________________


Tiistaina Ylen meteorologi näytti jonkin 3D Euroopan kartan.
Jos he eivät omiaan maahan ole piirrelleet, niin maapallon pinta näyttää sen kuvan mukaan (kai satojen km syvyyteen ainakin) muodostuvan "pikku-ukoista", niinkuin sienieläimetkin muodostuvat. Sienieläimet muodostuvat periaatteessa (kai) itsensä pikku-kopioista, mutta niiden muodostajat ovat ihmismäisen eläinmäisiä. Itse sieni ei ole sen näköinen. Katsoin, että sukupuuttoon kuollut rugosa-koralli on ollut muodostunut itsensä kopioista, pienistä sarvista siis. Maapallon pintaa näkyy koskevan sama kuin sienieläimiä: pienet yksiköt näyttävät eläimiltä. Kuu näkyy koostuvan valtavan kokoisista 2-päisistä olennoista, jotka lienevät väliltä levä-bakteeri-rotifer-simpukka-limasieni-sieni. Se on kai lähes sama homma maapallolla. En tiedä, elävätkö ne yhä. Saattavat vaikka elääkin, mistä sen tietää. Siinä tapauksessa liikkuisivat hyvin hitaasti kai. Kivi on yleensä kuollutta (eliötä), mutta en voi tietää, mitä se on hyvin suurena massana. On olemassa eläimiä, jotka pystyvät sulattamaan omaa lasiaan, omaa kiveään. Saa aivan järkeviä linkkejäkin, niinkuin lasinsulattaja-karhukaisesta Chilen 100km pituiseen rotiferiin, ja on olemassa sienieläin, joka kykenee valmistamaan lasia. Vaikka näky olisi kuinka unenomainen tahansa. Asioita, joita a) kukaan ei usko, ensinnäkään, ja b) saattaa olla monelle liikaa, ei sulata, ei ymmärrä, pelottaa, inhottaa.


Sitä samaa maata se kuitenkin on, kuin aina ennenkin. Ei se katsomalla muutu. Noh, kirjoitin vain, mitä päättelin. Ja huomaan rofiferin syntyneen litteässä sammal-vuo'assa, joka taitaa olla suurempi kuin kreikan valtio.

No niin. Kirjoitin vain mitä näen.

Taas piti tehdä uusi kartta, sijoitin "vuoren käärmeen selkälätkät" eliökarttaani, ja samalla näin, kuinka siitä johtaa tie "lasisiipiseen nyky-opabiniaan". Matkan varrella on päästään kapeampi mato, musta, pää erottuu puolipallona, sanovat hammer head madoiksi. Luulen, että sellainen on kiepillä helmiveneessä, ja näkyy noita olevan hyönteisten selässä kiinni, ainakin siltä näyttää. Niinkuin selkäpanssarina. Samoin kuin krotin selkä on alun perin musta litteä matomainen sieni. Se sai elää uutena eliönä, ja vahvisti sitä kalantekelettä.

Turaan kartan. (Teen siis :) Iso työ, pelkkä nimien lappaminen pikku-lippujen päälle. Samalla piti ohimennen ratkaista, miten suurinpiirtein nisäkkäät asettuvat simpukan ja helmiveneen väliin! No eihän se helpoin tehtävä sekään, kun mikä munii ja mikä ei, millä on karvat ja millä suomut, millä on nisät ja millä ei. Aamuyöllä annoin noille ylimalkaisen karkean "järjestyksen". Se on kuin satua. Ympärillä saattoi olla kummeja, joilla oli erilaisia ominaisuuksia annettavina. :) Pedot kuolivat, ja me etenemme hoiva-suuntaan. Vauvat kainalossa, siellä, minne olemme menossa. Katsoimme kuuhun, meille avautuu kartassa yhteys kuuhun. Samalla näemme muut samanlaiset asiat Kuun pinnan ohessa. Ne avautuvat silmien eteen kartassa. (Jätimme hammer-head madon kauas taaksemme, helmiveneen tuolle puolen, mutta tämä on kuin jokin peli: se jäi kulman taa, mutta kastemato katsoo meitä uuden kulman takana, kun tarpeeksi jatkame matkaa kohti äidillistä simpukkaa ja Kuuta. :) Se on myös kuin elokuvaa: lähiaikoina oli se uudemman Alien-sarjan elokuva, jossa oli ihmisen luonut insinööri. Mustan madon kanssa meidän peräämme jäi katsomaan se käpytakkinen ihmismäinen äyriäinen, ja avaruudessa liimailee jotain valtava sinikäsi"hämis" limaruiskuineen. Vähän kuin seppä. Jos se on rakentaja, eikä saalistaja, niin sitä voisi kutsua leikillisesti insinööriksi - vaikkei se mikään universumin valtias tai perusolento olekaan (kai? :)

