IRC-Galleria

* torstaiäänitykset *Torstai 30.08.2007 23:36

Soitin aamulla eiliseen Heikin rummuttamaan alt.country -biisiin lead-kitaran. Se on nauhakaiutettu Agents -kitara se. Tuttu sellainen taas. :)

Tämän päivän perusoperaatio oli saada synnytettyä parit lisärummut bonusbiiseiksi. Aamulla ensinnä pienten eilisten asioiden editointien jälkeen saapui paikalle Olli. Halusin, että myös hänen rummutustaan saataisiin kuuluviin jo tässä vaiheessa. Jossain muodossa tulevan albumin tiimoilta. Aikatauluja sovitellen saimme mahtumaan sekä Ollin, että Olavin.

* * *

Olin kaavaillut Ollille powerpop-tyylisen nopeahkon kappaleen soitettavaksi. Taikasanoina olin pohjustanut edeltä yhtyeitä kuten Teenage Fanclub, Weezer ja Lemonheads.

Jossain vaiheessa tuli vastaan kysymyksiä, kuinka soundien tulisi kehittyä. Vastausta en osannut antaa, mutta vastakysymys "mitä Robert Pollard tekisi?" oli riittävä. :>

Lyhensimme yhteispäätöksellä säkeistöistä yhden pois, ja introkin pärähtää vain kertakierron. Sisääntulo oli ajateltu kolmostahdille, ja osoittautui onnistuneeksi sekin. Olli ei pahemmin fillejä soitellut, eikä edes avointa haitsua. Niinpä mikitys oli helpohko. Muutama ride-isku taisi sekaan upota, mutta nekin vuotavat hyvin haitsu/snare -mikistä.

Tempo on nopea, vissiin 142 tms., yhtyeen historian kenties nopein. Huh. Soma ja powerpop. (Tempo on vain 135.)

Tampuriini päälle.

Kokonaiskesto taitaa olla 1"36.

* * *

Olavi soitteli myöhemmin iltapäivällä oman bonusbiisinsä. Tämä olikin jo aiemmin harjoiteltua. Sävellys on alkukesältä, country-kappale vanhan kaavan mukaan. Emme muistaneet komppeja enää, mutta kokeilimme "mitä se ois voinut olla". Perinteisiä ghost-täytteisiä Olavi-komppeja kokeiltiin toki, mutta lopulta suoristettiin ihan ykköskolmosbeatkompiksi. (versio 1)

Sitten mies sekosi (taas). Yhtäkkiä bassorummun pedaali oli kädessään, ja bassorumpua hakattiinkin käsipelillä. Syy oli, että pedaalista kuulemma tuli jotain ylimääräisiä ääniä. Ja tulikin toki. Kaikenlaisten viritelmien jälkeen herra O. oli yhtäkkiä maassa bassorummun takana ja kolisteli sieltäkäsin. (Videomateriaalia on olemassa.) Haitsu toki katosi kokonaan. Virvelin päälle ilmaantui avainnippu... Tulos on hiukan epämääräinen. (versio 2)

Lopulta olikin niin, että pedaalilla ei hakattu, vaan se palasi omalle paikalle. Sen sijaan virvelin päälle tuli vielä myös tamburiini. Herranen aika. Ja vielä jalostetumpi versio... Homma soitetaankin käsillä. (versio 3)

Fillejä vedetään iso kasa vielä lisäksi.

Henkka oli ideoinut treeniversion kertosäkeisiin "Apache" -henkisen erilaisen jaon. Olavi ja Pauli soittivat käskettyä samaa rytmiikkaa. Se sekoittaa kappaleen täysin, mutta saattaa olla hyväkin asia.

"Apache" -kertosäettä kokeiltiin upottaa sekaan. Hyvin omituisen kuuloista. Niinpä Olavi muokkasi hommaa hiukan paremmin suoraan komppiin soveltuvaksi. Saa nähdä onnistummeko. Kaikenlaisia versioita on siitäkin.

Tamburiini vielä päälle.

* * *

Henkka on ilmaantunut paikalle. Kantribiisin ollessa esillä, soitetaan se. Risto Juhani on ystävällisesti lainannut bassoaan, jotta ei tarvitse kuuluisalla Naantali-bassolla soittaa. Henkalla on biisi toki selvillä, joten hommassa ei tarvitse kuin miettiä pieniä variaatioita muuten aika tasaiseen kantrikomppiin.

Lisäksi vielä Ollin biisi kuunteluun. Minulla on siihen muutama bassolikki, jotka haluan sekaan. Henkka ei pahemmin ehdi mietiskellä omiaan, vaan joutuu soittelemaan sitä mitä olen ajatellut. :) No, kyseessä on sinkun bonusbiisi. Muutamat etupotkut aiheuttavat ongelmia keskittymisen kanssa. Etenkin kun Risto Juhani yhtyeineen saapuu arvostelutuomareiksi. Hahaa. Lopulta kaikki hyvin. Etenkin kun RJ:kin sanoo jo pelkän bassoraidan perusteella: "indie-rokkia". Sitä se on.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.