IRC-Galleria

Aerobitch

Aerobitch

MAKE PANDEMIA! NOT WAR!
Mene Wikipedian nettisivuille ja etsi syntymäpäiväsi (esim. 9. tammikuuta). Etsi kolme tapahtumaa, jotka tapahtuivat kyseisenä päivänä sekä kolme syntymää, kolme kuolemaa ja kaikki juhlapäivät. käyttöä.

Tapahtumia

1944

Normandian maihinnousu, koodinimeltään Operaatio Overlord, oli länsiliittoutuneitten maihinnousu Ranskan rannikolle Normandiassa toisessa maailmansodassa. Operaatio käynnistyi aamuyöllä 6. kesäkuuta 1944. Tätä ajankohtaa kutsutaan nimellä D-Day.

Normandian maihinnousu on suurin meritse tapahtunut valtausoperaatio. Se alkoi aamuyöllä laskuvarjojoukkojen laskeutumisella, massiivisella pommituksella ja laivaston tykkitulella. Varhain aamulla alkoi maajoukkojen hyökkäys maihinnousualuksin.

Maihinnousua seurannut taistelu Normandiasta jatkui yli kaksi kuukautta, jona aikana liittoutuneet varmistivat ja laajensivat sillanpääasemiaan ja murtautuivat niistä ulos. Taistelu päättyi Pariisin valtaukseen ja Chambois'n motin antautumiseen


1844

Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys (NMKY, "Namika") on ekumeeninen järjestö, joka tarjoaa kristillisiin arvoihin pohjautuvaa toimintaa. NMKY-liikkeen motto on Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa (Johannes 17:21). Liikkeen perusti George Williams (1821–1905) Lontoossa kesäkuussa 1844, tarkoituksenaan saada nuoret miehet hyvien harrastusten (urheilun) pariin ja kiinnostumaan samalla kristinuskosta.

Koripallo ja lentopallo on kehitetty NMKY:ssä. Hengellinen puoli keskittyy raamattupiireihin. NMKY ylläpitää myös halpoja hotelleja, hospizeja.

Suomen NMKY-työn innoittaja oli ylioppilas, myöhemmin professori Arthur Hjelt. Suomen NMKY perustettiin 17. marraskuuta 1889. Nimestä huolimatta siihen kuului sekä miehiä että naisia. NMKY:llä on myös partiotoimintaa.

1960-luvun alkupuolelle saakka oli Yhdysvalloissa NMKY:n uima-altaissa uimahousujen käyttö kielletty.

:
DDD

1985 (vuoden ikänen olin)

Guns N' Roses (lyhenne GN'R, äännetään [gʌns æn roʊzi:s]) on yhdysvaltalainen rockyhtye. Yhtyeen musiikki yhdistelee glam rockia, hard rockia ja alkuaikoina myös puhdaspiirteisempää heavy metalia. Nykyisin yhtyeen voi sanoa hyödyntävän myös industrialmusiikin kone-efektejä. Yhtyeen suosio oli suurimmillaan vuosina 1987–1993.

Guns N' Rosesin perustivat W. Axl Rose ja Izzy Stradlin' 26. maaliskuuta 1985. Nimi Guns N' Roses otettiin käyttöön vasta, kun Duff McKagan liittyi yhtyeeseen basistiksi. Yhtyeen soolokitaristiksi tuli Englannissa syntynyt Saul Hudson, joka tunnetaan paremmin nimellä Slash, rumpaliksi taas myöhemmin huumeongelmista kärsinyt Steven Adler. Yhtyeen kokoonpano on muuttunut useita kertoja, ja sen riveissä on soittanut yhteensä 20 muusikkoa.


Syntyneitä.

1935

Nykyinen, 14. dalai-lama on Tenzin Gyatso (alun perin Lhamo Thondup, syntynyt 6. heinäkuuta 1935). Hän asui Tiibetin pääkaupungissa Lhasassa vuoteen 1959, jolloin joutui pakenemaan Intiaan Tiibetin valloittaneiden kiinalaisten tiukennettua otettaan maassa. Nykyinen dalai-lama on kuuluisa ja kunnioitettu ympäri maailmaa rauhaa ja väkivallattomuutta korostavan sanomansa vuoksi. Hän sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1989.

1956

Björn Borg klikkaa linkkiä kuuntele ääntämys? (s. 6. kesäkuuta 1956) on usein arvioitu kaikkien aikojen parhaaksi eurooppalaiseksi tenniksen pelaajaksi, jos Yhdysvaltain Pete Sampras on kaikkien aikojen pelaaja. Ruotsalainen Borg voitti suhteellisen lyhyen uransa aikana yhteensä 11 Grand Slam -kisaa – Wimbledonin tennisturnauksen viidesti ja Ranskan avoimet ennätykselliset kuusi kertaa. Australian avoimeen tennisturnaukseen Borg päätti matkata ainoastaan kerran (vuonna 1974), jolloin hän hävisi kolmannella kierroksella. Yhdysvaltain avointen voitto jäi Borgilta saavuttamatta, vaikka hän eteni turnauksen loppuotteluun kaikkiaan neljä kertaa.

1960

Steve Vai (s. 6. kesäkuuta 1960, Carle Place, New York) on yhdysvaltalainen rock/metal-kitaristi/.

Juhlapäiviä:

Ruotsin kansallispäivä

Etelä-Korea: Memorial Day.

Australia: Queensland Day.


Kuolleita:

Carl Gustav Jung (1875 – 1961), sveitsiläinen psykiatri, analyyttisen psykologian perustaja.

Senaattori Robert Francis Kennedy (20. marraskuuta 1925 – 6. kesäkuuta 1968) oli Joseph P. Kennedyn kolmas poika. Hän syntyi vuonna 1925 ja joutui salamurhaajan ampumaksi Ambassador-hotellissa Kaliforniassa 5. kesäkuuta ja menehtyi saamiinsa vammoihin 25 tuntia myöhemmin. Robert Kennedy pyrki Yhdysvaltain presidentiksi. Hän voitti tuolloin esivaalit ja olisi mitä todennäköisimmin tullut valituksi virkaan.

Stanley Gayetzky tai Stan Getz (2. helmikuuta 1927 Philadelphia, Pennsylvania - 6. kesäkuuta 1991 Malibu, Kalifornia), jolla nimellä hänet paremmin tunnetaan, oli yhdysvaltalainen jazzmuusikko. Häntä pidetään eräänä parhaimmista tenorisaksofonisteista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.