IRC-Galleria

[Ei aihetta]Tiistai 04.12.2007 00:25

"Viimeisen kahden vuoden aikana olen seuraillut kodittomien elämää läheltä ja kaukaa ja olen huolissani tästä isosta ongelmasta ja kasvavasta jatkosta.
Olen selvillä siitä, ettei Suomi kuulu kärkimaihin, kun katsotaan kodittomien määrää, mutta kun jo yksikin koditon on liikaa.
Puhutaan siitä, kun Suomi on on rikas ja hyvinvointivaltio, kissanpaskat sanon minä. Hyvinvointi valtio ei tarkoita pelkästään ilmaista koulutusta, koko kansan kattavaa lukutaitoa, huolehtimista vanhuksista ja muita palveluja/avustuksia yms.

Kuuluko hyvinvointivaltioon kodittomat?

Emme me ole loppujen lopuksi niin rikkaita, mutta meillä on se kuuluisa suomalainen sisu, mihin se sisu on nyt jäänyt? Se sama, jolla tapeltiin venäläisiä vastaan, se sama, joka tekee suomalaisesta suomalaisen ja kyllä se sama sisu, jonka voimalla ovat suomalaiset läpi historian tehneet päättömiä temppuja. Lol en nyt puhu sisu pastilleista, jotka o muuten helvetin pahoja.

Moneenkohan otteeseen kodittomille on luvattu, että nämä ovat teille viimeisiä öitä taivasalla?
Liian moneen.

Montakohan koditonta on kädestä pitäen kätelty ja luvattu muutosta?
Liian monta.

Ainoa asia, joka on muuttunut on kadotettu ihmisusko. Haluaisittekohan mahdollisesti itse kokeilla kyseistä elämää parin päivän ajalta? Ehkä sitä vipinää hoitaa asia tulee silloin.

Siihen, että kodittomat saataisiin paremmille raiteille ei vaadita muuta, kuin rahaa ja päättäväisyyttä.

Harmi vain, että kuten Jokelan tapaus aika selvästi kertoo, ettei rahaa ole. Kaikki tietävät, että suomessa on kodittomia ja mielenterveysongelmaisia, mutta voi voi, kun ei sille voi mitään. Hei laitetaan molemmat jonottamaan, toinen turvaa ja toinen hoitoa. Ongelma ratkaistu ja mieli kevyempi. Jokelan tapaus pysäytti maailman (0vaikutusvaltaiset henkilöt) kolmeksi päiväksi. Nykyään se on oijoi kamala juttu se Jokela pitäisikö jotain tehdä?

Olisi mielenkiintoista tietää kokonaisuudessa mihin verorahat käytetään.

Yli puoli suomea kitisee, ilman syyttäkö?

Hankitte panssaroidun bemarin never heard kansanedustajalle hänen avustajalleen jne. ja miksi? Ettei vaan, joku hippi mene ja tapa häntä, mikä ei loppujen lopuksi olisikaan niin huono juttu,

Päivän yllättävä:
Ei ole kiva kaatua naama edellä loskaan, tulee vähä kylmä olo ja ihmiset nauraa. :(

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.