Onko se "Ikuturso" jokin Kalevalassa ehkä mainittu eläin? Se on saattanut olla olemassa, ja saattaa yhä olla. Sille on paikka eliökartassa, mutta en voi vannoa kautta kiven ja kannon, että se on olemassa, vaikka näkyi Googlen kartassa. On saattanut olla olemassa. Hyvin lyhyet 8 lonkeroa, hyvin pitkät ja suuret 2. Pituus, suurin omanlaisistaan.


______________________________________


Kartasta puuttuu jotain sellaista, niinkuin hyönteis-äyriäisen karvainen poikanen, nymfi tms, valkoinen, koiran näköinen karvanaama, jonka esi-isä / esi-äiti eli jonain jatkumon lätkänä vuoren käärmeen selässä. Tämä on monimutkainen sekasotku, jolla varmasti on olemassa järjestys, jossa jokainen näyttää ympärillään olevien otusten välimuodolta. Kippasin ne paperilätkätkin jo roskiin illalla. Hemmetti. Mokoma kirvan-läpykkä ... ne täytyy ahtaa tuonne sekaan. Jono-läpykkä-pystyhäntä, ja pystyhäntä-karvanaama. I can do it, I can do it ... ( - niin varmaan!) Tiedän sen linjan, minne se pitäisi ahtaa. On kaukana kyllä hyönteisten sijainnista... mutta mutta... ei sitä voi äkkiä sanoa, missä hyönteisten alkupesä on. :) Vaikeutuu nyt tämä ... Tätä ei voi kaiken kaikkiaan sanoa helpoksi tehtäväksi. Kartan teko on mahdollista juuri ja juuri. Jos edes onnistuu. Mennyt maailma on mysteeri isolta osalta. Sen palaset eivät saata loksahtaa helposti nykymaailmaan. Ne loksahti, mutta nyt tuli karvanaama-ongelma. Vuorten ongelma. Minulla ei periaatteessa olisi aikaa juuri tänään tai huomenna tähän.
(Ihana karvanaama... se on aivan selkärankaisten näköinen, se valkea karvanaama... vain hyönteistuntija tai blogiani tarkkaan lukenut tietää/muistaa. :)
________________________________________

Oikea ylänurkka. Paitsi että lajien määrä kartassani on alhainen, niin on myös paljon sijaintien hienosäätöä, jota voi (kuitenkin) tehdä niillä harvoilla lajeillakin. Näissä on linjoja. On jopa outoa, jos ihmismäiset chondracanthus-äyriäiset asettuisivat ihmis-linjalle, vaikka meidän linjamme on vain nisäkäslinja. Se on siksi outoa, että olemme vasta saavuttaneet sen ulkonäön, ja ... samanlaisuuden pitäisi kaiken järjen mukaan olla vahinko? Ehkä ne eivät näytä oikeasti meiltä, vaikka minun silmissäni näyttävät? Änkään ne meidän linjalle, sen teen. Kun ovat valmiiksi siellä linjan toisessa päässä, ja me keskellä, ihan asettelemattakin. Kyseiset äyriäiset eivät näy tässä kartan nurkassa, sen kummemmin kuin nisäkkäätkään.
Tämä on tällaista. Hieman sekavaa. Minä täällä sählään. Saman kartan kimpussa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.